האם ניתן להתקין על XP לינוקס?

avisol

New member
האם ניתן להתקין על XP לינוקס?

יש לי XP ורציתי לדעת אם אפשר להתקין עליו במחיצה אחרת את אחת הגרסאות של לינוקס? והאם מישהו יודע על לינק לקישור של RED HAT 8 שאלה אחרת: ניסיתי להתקין את מנדרייק 9 ב3 דיסקים ISO ואני לא ממש יודע איך מתחילים עם זה, מה פקודות ההטענה של הדיסק להתקנה...

הראל

New member
ISO ושאר חיות המחשב ../images/Emo13.gif

1. אינך יכול להתקין ישירות מ- ISO. ה- ISO הינו קובץ אימאג´ אחד ארוך המכיל את כל הקבצים של דיסק מסוים. 2. כדי להפוך קובץ ISO ל- CD המקורי עליך לצרוב אותו בצורה הבאה : א. הכנס מדיה לצריבה, הפעל את תוכנת הצריבה שלך, גש ל- FILE, משם ל- צריבה מ- IMAGE, שם תבחר בצריבה מתוך IMAGE מסוג ISO. הגדר לתוכנה איזה קובץ ISO לקחת... תראה שנוצר לך CD עם הרבה קבצים (ולא קובץ ארוך אחד ...) 3. התקנת לינוקס אינה מתבצעת מתוך מערכת הפעלה אחרת. היא צריכה להתבצע לפני הטענת כל מערכת הפעלה. לכן, לאחר שיצרת את שלושת ה- CDים להתקנת הלינוקס, כבה את המחשב. הדלק את המחשב. כנס ל- BIOS והגדר שהמחשב יעלה מה- CD. הכנס CD מס´ 1 והדלק המחשב מחדש. מערכת ההתקנה תיטען למחשב... 4. ניתן להתקין לינוקס גם כמערכת הפעלה נוספת... כלומר במחיצה (פרטישן) נפרד ממערכת ההפעלה הקיימת. 5. כמתחיל אני ממליץ לך להתקין MANDRAKE, אך אם אתה מתעקש להתקין RH, הנה לך קישור להורדה "איגלו" (אתר הלינוקס החיפאי): ftp://iglu.org.il/pub/distributions/RedHat/redhat-8.0-en/iso/i386 בהצלחה

הראל

New member
הורדת ISO מ"איגלו"

בדקתי, ומשום מה, אתר ה- FTP לא עולה ישירות מהקישור. לכן אני ממליץ שתיגש דרך אתר "איגלו" : http://www.iglu.org.il באתר "איגלו" בצד שמאל תמצא את - FTP site - תלחץ על הקישור ותגיע ל- FTP. משתכנס ל- FTP תיגש ל- distributions. ב- distributions תיגש לאיזו הפצה שאתה מעונין בה... בהצלחה

verttigo

New member
Re:

זה יענה לחלק הראשון של שאלתך: http://www.redhat.com/docs/manuals/linux/RHL-8.0-Manual/install-guide/ch-x86-dualboot.html ו...לגבי החלק השני אז זה נורא פשוט.כנס ל-BIOS של המכונה שלך,בחר ב-BOOT SEQUENCE שאיתחול המחשב ייעשה ה-CDROM,הכנס את הדיסק מס´1 של מנדרייק,שמור את שינויים ע"י PF10 או תלוי איך שה-BIOS שלך דורש,המחשב יעשה RESTART ויעלה לבד ל"אשף" ההתקנה של MANDRAKE.בסיום ההתקנה (אם הכל הותקן כשורה) תעשה הפוך ממה שעשית קודם. בהצלחה!

הראל

New member
(AVISOL) תיקון טעות שלך !!!

אינך מתקין לינוקס "על" XP !!!! אתה מתקין את הלינוקס לצד או בנוסף ל- XP !!! כאשר אתה אומר שאתה מתקין משהו על... הרי זה כאילו המשהו הזה הוא עוד תוכנה הרצה על אותה מערכלת הפעלה (במקרה שלך XP). אבל לינוקס אינו איזו תוכנה שרצה על XP, אלא מערכת הפעלה שונה לחלוטין. לכן (שים לב, זה חשוב!!!) אם במילה "מחיצה" אתה מתכוון בטעות ל- FOLDER או "ספריה", לא תוכל להתקין לינוקס על FOLDER של XP !!! כשאנחנו מדברים על מחיצה אנחנו מתכוונים ל- "פרטישן" (PARTITION), אם אינך יודע מה זה בדיוק, כדאי שתמשיך לשאול ונענה לך, או שתיגש למי שיודע ותשאל מה זה בדיוק. אם אתה יודע את כל מה שאמרתי, איתך הסליחה ... בהצלחה

avisol

New member
קודם כל אתה צודק-צריך לדייק בעברית

כמובן שלצד XP ולא על... זה פשוט מינוח בעברית... השאלה באמת אם הבנתי נכון ואני יודע שצריך מחיצה נפרדת בגלל ה BOOT השאלה איפה כדאי לשים אותה, כלומר אם XP יושבת על C: מן הסתם ויש לי עוד HD נוסף נפרד לא מחיצות מחולקות בתוך HD אחד אז האם כדאי להתקין שם... או שמא אפשר על D:... מה רצוי...?

הראל

New member
אם יש לך HD ריק...

הכי טוב כמובן להתקין כל מערכת הפעלה על HD נפרד. בתנאי כמובן שהוא גדול מספיק להכיל את כל מה שאתה רוצה. לדעתי, מכיוון שאתה מתקין בפעם הראשונה, תרצה בוודאי לבדוק מה שיותר תוכנות ב- לינוקס. לכן רצוי שיהיה לך מרחב פנוי של לפחות 8-9 גיגה. וזכור עוד "דבר קטן". אם על המכונה אתה רוצה שיהיו לך שתי מערכות הפעלה, כשאחת מהן היא מיקרוסופטית, עליך להתקין קודם כל מיקרוסופט ורק אח"כ לינוקס. משום שמיקרוסופט בנוי כך שיהרוס מערכות הפעלה אחרות.

avisol

New member
או קי... זה הבנתי...

אבל איך אני עושה שהוא יתקין בHD השני כי אני הסתבכתי עם המחיצות. ואז בהתחלה יהיה לי אפשרות לבחור אם אני רוצה XP או לינוקס? איך זה עובד? לגבי מקום אין לי בעיה... אז איך אני עושה את זה...

avisol

New member
נ.ב היה לי בעיה ב RED HAT 7.2

שניסיתי להתקין אותה לכמה שעות, בעיה במודם, לא זיהה אותו ואיני לא יודע איך לקנפג אותו... איפה יש דרייברים ללינוקס... ובכלל קינפוג אינטרנט.. אבל קודם שאני יתקין את המנדרייק או RED HAT שוב... אבל סתם לידע...

הראל

New member
בעית MODEM בלינוקס

רוב ה- MODEMים הנמכרים בארץ הינם מודמי תוכנה, או בפי העם WINMODEM. כלומר מודמים המיועדים לעבוד על מערכות מיקרוסופט בלבד, למרות שגם על מערכות מיקרווסופט התקנתם אינה כה פשוטה. עם זאת, לחלק מהמודמים הללו יש דריברים גם ללינוקס. ניתן לחפש את הדריברים הללו ב- GOOGLE. פה בפורום יש הרבה שרשורים בהקשר של מודמים-תוכנה. אם יש לך אמצעים, אני ממליץ מאד לקנות מודם-חומרה, כעיקרון, כל המודמים החיצוניים הם מודמי-חומרה.

avisol

New member
ומה בקשר להתקנה בשאלה הקודמת

איך אני מתקין בספריה אחרת בHD אחר...?? שלא יתנגש עם ה XP ושיהיה לי בחירה של BOOT בהתחלה בין XP ללינוקס

זאינאל

New member
אתה לא מתקין במספריה אחרת,

אלא במחיצה אחרת. המחיצה הזאת יכולה להיות גם בדיסק אחר (אפילו מומלץ).

הראל

New member
מערכת ההתקנה מראה ומאפשרת...

כאשר תפעיל את מערכת ההתקנה, בשלב הרלוונטי. תראה לך המערכת את כל הדיסקים/פרטישנים שיש על המכונה. המערכת גם תראה לך מאיזה סוג כל אחד (FAT, NTFS וכו´)... אז תוכל לבחור מה לעשות ואיך...

למעלה