האם ניתן להשפיע על בן / בת זוג לכיוון צמחונות

האם ניתן להשפיע על בן / בת זוג לכיוון צמחונות

או טבעונות ?

התחלתי לצאת עם בחורה שמוצאת חן בעיניי, אומנם רק שבועיים אך יש לי הרגשה שזה ימשך הרבה מעבר. היא אוכלת בשר והשאלה היא האם אני יכול להשפיע עליה לכיוון צמחונות/טבעונות? ואם כן, מה היא הדרך לעשות את זה?

אני מודע לעובדה שניסיון להשפיע עליה יכול גם להוביל לתוצאה שלילית, כלומר שהיא מבחינתה תרגיש שאני לא מקבל אותה כמו שהיא וכתוצאה תחליט שלא מתאים לה להמשיך לצאת עם מישהו שלא מקבל אותה ואת הבחירות שלה.

מצד שני, אכפת לי גם מבע"ח שנמצאים בתעשיה וסובלים.

אז האם ניתן לנסות להשפיע ומבלי שיהיה לניסיון הזה אפקט שלילי? ואם כן, איך עושים את זה? והכוונה היא לניסיון שיחה שמבחינתי אם היא תסכים ותזדהה אז מצויין, ואם היא לא תזדהה אז לא אלחץ ולא אנסה להכתיב את דעתי.

עד היום, לא דיברתי איתה בכלל על הנושא...

Gidi Shemer

New member
לטעמי

ברגע שתוריד את המונח (ואת המטרה של) "להשפיע" מסדר היום ותעבור למילה "לשתף" יהיה לך סיכוי גם להשפיע.

ספר לה על עצמך וצמחונות. אם היא תרצה- היא תתקרב לזה (עכשיו או בעוד 20 שנה כשהתאומים יילכו לתיכון). אם היא לא תרצה- היא לא תתקרב.

vegetalien

New member
קודם כל,

תן לזה קצת זמן. לא משנה האם זה יימשך הרבה זמן או לא, אחרי שבועיים זה עדיין לא הזמן. ברגע שמערכת יחסים נכנסת לשלב של הכרה של ממש, של אכפתיות הדדית, דברים עשויים לעתים לזוז בלי שנרגיש.
נכון שזה לא בהכרח אומר שהתוצאה תהיה צמחונות/טבעונות שלמה, אבל לפחות ההבנה תהיה הרבה יותר גדולה, ואז באמת יש יותר סיכוי לשנות.
מים שקטים חודרים עמוק.

Drill Bit

New member
למה לסבך....

איש באמונתו יחיה ובא לציון הגואל.

ג.נ. אישתי ואני טבעוניים.

eietmo

New member
לדעתי

זה אפשרי, אבל....

דבר ראשון, אם זה באמת חשוב לך אני לא יודעת אם אתה רוצה להכנס לקשר שמבוסס על הרעיון שבסופו של דבר היא תשנה את דעתה ותהפוך לטבעונית.

דבר שני, אם זה לא כזה מפריע לך, צריך למצוא דרך עדינה להעלות את הנושא, למשל לדבר על הטבעונות שלך ואז לשאול אם היא אי פעם היתה \ חשבה על צמחונות או טבעונות, ומשם לראות איך הולך.אצלי, טבעונות זה חלק מאוד חשוב בחיי, זה בטוח משהו שהייתי מעלה. מצד שני, כנראה אם הייתי רווקה, הייתי מגדירה את זה כ"תנאי בסיס". ואז אולי נשארת רווקה להרבה הרבה זמן כי אני משוגעת מדי

ladybug6

New member
תצאו למסעדה/בית קפה

ותאמין לי שבשלב שבו תזמינו את האוכל זה כבר יעלה מעצמו...
מספיק שתבקש קפה עם חלב סויה בשביל שהיא תשאל למה ומשם כבר אפשר לדבר על זה (בעדינות! אל תפחיד אותה)

eietmo

New member
כמו שאמרו לך

להעלות את הנושא איכשהוא, לדבר על למה אתה צמחוני ולשאול אותה מה היא חושבת בקשר לזה...

lollapalooza

New member
נראה לי שה"השפעה" הטובה ביותר

היא פשוט לנהמשיך להיות מי שאתה. היא יודעת שאתה טבעוני, אני מניחה. אם יש לה מספיק שכל ואינטליגנציה, היא תנסה להבין למה ומה ומי. אולי היא תתחבר לרעיון ואולי לא. אני לא חושבת שלנסות "להשפיע" עליה יביא לתוצאה רצויה. זה בד"כ מייצר אנטי מיידי. מה בדיוק השיחה שאתה חושב עליה? להסביר לה למה אתה טבעוני? לספר לה על עוולות התעשייה מן החי? לא בטוח שהיא תראה את זה בעין יפה.

אוקי, סבבה, אני מקבל.

שאלת המשך -

נניח ועוברים לגור ביחד, האם זה יהיה לגיטימי לבקש שקניה של בשר היא תעשה? ובישול של בשר היא תעשה?

האלזה

New member
ברור, יותר מלגיטמי

אפילו לא עולה על דעתי שמישהו יבקש מטבעוני לקנות בשבילו מוצר מהחי.

האלזה

New member
לקוות לשינוי תמיד אפשר

אבל צריך לקחת בחשבון שאולי הבן אדם לא ישנה את דרכיו, אפילו אם הוא מבין אותך ומסכים איתך לגבי הכל. רבים האנשים שיודעים הרבה על טבעונות ולא עושים את הצעד הזה.
אני אענה לך לגבי, תמיד הייתי מעדיפה בני זוג טבעונים, זה כמובן גורם לי להתלהב מבן אדם הרבה יותר, זה פשוט סקסי בעיני, הרבה מעבר לפשטות הפרקטיות של זוגיות עם טבעוני.
אבל לצערי רוב האנשים בארץ ובעולם הם לא טבעונים, ולצערי #2 אני לא בוחרת במי להתאהב.
בנוסף, אני לא סובלת להיות בלי בן זוג, זו בכלל לא אופציה מבחינתי. עוד דבר הוא שאני לא לוקחת אחריות על מי שאיתי, והבחירות שלו גם אם הן מצערות אותי, הן עדיין הבחירות שלו.
שוחחתי ודנתי על זה עם לא מעט טבעונים, ותמיד עולה השאלה "איך את מסוגלת?". וואלה, לא יודעת.
אם מישהו רוצה להסיק מזה שאני טבעונית פחות טובה, שאכפת לי פחות מבעלי החיים, בכיף שיסיק לו.
אני לא חושבת שנגזר עלי להיות אומללה ובודדה רק כי אני טבעונית. טבעונות זה לא עונש ואני פשוט לא מקבלת את הקוד החברתי הזה שנוצר בקהילה הטבעונית, שלצאת עם בני זוג טבחונים זה לא מוסרי.
מה שכן, לא אהיה מסוגלת לגור בבית עם מוצרים מהחי, אז על הפשרות צריך לחשוב מראש.

noa555555

New member
קודם כל בהצלחה עם זה

ועכשיו לעצם הענין.
אתם כל כך טריים ביחד, שכל נסיון מצידך בזמן העכשוי יתפרש גרוע ביותר ויקבע את גורל היחסים ללא ספק.
אם יש דבר שאנשים מפחדים ממנו במערכת יחסים חדשה, זו השתלטות של האחר עליהם, והבלעות במערכת. כולנו מכירים את החשש הזה. אני בטוחה שגם אתה.
לכן זה השלב הכי רגיש, כרגע, ולכן לא הייתי מציעה לך לדבר בכלל בנושא, אלא רק לענות על שאלות שלה כשהיא מעלה אותן, וללא שום נימת הטפה. ככל שתישמע יותר מטיף, וככל שתישמע כמישהו שמנסה או רוצה לשנות אותה, זה ילך לכיוון ההפוך. אומרת לך את זה בוודאות כאישה. ככל שתהיה יותר מאופק, תשיג את המטרה שלך העתידית. אז כדאי לך. התאזר בסבלנות. לא רק סבלנות. סבלנות אדירה. רק ככה תשיג מטרה שכזאת. אם באמת אכפת לך מבעלי החיים, אז למענם, התאזר בסבלנות ובינתיים תבלע את השוני. עם הזמן תטפטף , לאט לאט,,, בלי שהיא מרגישה ובלי שהיא מרגישה שבהתגנבות יחידים כבשת פה שטח , וזה יבוא ממנה, הדרך היחידה לטבען מישהו היא שזה יבוא ממנו, ולא ממקום חיצוני. אף אחד לא יעבור לטבעונות ממקום של צייתנות, ואפילו לא ממקום של פחד לאבד מערכת יחסים, ובטח שלא מערכת יחסים חדשה. לכן זה חסר טעם לנסות עכשיו לעשות שיחה בנושא. תן לנושא לבוא ממנה בכל מקרה, וגם אז תעמיד פנים שאתה מקבל את השונות שלה וזה בסדר.עם הזמן אולי היא תשתנה מהמקום שלה, לא שלך. זו הדרך היחידה שלך.

לדעתי אם אין לך כוונה לשנות אותה, אז מיותר

לחלוטין להכנס מראש למערכת היחסים הזאת. אבל אם תצליח, שניכם הרווחתם וגם (בעיקר) בעלי החיים והסביבה!

לדעתי, וזו דעתי בלבד, אין טעם להיות במערכת יחסים עם מישהי/ו שמתעקש/ת לאכול גופות, להזיק לעצמה, לבעלי החיים ולכדור הארץ ועוד במכוון - אנשים היום לא טיפשים, הם סתם רעים. המידע חשוף וזמין לכולם, המדע מאפשר לנו לחיות טוב יותר ומוסרי יותר, אבל הם מבינים את הנזק ומתעלמים ממנו. אני מאוד מקווה שלא תרצה להיות עם אדם כזה. אני לא מאחלת זאת לאף אחד.

בהצלחה ושיהיה רק טוב

חוץ מזה אם וכאשר תחליט שאתה ניגש לעניין, חשוב

שתבהיר לה שמדובר בהחלטה חשובה עבורה. שהיא קודם כל עושה לעצמה טובה. מנסיון אנשים משתכנעים יותר בקלות כהם רואים את טובתם האישית ומה הם מרוויחים מזה.

כדאי לך להתחיל ממשהו תמים לכאורה- "רוצה לראות סרט הערב? יש לי הרצאה שתהפנט אותך, יותר טוב מכל סרט שתראי בחיים!" (
). תכין לה משהו טבעוני טעים-טעים ובסוף ההרצאה, אם היא תחווה סימני שאלה כמו "ומה אני אוכל עכשיו?", תמיד תוכל להגיד לה שהמעדן הזה שהיא אכלה עכשיו הוא 1000% טבעוני. לדעתי זה יקל עליה. חוץ מזה, מה זה סרט טוב בלי חטיף?

lollapalooza

New member
אם מישהו היה עושה לי את זה כשהייתי אוכלת בשר

הייתי זורקת אותו במקום. ברצינות.
לא עושים דברים כאלה!!!

למעלה