האם עליית מחירי השווארמה והפאלאפל מוצדקת?

DANIAVNI

Well-known member
אני מבין שהכל התייקר ומתייקר אבל לתחושתי המחיר עולה הרבה מעבר למה שנדרש כדי לכסות את הגידול בעלויות .
השערות שלי ללמה זה קורה ?

1. יש כאלה שפשוט לא יודעים איך לחשב כלכלית וכנראה מעלים מחירים "ליתר ביטחון".
2. יש מי שפשוט מבקש לתפוס טרמפ על גל העליות ולהרוויח יותר .
3. ויש מי שפשוט מעתיק מ-1 ו-2
עושה מה שעושים כולם .

הפלאפל שבו אני אוכל "פאלאפל ארמון" בחיפה לא זול ומסביבו יש הרבה יותר זולים. אבל אם אני כבר מרשה לעצמי פלאפל פעם בדור מטעמי שמירה על המשקל אז אני רוצה את הטעם האמיתי ההוא מהילדות ולא סתם פלאפל טעים .
 

1ספי11

Well-known member
אני מבין שהכל התייקר ומתייקר אבל לתחושתי המחיר עולה הרבה מעבר למה שנדרש כדי לכסות את הגידול בעלויות .
השערות שלי ללמה זה קורה ?

1. יש כאלה שפשוט לא יודעים איך לחשב כלכלית וכנראה מעלים מחירים "ליתר ביטחון".
2. יש מי שפשוט מבקש לתפוס טרמפ על גל העליות ולהרוויח יותר .
3. ויש מי שפשוט מעתיק מ-1 ו-2
עושה מה שעושים כולם .

הפלאפל שבו אני אוכל "פאלאפל ארמון" בחיפה לא זול ומסביבו יש הרבה יותר זולים. אבל אם אני כבר מרשה לעצמי פלאפל פעם בדור מטעמי שמירה על המשקל אז אני רוצה את הטעם האמיתי ההוא מהילדות ולא סתם פלאפל טעים .
בכיינות על פאלפל? מי לדעתך צריך לקבוע מחיר של פאלפל?
 

DANIAVNI

Well-known member
בכיינות על פאלפל? מי לדעתך צריך לקבוע מחיר של פאלפל?
אני רק חושב שההעלאות מוגזמות
אני במילא קליינט גרוע
המחיר שלי מחושב בקלוריות ובריאות
יכולתי להרשות לעצמי שווארמה בלפאפה ביום אבל מי יכול לעמוד בזה קלורית ???
ככה גם פאלאפל
אבל יתר האנשים שלא ייקנו .
 

1ספי11

Well-known member
אני רק חושב שההעלאות מוגזמות
אני במילא קליינט גרוע
המחיר שלי מחושב בקלוריות ובריאות
יכולתי להרשות לעצמי שווארמה בלפאפה ביום אבל מי יכול לעמוד בזה קלורית ???
ככה גם פאלאפל
אבל יתר האנשים שלא ייקנו .
אז מה אתה מתבכיין?
 

נסיך.333

Well-known member
אני מבין שהכל התייקר ומתייקר אבל לתחושתי המחיר עולה הרבה מעבר למה שנדרש כדי לכסות את הגידול בעלויות .
השערות שלי ללמה זה קורה ?

1. יש כאלה שפשוט לא יודעים איך לחשב כלכלית וכנראה מעלים מחירים "ליתר ביטחון".
2. יש מי שפשוט מבקש לתפוס טרמפ על גל העליות ולהרוויח יותר .
3. ויש מי שפשוט מעתיק מ-1 ו-2
עושה מה שעושים כולם .

הפלאפל שבו אני אוכל "פאלאפל ארמון" בחיפה לא זול ומסביבו יש הרבה יותר זולים. אבל אם אני כבר מרשה לעצמי פלאפל פעם בדור מטעמי שמירה על המשקל אז אני רוצה את הטעם האמיתי ההוא מהילדות ולא סתם פלאפל טעים .
העיקרון מאוד פשוט, מעלים מחירים, שבוע עם ישראל מיילל וממשיך לקנות ובמחיר היקר
במקום להחרים חודש רשת גדולה, רק חודש, ואז כולם יתיישרו למחירים זולים יותר..
אבל אנחנו פראיירים, בוכים וקונים...
 

כוכבית מצויה

Well-known member
אני מבין שהכל התייקר ומתייקר אבל לתחושתי המחיר עולה הרבה מעבר למה שנדרש כדי לכסות את הגידול בעלויות .
השערות שלי ללמה זה קורה ?

1. יש כאלה שפשוט לא יודעים איך לחשב כלכלית וכנראה מעלים מחירים "ליתר ביטחון".
2. יש מי שפשוט מבקש לתפוס טרמפ על גל העליות ולהרוויח יותר .
3. ויש מי שפשוט מעתיק מ-1 ו-2
עושה מה שעושים כולם .

הפלאפל שבו אני אוכל "פאלאפל ארמון" בחיפה לא זול ומסביבו יש הרבה יותר זולים. אבל אם אני כבר מרשה לעצמי פלאפל פעם בדור מטעמי שמירה על המשקל אז אני רוצה את הטעם האמיתי ההוא מהילדות ולא סתם פלאפל טעים .
המחיר נגזר גם ממה שאנשים מוכנים לשלם....
 

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
העיקרון מאוד פשוט, מעלים מחירים, שבוע עם ישראל מיילל וממשיך לקנות ובמחיר היקר
במקום להחרים חודש רשת גדולה, רק חודש, ואז כולם יתיישרו למחירים זולים יותר..
אבל אנחנו פראיירים, בוכים וקונים...
מה שהכי מדהים, זה שדווקא הישראלים ידועים ככאלו שמאוד חשוב להם "לא לצאת פראיירים", ולכן זה נורא מעניין, איך בסוף, דווקא הישראלים יוצאים הפראיירים הכי גדולים.
עדיין יש אוכל רחוב, אבל במחירי מסעדת גורמה
אחד המאפיינים של אוכל רחוב, ממש ברמת ההגדרה של המושג "אוכל רחוב", זה אוכל זול.

ברגע שמאכל מסוים, שנחשב באופן מסורתי "אוכל רחוב", הופך ליקר אל מעבר לרמה מסוימת, הוא אכן מפסיק להיות "אוכל רחוב".
 

אלפיני

Well-known member
עדיין יש אוכל רחוב, אבל במחירי מסעדת גורמה
מחיר מנות במסעדות יוקרה מתחילות במאה וחמישים ש"ח ומשם צפונה.

המשפחה חגגה איתי יום הולדת במסעדה תאילנדית מחירי המנות שם היו היא בין 80 ל 95 ש"ח ללא שתיה.
מחיר שווארמה בלאפה הוא בין 45 ל 60 ש"ח , ובצלחת יכול להגיע ל70 ש"ח כולל שתיה.
מחיר חומוס בחומיסיה הוא בין 30 ל35 ש"ח.
פלאפל בין 12 ל 25 ש"ח .

עכשיו תסביר לנו מדוע יצאת בהנפצה הזו שלך ללא שום בדיקה.

תירוץ בעוד 4.... 3..... 2......1.......
 

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לא, זה כבר ממזמן יצא מההגדרה של אוכל רחוב.
עצוב שאתה כל-כך עני, בייחוד בגילך המופלג ובסוף חייך, שאפילו אינך מסוגל לממן עבור עצמך פיתה עם פלאפל או באגט עם שווארמה וצ'יפס :(

הקטע הכי שובר לב הוא שאחר-כך אתה מנסה להשתמש במנגנון הגנה של הכחשה, שבמסגרתו אתה מנסה לשכנע את עצמך באמצעות כל מיני טענות שאתה לא באמת רוצה את האוכל שאין לך כסף לקנות, ושאתה לא רוצה אותו כי הוא פחות בריא או מלא שמן או יבשושי ועוד וכל מיני תירוצים בסגנון, הכול כדי שזה פחות יכאב :(

__צילום מסך_22-1-2025_14232_www.tapuz.co.il.jpeg

נשבר הלב עליך ☹️
 

ai27

Well-known member
אני מבין שהכל התייקר ומתייקר אבל לתחושתי המחיר עולה הרבה מעבר למה שנדרש כדי לכסות את הגידול בעלויות .
עובדתית, עליית המחירים בענף המסעדות - הוא הגבוה ביותר.
וזה ניכר במיוחד במזון זול ומהיר.

גם בגלל ששכר המינימום עולה, ואפילו יותר - הקושי לגייס עובדים בשכר מינימום, כשהאבטלה עומדת על שיעור מגוחך של 2.5%
גם בגלל שהארנונה, השכירות, והמיסים עולים, וכמעט תמיד אין דרך לצמצמם שטח
וגם בגלל שיש עליה עולמית - במחירי רכיבי המזון, שישראל כמדינה במלחמה - לא יכולה לצמצם.
 

און גרדיל

Well-known member
עובדתית, עליית המחירים בענף המסעדות - הוא הגבוה ביותר.
וזה ניכר במיוחד במזון זול ומהיר.

גם בגלל ששכר המינימום עולה, ואפילו יותר - הקושי לגייס עובדים בשכר מינימום, כשהאבטלה עומדת על שיעור מגוחך של 2.5%
גם בגלל שהארנונה, השכירות, והמיסים עולים, וכמעט תמיד אין דרך לצמצמם שטח
וגם בגלל שיש עליה עולמית - במחירי רכיבי המזון, שישראל כמדינה במלחמה - לא יכולה לצמצם.
אתה מדבר שטויות ומטעה, יעני להוציא מלצרים (שהם החזות) כל יתר עובדי מסעדה/מזללה הם אפריקאים או ערבים/שב"חים. אוקי אז נכון שיש גם מעסיקים של אסירים משוחררים, אבל הם מקבלים החזרים מהמדינה על ההעסקה
 

ai27

Well-known member
אתה מדבר שטויות ומטעה, יעני להוציא מלצרים (שהם החזות) כל יתר עובדי מסעדה/מזללה הם אפריקאים או ערבים/שב"חים.
שב"חים זה לא רלוונטי בשנה האחרונה, וגם פלסטינים ברשיון יש הרבה פחות.
אפריקאים - כבר לא מגיעים לישראל
יש כמות מסויימת של "תיירים" אוקראינים - אבל הם יגורשו כשהמלחמה שלהם תיגמר

עובדים זרים נשארו - אבל הרשיונות מתועדפים לבניה וחקלאות.
אוקי אז נכון שיש גם מעסיקים של אסירים משוחררים, אבל הם מקבלים החזרים מהמדינה על ההעסקה
יש מעט מאוד אסירים יהודים, אז מדובר בעיקר בכח אדם ערבי גרוע מלכתחילה, או "פליטים" עבריינים שעם שחרורם מעיפים אותם
כשמביאים בחשבון שמדובר בערבים שהם אסירים-משוחררים - מבינים שמדובר בדרעק של הדרעק - לא מענה תעסוקתי לכלום.
 
עובדתית, עליית המחירים בענף המסעדות - הוא הגבוה ביותר.
וזה ניכר במיוחד במזון זול ומהיר.

גם בגלל ששכר המינימום עולה, ואפילו יותר - הקושי לגייס עובדים בשכר מינימום, כשהאבטלה עומדת על שיעור מגוחך של 2.5%
גם בגלל שהארנונה, השכירות, והמיסים עולים, וכמעט תמיד אין דרך לצמצמם שטח
וגם בגלל שיש עליה עולמית - במחירי רכיבי המזון, שישראל כמדינה במלחמה - לא יכולה לצמצם.
גבר, המחירים האלה עולים כי המפעילים צריכים להתקיים כמו כולנו במציאות עושקת, יעני הם יושבים על משאב (להאכיל אותך שלא תמות) והם מנצלים את זה שתחליף שלהם יהיה יותר יקר או כמוהם
 

ai27

Well-known member
גבר, המחירים האלה עולים כי המפעילים צריכים להתקיים כמו כולנו במציאות עושקת, יעני הם יושבים על משאב (להאכיל אותך שלא תמות) והם מנצלים את זה שתחליף שלהם יהיה יותר יקר או כמוהם
לא כמו כולנו
מצד אחד, מחיר המסעדות בארץ בהחלט חריג.
ומצד שני - בעלי מסעדות בארץ לא שוחים בכסף.

מסעדות זה הרי מותרות, הם לא יושבים על שום "משאב".
בסופר ימכרו לך "בשר שווארמה" ו"תבלין שווארמה" במחיר שאף שווארמיה לא יכולה להתחרות בו

אף אחד לא חייב לאכול דווקא X, התחרות פרועה כי כל טבח צבאי מפנטז לפתוח מסעדה משלו,
ובישראל - הרגולציה חונקת במיוחד, מה שלרוב הורג את החלום.
בדיוק בגלל זה - מתח הרווחים אפסי ואין למסעדה זולה דרך אחרת להתמודד עם עליית מחיר התשומות
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה