מהורער נפשיט
New member
האם סוג וצורת הכוס משפיע על הטעם ?
לכוס יש שלוש השפעות עיקריות על טעם המשקה. ..
הראשונה קשורה במבנה הכוס ובאופן שבו המשקה מחליק לתוך הפה: הלשון בנויה כך שבחלקה הקדמי נקלטים טעמים מתוקים ומלוחים, בצדדים טעמים חמוצים ומאחור טעמים מרים. בהנחה שאתם לא טועמי יין שנהנים לגרגר משקאות, הפעולה הטבעית אחרי הלגימה היא בליעה שמזרימה את המשקה פנימה במינימום אנרגיה.
לכן מבנה הכוס משפיע על חוויית הטעימה, ואם טרם השתכנעתם, תחשבו על כוסות בירה: הפתח הרחב שלהן מאפשר למשקה להתפזר מיד בחלל הפה מבלי לפספס את צידי הלשון.
כוסות עם פתח צר מכוונות את הנוזל לחלקה הקדמי של הלשון ומדגישות את המתיקות או את המליחות. כוס קטנה וצרה יכולה להחליק במהירות את המשקה על פני הלשון לכיוון חלקה האחורי המזהה מרירות. תוכלו לחוש בזה בעצמכם אם תיקחו ביס מרווקה בת 35.
ההשפעה השנייה של הכוס תלויה בחומר שממנו היא עשויה.
חומרים מסוימים מתמוססים במים רותחים, ואנחנו יכולים לזהות מיד את טעם הלוואי שהתגנב פנימה .
זה די ברור כשבוחנים את תוצאות הכוס החד-פעמית, שהקרטוניות שלה חילחלה לפנימה בלי שום בעיה. אמנם הכוסות האלה אמורות להיות מצופות מבפנים כדי למנוע את התמוססות הקרטון במשקה, אבל התוצאות מלמדות שכוונות לחוד וטעם של קופסת נעליים לחוד.
ההשפעה השלישית קשורה בנצילות החומר. : הערבוב בכוסות שונות יוצר מערבולות שונות, ומביא לכך שבכוסות מסוימות נשאר פחות "בוץ" בתחתית מבכוסות אחרות, כלומר הנצילות שלהן טובה יותר. ההשפעה אמנם מינורית, ובקטע הזה לא נמצא הבדלים משמעותיים בין הכוסות .
ולמתעניינים אני אוהב ו מעדיף לשתות מ כוס שמורה מוגבהת עם פתח צר
אבל ידוע שאמנות הקפה השחור נמצאת בגרגירים הקטנים.
לרוויה .
*באדיבות מגזין הגברים הנחשק בלייזר...
לכוס יש שלוש השפעות עיקריות על טעם המשקה. ..
הראשונה קשורה במבנה הכוס ובאופן שבו המשקה מחליק לתוך הפה: הלשון בנויה כך שבחלקה הקדמי נקלטים טעמים מתוקים ומלוחים, בצדדים טעמים חמוצים ומאחור טעמים מרים. בהנחה שאתם לא טועמי יין שנהנים לגרגר משקאות, הפעולה הטבעית אחרי הלגימה היא בליעה שמזרימה את המשקה פנימה במינימום אנרגיה.
לכן מבנה הכוס משפיע על חוויית הטעימה, ואם טרם השתכנעתם, תחשבו על כוסות בירה: הפתח הרחב שלהן מאפשר למשקה להתפזר מיד בחלל הפה מבלי לפספס את צידי הלשון.
כוסות עם פתח צר מכוונות את הנוזל לחלקה הקדמי של הלשון ומדגישות את המתיקות או את המליחות. כוס קטנה וצרה יכולה להחליק במהירות את המשקה על פני הלשון לכיוון חלקה האחורי המזהה מרירות. תוכלו לחוש בזה בעצמכם אם תיקחו ביס מרווקה בת 35.
ההשפעה השנייה של הכוס תלויה בחומר שממנו היא עשויה.
חומרים מסוימים מתמוססים במים רותחים, ואנחנו יכולים לזהות מיד את טעם הלוואי שהתגנב פנימה .
זה די ברור כשבוחנים את תוצאות הכוס החד-פעמית, שהקרטוניות שלה חילחלה לפנימה בלי שום בעיה. אמנם הכוסות האלה אמורות להיות מצופות מבפנים כדי למנוע את התמוססות הקרטון במשקה, אבל התוצאות מלמדות שכוונות לחוד וטעם של קופסת נעליים לחוד.
ההשפעה השלישית קשורה בנצילות החומר. : הערבוב בכוסות שונות יוצר מערבולות שונות, ומביא לכך שבכוסות מסוימות נשאר פחות "בוץ" בתחתית מבכוסות אחרות, כלומר הנצילות שלהן טובה יותר. ההשפעה אמנם מינורית, ובקטע הזה לא נמצא הבדלים משמעותיים בין הכוסות .
ולמתעניינים אני אוהב ו מעדיף לשתות מ כוס שמורה מוגבהת עם פתח צר
אבל ידוע שאמנות הקפה השחור נמצאת בגרגירים הקטנים.
*באדיבות מגזין הגברים הנחשק בלייזר...