האם על שנאה או על סלידה מכפייה?

מתנדנדת

New member
האם על שנאה או על סלידה מכפייה?

עם ההחלטות המדיניות אני מסכימה, עם ההתנגדות לכפייה חרדית אני מסכימה, אך האם מדובר בסלידה מהדת או מהחרדים? האם מדובר ברצון להקים מדינה חילונית "נקייה" מדת, או שעם מפלגה דתית- לאומית תסכימו לדור בכפיפה אחת, בממשלה אחת? אני פשוט רוצה לדעת אם מדובר בשנאה גרידא, או ברצון לשנות לטובה ולא תהומה. אם דתיים שמשרתים בצבא מקובלים עליכם או שמא חרטתם שנאה על דגליכם למען טיהור אתני אליטיסטי?

ronen1981

New member
התנגדות לכפיה.

שינוי רוצה ליצור מדינה בה האדם הדתי יכול לחיות עלפי אמותנו אורך חיים דתי והחילוני יוכל לחיות עלפי אמונתו אורך חיים חופשי מכפיה. אני ממליץ לך להכנס לאתר הרשמי של שינוי ולראות את התשדיר בו ח"כ יוסף פרצי מדבר שנקרא על חילונים ועל... לדעתי הוא מסביר היטב הנקודה.

אשרת

New member
ערב טוב, מדובר על רצון להפוך את

המדינה שלנו למקום יותר טוב לחיות לנו ולחרדים ולכולם. אין לנו מטרה "לנקות" את המדינה מהיהדות, הרי בסך הכל כולנו יהודים. עד כמה שאני מבינה עם המפד"ל - דתית-ציונית- אין או לא אמורה להיות בעיה בלשבת איתה תחת אותה ממשלה. עלי , אישית, הדתיים שמרשתים בצבא אכן מקובלים כמו כל אדם אחר שמשרת בצבא. אין הבדל.

Germany

New member
לפיד וסלידתו מן החרדים

נאמנים עלינו דברי שריד אשר לא מצטיין "באהבתו" לחרדים, והוא מעיד על תומאש לפיד שהוא חייב לטרוף כמה חרדים בכל ארוחה במשך היום!! הנה ציטוט שפורסמה דווקא בידי מפלגת העבודה בוואלא כציטוט מדברי לפיד. "החרדים א ו ה ב י ם ללקט בכפפות גומי חלקי גופות של חילונים" האם זה נגד כפיה דתית. זה פשוט מוח חולני אשר בין דבריו על החרדים לבין דברי השטירמר הגרמני נגד היהודים - אין ולא כלום, באחריות גמורה. גרהרד מגרמניה

meirkl

New member
אין סלידה מדת

יש סלידה מכפיה יש סלידה מסחטנות יש סלידה מאנטי ציונים יש סלידה מאי שוויון בחובות יש סלידה מאי שוויון בחובות. אין סלידה מדת או דתיים.

Germany

New member
תודה על אישור הסלידה

סוף סוף יש 1 שמודה על האמת שיש כאלו שמיצרים משהו כדי לשנוא אותו. יש לזה אפילו שם בפסיכיאטריה. 1. סולדים מכפיה שאין. כל איש הישר בעיניו יעשה כידוע לכל בר דעת. 2. 10 מיליארד לקיבוצים שמהווים 2% אינו סחטנות, ו 100 מיליון לקולנוע וקרנות של בית ברל או זבוטינסקי או הפילהרמוניה או הסכם גניבות הבנקים או 54 מיליון חברה להגנת הטבע או מיליונים למתנסים, או עשרות מיליונים לבתי הסוהר לאסירים שרצחו ו.... ועוד שבתי הסוהר מלאים (לא מדתיים) ועשרות מיליונים למניעת עישון סמים וכל הצרות היוצא מזה ואפשר למלאות את כל העמוד מדוגמאות ומי שרוצה באמת יכול להשיגו. כל הנ"ל הם "תקציב המדינה הציונית" "לציונים" ובגדר מובן מאליו. לדתיים אין מזה אפילו אגורה שחוקה אחת!! לעומת זה, תקציב למימון הישיבות (רק בחלקם) למשכורות וכו´ זה "סחיטה ממש". כן האונברסטאות מקבלות עשרות מיליונים עבור לימודים של סינית העתיקה או חיי המונגולים לפני אלפי שנה! זה תרבות פרופר אבל ילד שלומד את התנ"ך (הרי שינוי הוא "בעד לימודי תנ"ל) בישיבה, הוא חשוך כי הוא לא אלים בבית הספר, אין לו סכין, הוא לא מעשן סמים, לא משחית רכוש ציבורי ועוד.!!! 3. מטוסי אל על המגיעים מחו"ל מלאים ל"ע מ"לא ציונים" המגיעים בכל זאת לארץ הקודש, והיוצאים מלאים מ"ציוניים" פרופר הבורחים ללוס אנגליס הקדושה אין לי ספק שאנשים חולים אי אפשר לרפאות במכתב זה במיוחד מי שהשטירמר משמש לו קרדום לקידום מעמדו. רק זאת לזכור: כל מי שהצר לישראל נעשה לראש, כדי שנפילתו יהיה חזק יותר! עיין ערך ברק והמהפכה החילונית.

למעלה