האם מעבר דירה שלי ואישתי לצפון ....

מצב
הנושא נעול.

הארץ בעקבות קבלת אישתי לעבודה שם, ובעיקבות כך אני מתפטר מעבודתי האם אני זכאי לפיצויים מלאים מהמעביד שלי?

תשובה

הארץ בעקבות קבלת אישתי לעבודה שם, ובעיקבות כך אני מתפטר מעבודתי האם אני זכאי לפיצויים מלאים מהמעביד שלי?
תשובה
התפטרותך תיחשב מזכה בפיטורים אם עברת לגור במקום אחר עקב הצטרפותך לאשתך, שגם היא עברה למקום עבודה אחר ולמקום מגורים אחר, בישראל, והמקום נמצא לפחות ארבעים קילומטרים ממקום המגורים הקודם. שני תנאים נוספים: מקום המגורים החדש שלכם רחוק יותר ממקום העבודה הקודם שלך לעומת מקום המגורים הקודם, ועליכם גם לגור במקום החדש שישה חודשים לפחות. (אם תגורו פחות, המעביד יהיה רשאי לדרוש את הכסף בחזרה). עןד מקרה: התפטרות תיחשב כמזכה בפיצויי פיטורים, אם עברת לגור ליישוב חקלאי או יישוב באזור פיתוח לפי הרשימה הנ"ל וגרת שם לפחות 6 חודשים. "ישוב חקלאי" - קיבוץ, מושב, או ישוב שמרבית תושביו הם חקלאים; "ישוב באזור פיתוח" - אחד הישובים: אופקים, אילת, בית-שאן, בית-שמש, דימונה, חצור, ירוחם, כרמיאל, מגדל-העמק, מדרשת שדה בוקר, מצפה-רמון, מעלות-תרשיחה, נתיבות, נצרת-עילית, ערד, צפת, קרית-גת, קרית-מלאכי, קרית-שמונה, שדרות, שלומי, יקנעם-עלית, עכו, טבריה, עפולה, גילון, עצמון, יודפת, יעד, קורנית, שכניה, מורשת, מנוף, מרכז ספיר, יבנאל, כפר-ורדים, הילה, מתת, אדר, עמקה, תרשים, כמון, מכמנים, ורד הגליל, ארשת, עדי, הררית, פרחי אביב, צורית, טל אל, כליל, קציר, מנחמיה, מטולה, מגדל, רמת ישי, ראש פינה, כנרת (המושבה), כפר תבור, יסוד המעלה, מסד, מצפה נטופה, חיספין, אשחר, הר חלוץ, יובלים, מעלה צביה, רקפת, חורפיש, מצפה הושעיה, גבעת אלה, גבעת אבני, אלון הגליל, אבטליון, שרשים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה