הפסקותהאם מותר לקחת כסף על הפסקות?
בחברת השמירה שאני עובד מורידים 7 שבועת בחודש על ההפסקות שהם נותנים. בכל משמרת יש הפסקה אחת בת 15 דקות, כאשר אורך המשמרת הוא 6-9 שעות וההפסקה בכל אחת מהמשמרות היא זהה 15 דקות. האם זה חוקי להוריד 7 שעות מהשכר החודשי?
שיר...הפסקות
הפסקה שאורכה פחות מחצי שעה רצופה או הפסקה ארוכה יותר שבה אסור לעובד לעזוב את מקום העבודה נחשבת כחלק משעות העבודה ואין לנכותה מהשכר.
אני כן מתיחס למונח שעות עבודהשיר...
על מה מבוססת תשובתך בענין הפסקה שאורכה פחות מחצי שעה רצופה (בהנחה שאתה לא מתכוון להפסקות סבירות "להחלפת כח ואויר"?).
לדעתי זה לא רק "מקרה אחד".אני כן מתיחס למונח שעות עבודה
המוגדר "שעות עבודה" פירושו - הזמן שבו עומד העובד לרשות העבודה, לרבות הפסקות קצרות ומוסכמות הניתנות לעובד להחלפת כוח ואויר, חוץ מהפסקות על-פי סעיף 20; ישנו מקרה אחד שבו הפסקה של רבע שעה כנראה לא תחשב כשעות עבודה וזה כאשר המעביד נותן לעובד 2 הפסקות נפרדות (במסגרת סעיף 20) האחת בת חצי שעה בה הוא רשאי לצאת ממקום העבודה והשניה של 1/4 שעה המשלימה את המינימום הנדרש על פי סעיף 20 ואז על פי ההגדרה, הפסקה זו לא תכלל בשעות העבודה וגם סעיף 20 לא מגדיר שיש לשלם על הפסקה זו.
אני חושב שזה סותר את ניסוח החוקלדעתי זה לא רק "מקרה אחד".
מותר למעביד לתת גם 4 או 5 הפסקות שהן מעבר ל"הפסקות קצרות ומוסכמות להחלפת כח ואויר" (בנוסף להפסקה בת חצי שעה לפחות). הפסקה כזו יכולה להיות בת רבע שעה או אפילו בת 29 דקות. על הפסקות כאלה, אני חושב שהמעביד לא צריך לשלם (לפחות לא לפי ההוראות של חוק שעות עבודה ומנוחה).
יכולהיות, ויכול גם שלא להיות.אני חושב שזה סותר את ניסוח החוק
וגם את רוחו. ניתן לראות כל הפסקה שאיננה על פי סעיף 20 ושהעובד לא רשאי לעזוב את מקום העבודה במהלכה כהפסקה קצרה למטרת מנוחה והחלפת כח. על פי רוח החוק, אין לחייב את העובד לשהות במקום העבודה ולא לקבל תשלום על כך, אך מצד שני אין לחייב את המעסיק לשלם לעובד על שעות הפסקה שאינן חיוניות. לכן , הפסקות קצרות שהן הכרחיות לתקינות העבודה הן על חשבון המעסיק. הפסקות ארוכות , הן על חשבון העובד, אך אין לחייב אותו לשהות במקום העבודה במהלך אותן הפסקות. מעבר לכך, ישנם עובדים שמרבית זמן עבודתם הוא כוננות בין משימות . לפי טענתך המעסיק יכול להוציא אותם כל חצי שעה להפסקה של 29 דקות ולהעסיק אותם באיזו עבודה טריויאלית לדקה ולשלם להם על 16 דקות עבודה ביום בלבד.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.