האם עלי לשלם לנהג מונית נזק - דחוף

מצב
הנושא נעול.

ארזS

New member
מה פתאום לשלם?

שלום לכולם, אני שואלת שאלה דחופה בשם אחותי: אני מקווה שתוכלו לסייע לי, או לאמר לי היכן אוכל למצוא עזרה ראשונית. בני נסע במונית (יחד עם אביו וסביו), וישב מאחורי הנהג. הנהג עצר על-מנת להוריד נועים ובני מיד פתח את הדלת (הוא בן 13) הנהג צעק "תיזהר!!" ואז הגיעה מכונית ונכנסה בדלת שהיתה פתוחה - הנהג מיד בקש את פרטי הנוסעים ואמר שזה יעלה להם בסביבות ה10,000 שח, בעלי היה מבולבל ואמר כן, כן. בצהריים הנהג התקשר ואמר שאם הוא יעשה את זה דרך הביטוח ההשתפות העצמית תהיה בגובה 5,000 ואם הוא יתקן את זה במוסך ערבי בחברון זה יעלה 3,000 ושנענה מיד מה אנחנו מעדיפים - כי הוא לא יבוא שוב לחברון. אמרתי לו שאני רוצה עדיין לברר לגבי התשלום והוא נורא לחץ, אז אמרתי - טוב, אם אני אצטרך לשלם אני מעדיפה 3,000 ועכשיו אני תוהה - למה בכלל הוא כל-כך בטוח שאני צריכה לשלם - האם הוא אינו אשם בכך שעצר במקום מסוכן? או אולי בכלל הנהג הפוגע אשם? (הדלת נדפקה מבפנים, גם לפוגע יש נזק) בררתי אצל חבר של עורך דין והוא חזר עם תשובה ש"מה פתאום?! וודאי שהיא לא צריכה לשלם!!!" אמרתי לנהג מונית והוא אמר לי: טוב אני יתבע אותך בבית משפט ואת תצאי עם 30,000 שח - כי יש לי אובדן ימי עבודה, ואני גם צריך לשלם לנהג השני ואני רציתי להיות נחמד איתך - אבל אם זה מה שאת אומרת - אז זה יהיה החשבון. ועכשיו אני שואלת - האם לשלם וזהו, האם להגיש תלונה על הנהג? האם לחכות למשפט? מי יכול לעזור?? תודה רבה
מה פתאום לשלם?
אל תשלמי. נראה אותו תובע אותך. אם אין לו ביטוח הוא יסתבך וזאת בעייה שלו !

ארזS

New member
הצחקת את סבתא שלי עליה השלום

הצחקת את סבתא שלי עליה השלום
הצחוק זה לא בגלל סבתא ז''ל. זה בגלל שאני צוחק מהתשובה שלך. על סבתא זה: ==>>

הצחקת את סבתא שלי עליה השלום !!!

אני אדאג להעביר דו"ח למינהל הרישוי במשרד התחבורה שיבחנו את בטיחות המונית שלו ! אנא העבירי לי את מס' הרישוי של המונית או שם הנהג ואני מאתר אותו בשלוש דקות. תודה.

ארזS

New member
גם את שלך? ../images/Emo6.gif

אני אדאג להעביר דו"ח למינהל הרישוי במשרד התחבורה שיבחנו את בטיחות המונית שלו ! אנא העבירי לי את מס' הרישוי של המונית או שם הנהג ואני מאתר אותו בשלוש דקות. תודה.
גם את שלך?

כן. עליה השלום היתה רודפת צדק

גם את שלך?
כן. עליה השלום היתה רודפת צדק
ושנאה מוניות חוקיות ולא חוקיות ! נסעה רק באוטובוסים של "דן" רוב חייה. הכירה כל שוסון של דן ובזכותה אני אוהב אוטובוסים שבעיניי תמיד יהיו יפים יותר מכל רכב פרטי !

צודק לחלוטין ללא עוררין וללא

למה לשלם?
על זה שהוא נוכל? על זה שהוא רמאי? על זה שהוא נוסע בלי ביטוח?
צודק לחלוטין ללא עוררין וללא
זכות ערר (של החאפר) - לא עכשיו ולא בכלל, אחי החלוד ! צריך לבער את הנגע ולהפנות אותם ללשכת העבודה לקורסים...

gsx750f

New member
לא לשלם אגורה מה עוד שזכותכם

שלום לכולם, אני שואלת שאלה דחופה בשם אחותי: אני מקווה שתוכלו לסייע לי, או לאמר לי היכן אוכל למצוא עזרה ראשונית. בני נסע במונית (יחד עם אביו וסביו), וישב מאחורי הנהג. הנהג עצר על-מנת להוריד נועים ובני מיד פתח את הדלת (הוא בן 13) הנהג צעק "תיזהר!!" ואז הגיעה מכונית ונכנסה בדלת שהיתה פתוחה - הנהג מיד בקש את פרטי הנוסעים ואמר שזה יעלה להם בסביבות ה10,000 שח, בעלי היה מבולבל ואמר כן, כן. בצהריים הנהג התקשר ואמר שאם הוא יעשה את זה דרך הביטוח ההשתפות העצמית תהיה בגובה 5,000 ואם הוא יתקן את זה במוסך ערבי בחברון זה יעלה 3,000 ושנענה מיד מה אנחנו מעדיפים - כי הוא לא יבוא שוב לחברון. אמרתי לו שאני רוצה עדיין לברר לגבי התשלום והוא נורא לחץ, אז אמרתי - טוב, אם אני אצטרך לשלם אני מעדיפה 3,000 ועכשיו אני תוהה - למה בכלל הוא כל-כך בטוח שאני צריכה לשלם - האם הוא אינו אשם בכך שעצר במקום מסוכן? או אולי בכלל הנהג הפוגע אשם? (הדלת נדפקה מבפנים, גם לפוגע יש נזק) בררתי אצל חבר של עורך דין והוא חזר עם תשובה ש"מה פתאום?! וודאי שהיא לא צריכה לשלם!!!" אמרתי לנהג מונית והוא אמר לי: טוב אני יתבע אותך בבית משפט ואת תצאי עם 30,000 שח - כי יש לי אובדן ימי עבודה, ואני גם צריך לשלם לנהג השני ואני רציתי להיות נחמד איתך - אבל אם זה מה שאת אומרת - אז זה יהיה החשבון. ועכשיו אני שואלת - האם לשלם וזהו, האם להגיש תלונה על הנהג? האם לחכות למשפט? מי יכול לעזור?? תודה רבה
כמובן של נוסעי המונית להיתפנות לבית חולים גם לאחר כמה ימים לבדיקה רפואית ולהגשת תביעה כספית על נזקי גוף אם ישנם כמו כן תלונה על מעורבות כנוסעים בתאונה במשטרת ישראל חובה עלכם רחוב דרור מספר 6 יפו תל אביב על מנת ויצוצו בעיות רפואיות גם לאחר כמה ימים כך תוכלו ליתבוע את הפיצוי מביטוח של נהג המונית

לדעתי לא צריך לשלם

כמובן של נוסעי המונית להיתפנות לבית חולים גם לאחר כמה ימים לבדיקה רפואית ולהגשת תביעה כספית על נזקי גוף אם ישנם כמו כן תלונה על מעורבות כנוסעים בתאונה במשטרת ישראל חובה עלכם רחוב דרור מספר 6 יפו תל אביב על מנת ויצוצו בעיות רפואיות גם לאחר כמה ימים כך תוכלו ליתבוע את הפיצוי מביטוח של נהג המונית
לדעתי לא צריך לשלם
ואם הוא ייכנס במשהו הוא גם יחייב את הנוסעים שלו? זה הסיכון שלו. זה לא שמישהו עשה לא משהו בכוונה.

מה לעשות במקרה התאונה הזו

לדעתי לא צריך לשלם
ואם הוא ייכנס במשהו הוא גם יחייב את הנוסעים שלו? זה הסיכון שלו. זה לא שמישהו עשה לא משהו בכוונה.
מה לעשות במקרה התאונה הזו
למרות נסיוני הרב בנושא, אני לא קובע שום דבר נחרצות כיוון שאינני מכיר את המקרה וגם המדווח הוא לא המעורב. דבר ראשון לרשום לפניכם את מספר המונית ושם הנהג ושם הבעלים (מופיע על משקוף הדלת, ואם אין שם כזה, לא עולים למונית) , תאריך ושעה ומקום. מי שמעורב (הנער והמבוגר) הולכים לענף התנועה ברחוב דרור 6 יפו (הכתובת הוזכרה לעיל) ולהגיש דוח בגין התאונה הנ"ל. בעדות יש לאזכר את דרישות הנהג, ולפרט כמה שיותר. אם ביומן (השוטר ליד הדלפק בכניסה, הוא שמפנה אתכם לחקירות), תשאלו אם הוא רס"ר קיוק KIVAK, אם כן תבקשו שייעץ לכם מה לעשות (תאמרו לו שאני בקשתי שיעזור לכם לדעת מה לעשות). בכל מקרה, אתם לא עוזבים את המקום בלי להגיש דו"ח בגין התאונה, ואם יש פגיעה במישהו, ללכת לחדר מיון לקבל טיפול ולהביא את המסמכים לענף התנועה. מכל מקום, ממליץ לכם להזדרז, כיוון שמי שמגיע הראשון למשטרה מוגדר כ-"מתלונן", על כל ההשלכות. אם שואלים מדוע באתם להתלונן, אז רק את האמת: ראשית מדובר בתאונת דרכים שיש לדווח עליה למשטרה, ושנית, נהג המונית מנסה לסחוט מכם אלפי שקלים ואתם מבקשים חקירת משטרה כיוון שיש לכם חשד שבכלל אין לו ביטוח. בסיום התלונה יש לוודא קבלת אישור על התלונה ועליה מצויין מספר התיק (לרוב מספר זמני כמו מספר יומן וכדומה, זה מספיק) אני מניח שלא עשיתם את הנדרש ולא צילמתם את הנהג ואת המונית ואת הפוגע ואת הדלת הפגועה (תפתיעו אותי?). חבל. להבא תלמדו, צילום אחד שווה מליון מילים. אני לא זז מילימטר בלי מצלמה בכוננות. אז, קדימה, לענף התנועה, ומוטב שעה קודם. אגב, אם הנהג יתמיד בדרישתו לתשלום: ראשית לא לחתום על שום מסמך לא לו ולא לנציגו, שנית, לפנות לעורך דין המתמחה בדיני תעבורה לייעוץ. אבל רק אם תבוא דרישה לתשלום בכתב (!), בע"פ הוא יכול להמשיך לדבר, אלא אם יתחיל לאיים, עליכם לפנות לענף התנועה לציין את מספר התיק ולדווח על האיומים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה