האם נייד עם מעבד מסדרה i חדיש או מעבד ישן?

גיא961

New member
האם נייד עם מעבד מסדרה i חדיש או מעבד ישן?

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד. אין לי שימושים גרפים (מלבד סרטי וידאו, אבל לא משחקים). עיקר שימושי הם אינטרנט ומיילים, הורדה של סרטי וידאו (צפיה, פחות) ותוכנת אוטוקאד. התקציב שלי הוא עד 4200 ש"ח ואני רוצה מחשב "שיחזיק" זמן רב (מבחינה טכנולוגית). הייתי בחנות של רשת ידועה והם המליצו לי על מחשב Toshiba Satellite L500-1XX. זה מחשב עם המעבד החדיש של אינטל מסדרת i3. שאלותי: 1. האם לאור צרכיי כדאי לי לרכוש מחשב עם מעבד מהדור היישן במחיר זול יותר? 2. האם יש באמת הבדל גדול בין המעבדים (החדיש והישן) - אמרו לי שכדאי החדיש, כדי שיחזיק זמן רב יותר? 3. מה דעתכם על מחשב טושיבה שציינתי? 4. מה דעתכם על מחשב Inspiron N5010 IN-RD09-4238 ELL שלו מעבד i5? 5. איך השירות של דל בארץ, והאם משנה ממי אני קונה את המחשב (ראיתי משווק בשם B-LAPTOP, המציע מחיר טוב)? 6. איזה מחשב הייתם מציעים לי, לאור צרכיי (צריך להיות אמין ועם שירות טוב)? תודה רבה!, גיא

bar666xp

New member
א. תעבור לחנות שידעו על מה הם מדברים.

ב. כנס לאתר AUTODESK תראה מה הן דרישות החומרה וכ.מסך המתאימים. ג. תעלה תקציב למשהו ראלי. ד. תחזור אלינו עם התקציב הראלי ודגמים מהסדרות העסקיות עם כ.מסך כמו ה-FIRE GL או Quadro... או לפחות משהו שתואם לתוכנות ה-CAD.

גיא961

New member
אשמח לקבל תשובות לשאלות הנוספות

תודה על התשובה. קראתי את דרישות המערכת לאוטוקאד וזה אכן דורש מחשב חזק יותר. אני לא בטוח שאכן אתקין ואשתמש בתוכנה. אשמח אם תוכל לתת לי תשובות לשאלות, בהנחה כי השימושים הם כפי שתיארתי ללא האוטוקאד. תודה, אפי

bar666xp

New member
קבל תיקון קטן/גדול...

מסתבר שעם גרסאות AutoCAD 2010, AutoCAD 2011 אפשרי גם הGMA של אינטל. אבל הוא לא מבין הכרטיסים המאושרים {Certified}. בקיצור אם תוכנות ה-CAD אני ממליץ לך להתחיל לפזול לדגמים כמו DELL Precision M4400 לדוגמה עם FX 770M שמאושר ע"י AUTODESK, עם 4G זיכרון, דיסק קשיח של 320G במהירות 7200RPM, מעבד P8700 {סביר בהחלט לתוכנות ה-CAD}... רצוי עם מערכת הפעלה 64BIT. או לדוגמה Dell Precision M4500 עם Quadro FX 880M או Quadro FX 1800M ומעבדי I5-I7. וצפונה כמובן. ללא CAD כלל... לא ממש ראיתי משהו שיש צורך ביותר ממעבד ATOM אפילו אלה אם פיספסתי משהו כל שאר שהימושים שהוזכרו הם שימושים בסיסיים לגמרי... הורדת וכו' להוציא אולי כמה תוכנות P2P לא יניבו כלום מהמעבד ותוכנות P2P יעבדו יפה מעוד גם עם מעבדים חלשים, אולי יקח להן קצת יותר זמן לעשות האשינג.

גיא961

New member
לא הבנתי משהו לגביי מעבדיי i7

הם אמורים להיות חזקים במיוחד, אז איך זה שהמהירות שלהם היא רק 1.73GHz לעומת 2.3 של i3 או של סדרות אחרות?

RoyBO

New member
ממזמן כבר תדר השעון אינו מה שקובע

את חוזק המעבד. i7 זה מעבד עם 4 ליבות בעוד i5/3 זה מעבד של 2 ליבות

Isildur

New member
לא מדוייק

רק דגם ה 720QM הוא 4 ליבות, דגם ה 620M לדוגמא הוא 2 ליבות. ההבדל הוא בגודל זיכרון המטמון (4 מגה ב i7, רק 3 ב i5) ובמהירויות טורבו גבוהות יותר ב i7.

Isildur

New member
שני סוגים

הדגמים הישנים יותר (7xxQM, 8xxQM) מסוג Clarksfield מיוצרים ב 45 ננומטר מגיעים עם 4 ליבות ו 6-8 מגה של זיכרון מטמון. הדגמים החדשים (6xxM) מסוג Arrandale מיוצרים ב 32 ננומטר מגיעים עם 2 ליבות ו 4 מגה של זיכרון מטמון.

RoyBO

New member
מעניין שבחדשים אינטל ירדו מ4 ליבות ל2

כנראה שבניידים העדיפו לצמצם את גודל הצ'יפ על חשבון כמות הליבות

bar666xp

New member
לא מחייב שכל I7 יהיה חזק יותר מ...

יש הרבה יותר מגורם אחד כמו מהירות שעון, יש נושא של ניהול זיכרון ויש זיכרון קאש ויש ויש ויש... כיום וכבר כמה שנים טובות {עשור+} שמעבדים צריך לבדוק כל אחד לגופו בהתאמה לצרכים/שימושים.

למעלה