האם ניתן ללמד חתול?

sivanjbs

New member
האם ניתן ללמד חתול?

חתלתול קטן אימץ אותנו, הוא נורא מתוק ולא עמדנו בפניו והיום הוא משתכן בגינה שלנו ואנו דואגים לו לאוכל.
עם כל מתיקותו, מבחינתי הגבול עובר בפתח הבית, אליו הוא לא מורשה להכנס
מאחר ובבית גדל לו ארנב בכלוב פתוח וגם כלבה שזו הטריטוריה שלה,
ילד שאלרגי לחתולים ובנוסף אני לא מוכנה למחיר ההרס של חתול בבית.

לאור האמור, שאלתי: האם יש דרך ללמד אותו לא להכנס הביתה?
הוא עוקב אחרינו כשאנו בחוץ וכשאנו נכנסים לבית הוא רוצה גם
מאחר וזה בית פרטי לעיתים הדלת נשארת פתוחה למשב אוויר, ועכשיו אנחנו במצור...
הכלבה אמנם לפעמים מסלקת אותו, אך לא תמיד...
אני מנסה לומר לו לא תקיף ולהזיזו מהדלת אך הוא חוזר

רעיונות?

Mידאס

New member
אווו, הוא אוהב אתכם!

לא בטוח שיש מה לעשות. מצדך את צריכה להמשיך עם הטון התקיף, אולי בסוף יפול האסימון.

לנו יש כמה חתולי חצר שמבינים היטב מה פירוש המילה "לא"! וברגע שהיא מושמעת הם מיד עומדים דום! אבל יש רבים אחרים שפשוט "שמים עלינו פס".

אני לא מומחה להתנהגות חתולים, אבל מהניסיון האישי שלי (ויש לי ניסיון רב עם חתולים), לא פשוט לחנך חתולים. אולי למישהו פה יש עצה טובה יותר משלי.

חשוב לי להדגיש שני דברים, ברשותך:

1. חתול לא הורס
2. אם לא "תתקפלו" ותחליטו להשאירו בחוץ, אנא הביאו בחשבון שבקרוב מאד יגיע החורף ויש לדאוג לו למחסה ולמקום חמים ונוח לבלות בו בימים הקרים והגשומים. כבר עכשיו הלילות מתחילים להיות קרירים למדי. אם זה לא TOO MUCH, השאירי לו קרטון מרופד במגבת ישנה/מצעים ישנים וכו' במקום מוצנע יחסית (כזה שהוא לא לגמרי תחת כיפת השמיים).

קבלו ח"ח על הרצון הטוב. כן ירבו אנשים כמותכם!

sivanjbs

New member
תודה

כן, יש הרגשה שהוא אימץ את המשפחה לליבו

אני מאוד מקווה שהוא יהיה מאלה שמבינים

גירוד ספות ורהיטי עץ הוא נוהל די מוכר אצל חתולים, כך שמבחינתי זה הרס
לגבי מחסה, בהחלט. כבר יש לו כמה, המלונה של הכלבה רופדה במגבות והוא ישן שם לפעמים,
אך הוא אוהב להתכרבל במחסה נוסף שיש ליד וגם שם שמנו לו ריפודים.
אני יודעת שיש שלל חתולים בשכונה ש"אימצו" בתים, אך עקרונית הם חיים ברחוב תוך כדי קבלת צ'ופרים מהבתים.

אולי למישהו נוסף יש מחשבות על הסוגייה?

shirilu

New member
זה בסדר גמור שהוא חי בחוץ!

כל עוד באמת דואגים לו לאוכל ומים ומחסה, זה למעשה גם כן אימוץ עם כל המשתמע מזה אבל הוא פשוט חי בחוץ ולא בבית..

מאוד מאוד קשה לחנך או לאלף חתולים, מנסיון הדבר היחיד שיכול לעזור הוא לשנות קצת הרגלים שלכם, לא להשאיר דלת פתוחה או חלון פתוח, למצוא איזשהו פתרון יצירתי כי לנסות ל"אלף" את החתול זה יכול להיות מאוד מתסכל עבורכם, אולי אם תהיה לו פינה חמה והאוכל והמים יהיו בפינה יחסית רחוקה מהפתחים לבית הוא ינסה פחות להכנס..

sivanjbs

New member
דואגים לכל מחסורו

כולל פינוקים. אתמול כבר בררנו עם הוטרינרית מה החיסונים הנדרשים וכ"ו...

אנסה להשאר אופטימית שהוא חתול גאון שיבין אותנו גם

כי הרוח הנפלאה שיש בעונה זו ממש דורשת פתיחת דלת

מן הסתם אם הוא לא יבין הרמזים שלנו נאלץ לסגור אותה כפי שקורה היום

למעלה