האם מותר למורה להגיד את דעתו?!

פנינה 21

New member
האם מותר למורה להגיד את דעתו?!

נכון להיום אסור למורה להביע את דעותיו הפולטיות במסגרת השיעור (ולי יש הרגשה שרוב מערכת החינוך נוטה שמאלה). השאלה היא האם זה נכון לאסור על מורה להגיד את דעתו גם בשיעורים שהם בעצם דיון על נושא שקשור לפוליטיקה (ביטחון כלכלה וכו...)? התשובה שלי:לא זה לא נכון.אני חושבת שזה גורם למורים להראות לא אנושיים כשמורים מנסים להצמד לחוברות שהם מקבלים לפני דיון ממשרד החינוך כדי לא לעבור על הכלל הזה . אני יודעת שבבית ספר שאני לומדת בו יש מורים שאנחנו יודעים את הדעה שלהם הם לא אומרים אותה במפרוש במהלך השיעור אבל אנחנו יכולים לשמוע מהם אחרי השיעור את דעתם ואני גם יודעת שאני מעדיפה ללמוד איתם ולא אם מורים שחושבים שלחנך נגמר בלהעביר את הכיתה את המבחן של המחצית.

עו מר 5

New member
תיקון טעות...

למורה מותר להגיד את דעתו הפוליטית, הוא כמו כל בן אדם אחר על פני המדינה. אני לא בקיא בחוק, אבל אני יודע שלמורה המלמד תלמידים שלהם זכות בחירה אסור לו להשפיע על דעותיהם, אסור לו להתווכח איתם על דעותיהם ואסור לו להגיד להם למי או למה לבחור.

CANDY MAN

New member
זה באמת שטות אחת גמורה....

אף פעם לא הבנתי מדוע למורה אסור להביע את הדעות הפוליטיות שלו... כאילו, זה לא שהוא מדרדר את התלמידים לזנות או להימורים... "הנזק" הכי גדול שהוא יכול לגרום לו זה שתלמיד ישנה את הדעה שלו בעקבת המורה... ואם תלמיד משנה את הדעה שלו בזכות המורה שהיא\הוא זה דמות מחנכת בעלת השפעה טובה אז מה טוב העניין... ואם תלמיד הוא חלש אופי עד כדי כך שההורים שלו מפחדים מפני כך שהוא ישמע דעות אחרות (סתם דוגמא בדיונית: מורה שמאלני שמלמד תלמידים מתנחלים) אז כנראה שהילד אף פעם לא באמת האמין בדעות שהוריו נתנו לו או עזרו לו לקבל. הדבר היחיד שבאמת צריך לבדוק זה שהמורה לא מפלא תלמידים אחרים בגלל הדעות שלהם שלרוב יהיו שונות משלו. וחוץ מזה, גם אם יש את החוק הזה שלמורה אסור להביע את דעתו הפוליטית, הוא לא באמת מתקיים ואני זוכר אינספור שיחות פוליטיות בכיתה ובטיולים השנתיים (כן כן, זה מה שעושים בהליכות בלתי נגמרות... מדברים פוליטיקה) שבו המורים השתתפו ודיברו והביעו בדיוק מה שהם חושבים. מה גם, שתלמיד בכיתה ט ומעלה כבר יכול להתמודד בוויכוח כמו כל אחד אחר...

shira g

New member
לדעתי

לדעתי יש בעיה עם זה שהמורה יוכל להביע את דעתו הפוליטית... זה יותר מידי ישפיע על תלמידים מסוימים שאין להם דעה מוצקה (עליי זה לא ישפיע) זה כמו שרוב האנשים קיבלו את הדעות הפוליטיות שלהם מהבית. המחנכת שלי לא אומרת לנו את הדעה הפוליטית שלה במפורש אבל אני יכולה להבין אצלה "בין השורות" את הדעות שלה.... אני לא בנאדם שמוכן לקבל כל מה שאומרים לו אז יוצא לי להתווכח עם המורה שלי הרבה על הנושא של דעות פוליטיות וכו... וחוץ מזה שמעתי שיחה של המחנכת שלי עם עליזה מצנע (שהיא מורה בבית הספר שלי) וזה ביסס את מה שחשבתי על הדעות שלה

danieljj

New member
מורה הוא גם בנאדם

למה שלא יוכל להגיד את דעתו? כל מי שמצליח לשנות את הדעה שלו בגלל משהו שהמורה אמר, אז או שזה יהיה זמני ואחרי שהוא יבין קצת יותר הוא יגבש דעה משל עצמו, ואם הוא יקח לעצמו את הדעה של המורה עד סוף חייו, זה אומר שהוא היה מגיע לדעה הזאת בכל אופן. בקשר לשאלה אם מותר להם, אני יודעת שאצלי בבית הספר זה היה אסור, אבל תמיד היה אפשר לדעת מה הדעות של המורות כי הן היו מדביקות אלפי סטיקרים על האוטו.

gilka

New member
תיקון טעות

רק בחוק חינוך חובה (עד סוף כיתה ט') אסור למורה להגיד את דעתו הפוליטית. לאחר מכן כבר מותר לו. זאת מתוך הנחה שתלמידים בכיתה י' והלאה כבר די גיבשו את דעתם ומסוגלים לשמוע דיעות שונות. לפי דעתי בכיתות נמוכות מכיתה י' לא כ"כ מדברים על פוליטיקה, וגם אם כן אז לפי דעתי זה בסדר שלמורה אסור להביע את דעתו כי ילדים בגילאים האלה עוד לא גיבשו את דעתם והם צריכים לגבש אותה לבד, ולא בעזרתו של מורה חיצוני.

totony

New member
המחנכת שלי מכיתה ט'

אומרת את הדעות הפוליטיות שלה בחופשיות. היא תומכת מרצ(למרות שהיא ממשפחה ליכודניקית) והיא אמרה את זה לכולנו(לא נדמה לי שעצרו אותה אחרי זה). מה שכן, היא לא ניסתה לשכנע אותנו להצביע מרצ. ואם היא הייתה מנסה היינו מפריחים את טענותיה בין רגע. כי כבר יש לנו דעות פוליטיות מוצקות. אבל מה שכן מפריע זה ההתערבות המוקצנת של המורים ביסודי- איפה שדעות התלמידים עדיין אינן מעוצבות כמו שצריך. אני אישית זוכר כיצד ביסודי מורה ניהלה איתנו ויכוח פוליטי וניסתה לשכנע את כולנו שצריך לתת הכל הגולן לסורים ואת השטחים לפלשטינים. למרות שכולנו(או רובנו) היינו ימנים בדעותנו(ימנים עד כמה שאפשר להיות בגיל הזה). האם זה בסדר לנסות להשפיע על תלמידים בגיל צעיר כל כך? ועוד היא ניסתה לשכנע אותנו באגרסיביות כשהיא ידעה שילדים בכיתה ה' לא יכולים להתווכח איתה. שטיפת המוח האמיתית שעושים זה ביסודי- והמורים שם לא שמים על החוק שאוסר עליהם להשפיע על תלמידים.

.המוסד

New member
אל תשאל מה אמרו בבת ספר רבין

בהתנחלות שוהם ערבי טוב, זה ערבי מת, זו הייתה מורה אגב לא זוכר אם פיטרו אותה או לא, אבל היה יותר חכם מצידה לומר "לשבור להם ידיים ורגליים"

איילת כ

New member
לדעתי כן

אני לא מבינה מה הבעיה בזה? שיגידו את הדיעות שלהם אבל בתנאי שלא ינסו להשפיע על התלמידים לתמוך בדעותיהם.

G0d

New member
נכון או לא נכון...

זאת לא השאלה בכלל. אין לחוקק חוקים שברור כי לא ניתן לעמוד בהם. נקודה.

למעלה