האם עובד שכיר יכול לנהל את הפנסיה שלו היכן שהוא רוצה?

האם עובד שכיר יכול לנהל את הפנסיה שלו היכן שהוא רוצה?

שלום לכולם! בן זוגי עצמאי ויש לו סוכן ביטוח מעולה, שבאמת דואג לאינטרסים שלו ומסדר לו הכל. הוא טוען שאני יכולה לעבור אליו בלי בעיה (מציע תנאים טובים), אבל בחברה שבה אני עובדת כשכירה מתעקשים שזה לא המצב, ושהחוק הזה לפיו כל אחד בוחר סוכן וקופה לא מיושם או לא בתוקף. מה נכון? דיברתי עם כמה דרגים בכוח אדם וכולם חוזרים על כך שלפי החוק אני לא יכולה לעבור לסוכן/קופה כרצוני? מה דעתכם? תודה

נכון ולא נכון

לפי החוק את מחוייבת לעבוד עם סוכן שהמעסיק בוחר/מסכים
אבל את יכולה לבחור את הקופה בה תנוהל הפנסיה שלך

אשר סלע

New member
תגובה

המצב היום הוא שאת רשאית לבחור קופה כרצונך והמעסיק רשאי לחייב אותך שהביצוע יהיה דרך סוכן הביטוח שלו.
אם הסוכן של המעסיק מייקר לך את דמי הניהול תכתבי מכתב למעסיק בזו הלשון " ביום ______ אושר לי דמי ניהול _______ מצ"ב אישור. אבקש להותיר את דמי הניהול כפי שאושר, ההרשאה לבעל הרשיון (סוכן הביטוח, מנהל ההסדר) תנתן ובלבד שלא יוגדלו דמי הניהול שאושרו לי ע"י הקרנות"
בד"כ מכתב כזה משכנע את מעסיק לפעול בדיוק לפי בקשתך.

כלומר אני אמורה לפנות ישירות לקופות

ולבקש תנאים טובים יותר? למה שהם יתנו לי בכלל? מה כדאי להגיד?
איך הסוכן של בן הזוג שלי מנהל שכירים אם ככה? הוא אומר שהוא פשוט יכול להעביר אותי וזהו והעבודה תהיה חייבת להפריש את החלק שלה לפי החוק וזהו

אשר סלע

New member
תגובה

ראשית תבחרי את התכנית המועדפת לך ומומלץ שתעשי זאת בליווי איש מקצוע. לאחר שבחרת התכנית נהלי מו"מ מול הקופה הנבחרת לקבלת תנאים טובים יותר, את יכולה לנהל המו"מ לבד או בעזרת הסוכן של בן הזוג שלך. אם תקבלי תנאים טובים יותר ממה שהסוכן של המעסיק שלך מציע אז תראי למעסיק שלך ההצעה שקיבלת + המלל שכתבתי מעלה.

בהצלחה.

4MyChild

New member
אבל עדיין המעסיק יכול להישאר בשלו

נאמר לאחר מו"מ מול הקופה ישירות,היא השיגה דמי ניהול ממש אטרקטיביים, המעסיק עדיין לא חייב לתת לה לעשות הסדר כזה כל עוד זה לא עובר דרך המנהל הסדר שבמקום העבודה. וכידוע מנהל ההסדר רוצה לגזור את הפרומיל שלו ולא יימהר להפסיד את ההפרש.

ולכן רציתי לשאול אותך שאלה על המלצתך למעלה לכתוב מכתב למעסיק: אם כל אחד יבוא ויבקש אישור או יגיש מכתב כזה אז למה בעצם הוא צריך לשכור את שירותיו של מנהל הסדר?

אשר סלע

New member
תגובה

בד"כ מנהל משאבי אנוש המקבל מכתב כזה חושש כי החברה והוא עלולים להתבע בעתיד על כך שגרמו ביודעין לפגיעה בצבירת החיסכון של העובד ודורש ממנהל ההסדר להתיישר עם ההצעה שקיבל העובד. מנסיון זה בד"כ עובד.

4MyChild

New member
תסביר בבקשה את לשון המכתב

בשפה יותר פשוטה. רק כדי להבין מה המשמעות.
תתייחס גם למשפט :" להותיר את דמי הניהול כמו בקרנות"
מה בעצם אני מבקש במכתב?

למעלה