האם מעביד יכול להחתים אותי על חוזה

מצב
הנושא נעול.

galgal21

New member

שבמדה ואני עוזב אותו (או הוא מפטר אותי) אסור לי לעבוד באותו תחום שעבדתי אצלו אצל מעביד אחר (למשך תקופה קצובה או לתמיד) ? האם חתימה כזו תופסת ? האם היא תופסת במקרה והמעביד משלם לי שכר מאד נמוך יחסית למה שאני יכול לקבל במקום אחר (פי 5-6 פחות) ? אם חתמתי על חוזה כזה, האם זה תופס בבית-משפט ?

dobhy46

New member
לא זה לא חוקי

שבמדה ואני עוזב אותו (או הוא מפטר אותי) אסור לי לעבוד באותו תחום שעבדתי אצלו אצל מעביד אחר (למשך תקופה קצובה או לתמיד) ? האם חתימה כזו תופסת ? האם היא תופסת במקרה והמעביד משלם לי שכר מאד נמוך יחסית למה שאני יכול לקבל במקום אחר (פי 5-6 פחות) ? אם חתמתי על חוזה כזה, האם זה תופס בבית-משפט ?
לא זה לא חוקי
היות ולכל מקום עבודה יש חברות מתחרות זה לא אומר שאתה צריך לסבול . ולכן חתימה כזאת היא לא חוקית

pazro

New member
לא מדויק, זה חוקי במידה.

לא זה לא חוקי
היות ולכל מקום עבודה יש חברות מתחרות זה לא אומר שאתה צריך לסבול . ולכן חתימה כזאת היא לא חוקית
לא מדויק, זה חוקי במידה.
תלוי מה נאמר בדיוק בחוזה העבודה. מותר למעסיק לדרוש תקופת צינון מעובדים שלו אבל היא חייבת להית קצובה בזמן ובמיקום גאוגרפי.

galgal21

New member
תקופת צינון פרושה שלא אוכל למצוא

לא מדויק, זה חוקי במידה.
תלוי מה נאמר בדיוק בחוזה העבודה. מותר למעסיק לדרוש תקופת צינון מעובדים שלו אבל היא חייבת להית קצובה בזמן ובמיקום גאוגרפי.
תקופת צינון פרושה שלא אוכל למצוא
עבודה אצל אף אחד אחר. אם למשל יש תקופת צינון של שנה אחת איזה מעסיק יחכה לי שנה שלמה ? מה אעשה בינתיים, ממה אתפרנס ? העובדה שאני לא עובד זמן מסוים תגרום לכך שמעסיקים לא ירצו להעסיק מי שהיה מובטל (ואולי לא כל כך מעודכן כבר) ? מה פרוש קצובה במקום גאוגרפי ? איזה שטח ?

שיר ורד

New member
זה חוקי

זה חוקי
אבל כל מקרה יבדק לגופו בבית הדין. בכל מקרה התקופה תוגבל בזמן, אם לא נקבעה תקופת זמן בהסכם, בית הדין עשוי לקבוע שהסעיף לא חוקי, או לקבוע תקופה שבדרך כלל לא תעלה על שנה. גם אם נקבעה תקופה, אם היא ארוכה משנה, בית הדין עשוי לקצרה, אלא אם כן העובד קיבל פיצוי על האיסור לעבוד אצל מתחרים. פיצוי בגין אי תחרות, צריך להקבע מפורשות בחוזה, או להנתן כתוספת תשלום מיוחדת במועד סיום יחסי עובד מעביד. ללא סימוכין בחוזה, טענת המעסיק בדיעבד, כי השכר היה גבוה מהמקובל בענף כדי לפצות על אי התחרות לא תתקבל. הסכם אי תחרות, נוגד במהותו את חוק יסוד חופש העיסוק, ולכן מלבד עצם החתמת העובד צריכה להיות סיבה אמיתית בגינה יאסר על העובד להתחרות או פיצוי כספי סביר בגין הטלת מגבלה כזו. סיבה אמיתית לאיסור, חשש סביר שהעובד יעביר למעסיקו החדש, מידע סודי של מעסיקו הקודם, לגבי לקוחות, פטנטים ושיטות עבודה וכדומה. מעביד רשאי להתנות מתן פצויי פיטורים לעובד מתפטר באי תחרות. במקרה כזה, הפצויים יחשבו כתמורה בעד הסכמת העובד לאי תחרות.

galgal21

New member
אף מעסיק לא יחכה לי במשך שנה.

זה חוקי
אבל כל מקרה יבדק לגופו בבית הדין. בכל מקרה התקופה תוגבל בזמן, אם לא נקבעה תקופת זמן בהסכם, בית הדין עשוי לקבוע שהסעיף לא חוקי, או לקבוע תקופה שבדרך כלל לא תעלה על שנה. גם אם נקבעה תקופה, אם היא ארוכה משנה, בית הדין עשוי לקצרה, אלא אם כן העובד קיבל פיצוי על האיסור לעבוד אצל מתחרים. פיצוי בגין אי תחרות, צריך להקבע מפורשות בחוזה, או להנתן כתוספת תשלום מיוחדת במועד סיום יחסי עובד מעביד. ללא סימוכין בחוזה, טענת המעסיק בדיעבד, כי השכר היה גבוה מהמקובל בענף כדי לפצות על אי התחרות לא תתקבל. הסכם אי תחרות, נוגד במהותו את חוק יסוד חופש העיסוק, ולכן מלבד עצם החתמת העובד צריכה להיות סיבה אמיתית בגינה יאסר על העובד להתחרות או פיצוי כספי סביר בגין הטלת מגבלה כזו. סיבה אמיתית לאיסור, חשש סביר שהעובד יעביר למעסיקו החדש, מידע סודי של מעסיקו הקודם, לגבי לקוחות, פטנטים ושיטות עבודה וכדומה. מעביד רשאי להתנות מתן פצויי פיטורים לעובד מתפטר באי תחרות. במקרה כזה, הפצויים יחשבו כתמורה בעד הסכמת העובד לאי תחרות.
נקודה נוספת : האם במקרה והמעסיק משלם לי שכר נמוך בצורה משמעותית ממחיר השוק (פי חמישה יותר נמוך) גם אז הסעיף תופס ? (נניח שמצאתי מעביד שמוכן לשלם לי את המקובל בשוק 100 ש"ח לשעה במקום 20 ש"ח לשעה) האם גם אז לא אוכל לעבור אלא בעוד שנה ?

שיר ורד

New member
אף אחד לא מחיב אותך לחכות שנה

נקודה נוספת : האם במקרה והמעסיק משלם לי שכר נמוך בצורה משמעותית ממחיר השוק (פי חמישה יותר נמוך) גם אז הסעיף תופס ? (נניח שמצאתי מעביד שמוכן לשלם לי את המקובל בשוק 100 ש"ח לשעה במקום 20 ש"ח לשעה) האם גם אז לא אוכל לעבור אלא בעוד שנה ?
אף אחד לא מחיב אותך לחכות שנה
אם חתמת על הסכם אי תחרות שלא הוגדרה בו תמורה כספית בגין ההתחיבות, הרי לאחר סיום עבודתך אתה יכול להתחיל לעבוד אצל מתחרים במידה ואתה יכול להוכיח שתפקידך אצל המתחרים לא יגרום לחשיפת סודות של מקום העבודה הקודם. דווקא , אם אתה מוצא מקום עבודה שבו השכר גבוה בסדרי גודל מאשר במקום העבודה הקודם, זה עשוי להגביר את החשד, כי מקום העבודה הנ"ל מעוניים בך כדי לקבל ממך מידע סודי השיך למעסיקך הקודם, לכן , במידה ותחליט לעבוד אצל המתחרים במהלך תקופת ההתחיבות והמעסיק הקודם יגיש נגדך תביעה על הפרת ההסכם, רצוי לא להכניס לכתב ההגנה התיחסות לגובה השכר החדש במקום עבודה זה. כן אפשר להתיחס לשכר הנמוך במקום העבודה הקודם, אם אתה יכול להוכיח שהשכר המקובל בענף הוא גבוה הרבה יותר מהשכר במקום העבודה הקודם וסעיף אי התחרות נועד לאפשר את ניצולך בשכר נמוך ממקובל בענף ולא כדי למנוע שימוש בסודות של המעסיק אצל מתחריו.

האם תוכלי לפרט את סוג העבודה?

האם תוכלי לפרט את סוג העבודה?
יש לסוג העבודה חשיבות מכרעת לעיניין הגבלת חופש העיסוק שלך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה