האם נוצל הME262 נגד הרוסים?

פראזניק

New member
האם נוצל הME262 נגד הרוסים?

מעולם לא נתקלתי בזה, אבל אולי אני אשם. האם נוצל מטוס הירוט הסילוני ME262 נגד הרוסים? ידוע לי לפחות על קרב אחד בו הוא נוצל (בהצלחה עצומה) נגד בעלות הברית המערביות. אבל מעולם לא נתקלתי בו בחזית המזרחית. אם לא, מדוע?

היו מספר בעיות

עם הME262 הראשונה היתה לו בעייה בנחיתה, הטייס היה צריך להתרסק לקרקע הוא מה שנקרא בח"א חד פעמי
כמו כן הוא תוכנן להיות מטוס הפצצה ולא טורף אווירי (קרי:מטוס שתפקידו להלחם קרבות אוויר) וזאת לפי החלטתו של היטלר. אם הוא היה מתוכנן להיות טורף, לבעלות הברית היתה בעיה להלחם, כנגדו היות והוא עלה בטווח על כל המטוסים שהיו להם וכמו הפיתוח של מטוס הקרב הסילוני הבריטי-באותה תקופה היה בשיא הפיתוח. הפרוייקט הזה עוקב בגלל חוסר מעוף בRAF

פראזניק

New member
דומני שאתה טועה במשהו

הME262 היה מטוס ירוט. היטלר, שירוט היה משהו הגנתי עבורו, והוא היה בעל גישה התקפית, סירב לשמוע מהמטוס הזה, וציווה על גרינג להפכו למפציץ. הפרופ' מסרשמידט אכן ניסה להפכו למפציץ, אך לא הצליח. ממטוס הירוט ME262 יוצרו כאלף מטוסים. והשתמשו בו כמה פעמים מול בעלות הברית המערביות (אם כי, ככל הידוע לי, רק פעם אחת העלו לאויר טייסת שלמה) - והוא נחל מולם הצלחה עצומה.

JumpingHowitzer

New member
כל התדלוק וההמראה היו סיפור....

היה צריך להביא משאית עם דלק מיוחד ולמלא את המיכלים, ואז לנקות את כל החלק החיצוני של המטוס מהדלק הראשון, ולהביא משאית עם דלק מסוג שני... ואם במקרה שני הדלקים היו נוגעים אחד בשני.... זה לא היה נעים. הנחיתה הייתה סיפור. השתמשו בו כנגד מפציצים, הוא היה ממריא, ממלא כמה מפציצים בעופרת ו"נוחת".

פראזניק

New member
תודה!

לא ידעתי את זה. אבל השאלה שלי מתמצית בכך: הרי המטוס כן נוצל, בכמה קרבות, נגד בעלות הברית המערביות. מדוע הוא לא נוצל בחזית המזרחית, שאידיאולוגית היתה איום גדול הרבה יותר?

אני לא יודע למה

הוא נוצל נגד בעלות הברית, זאת רק דעתי האישית שברגע שבעלות הברית יראו את המטוס הזה שהן לא יכולות להלחם כנגדו הם בסופו של דבר יסוגו ובצורה הזאת אולי היתה מורדת החזית המערבית ובצורה הזאת הנאצים יכלו לנצח שוב בחזית הרוסית-אבל זה רק הגיגים אישים שלי
בעיות נוספות שהיו למטוס הדפונה (מעטפת של המטוס) החלה להתפרק תוך כדי הטיסה כי השתמשו בעץ ולא מתכת, שהוא פריך יותר

mishauli

New member
החזית המזרחית נחשבה פחות חשובה עבור

לופטוואפה - ובצדק. רמת הטייסים הסובייטיים הייתה נמוכה לעומת הבריטיים והאמריקאיים. שלושת האסים ("המומחים" בגרמנית) הראשונים של לופטוואפה הפילו 352 (הרטמן), 301 (בארקהורן) ו-275 (ראל) מטוסי האויב - כמעט הכל בחזית המזרח. שני האסים הראשונים הרוסים - רק 62 (קוזֶ'דוּב) ו-59 (פּוקרישקין). בשנה וחצי האחרונה של המלחמה שלחו הגרמנים את פרחי הטיס שלהם תחילה מזרחה, כדי שיצברו ניסיון קרבי בתנאים קלים יותר, ורק אחר-כך מערבה - שם גם מצאו את מותם 65.5% אנשי האוויר הגרמניים. זו הסיבה, לדעתי, שהיטלר לא רצה לנצל את המטוס הסילון החדיש בחזית שלא היו בה בעיות מיוחדות. מה שנוגע לקדימות החזית המזרחית מבחינה אידאולוגית, איני בטוח שהיטלר חשב באופן הגיוני. אחרת היה נכנע בחזית המערבית מיד אחרי הפלישה לנורמנדיה וכך מציל את גרמניה כולה מהקומוניזם.

פראזניק

New member
מתקבל על הדעת

וכך אכן חשבתי, אם לא שהיטלר השקיע כמדומה יותר כוחות (ביבשה) במערב. אולם, נזכרתי שגודריאן דרש שלא לתקוף בארדנים, ולנצל את הכוחות בחזית המזרח, והיטלר סירב, כך שאכן נראה לומר כדבריך.

mishauli

New member
ME262; אריך הרטמן כפושע מלחמה

עוד על הרטמן: יועד לו, בניגוד לרצונו, תפקיד בכיר בטייסת ME-262, אך הוא הצליח לשוב ליחידה שלו והמשיך במלאכתו: הפלתו האחרונה הייתה ב-8.5.45, ואחרי הנחיתה הוא ברח לשטח בשליטת ארה"ב. משם הוסגר לברה"מ כפושע מלחמה, והוא בן 23. ב-1949, אחרי שסירב לשרת בחיל האוויר של מזרח גרמניה, נידון ל-20 שנות מאסר באשמת נזק בזדון לרכוש ממשלת ברה"מ (355 מטוסים). (מעניין, לכמה שנות מאסר היו דנים אותו האמריקאים, שהוא הפיל 7 "מוסטנגים" שלהם מעל רומניה...) לבסוף שוחרר ב-1955 ושירת בחיל האוויר של מערב גרמניה. הרטמן מת ב-1995. מעניין, האם מדינות נוספות שפטו שבויי מלחמה על נזק לרכוש?

the man is back

New member
נכון וגם...

בעלות הברית מ-1942 החלו במתקפת הפצצות מסיבית על גרמניה ולכן הגרמנים היו צריכים לרכז את מירב ומיטב מטוסי היירוט שלהם נגד האמריקאים והבריטים.

למעלה