האם מותר לי לתבוע ?

מצב
הנושא נעול.

מרילו14

New member
האם מותר לי לתבוע ?

האם מותר לי לתבוע ?
שלום עבדתי כ5 שנים בחברה, פיטרו אותי לפני חודש. התחלתי לעבוד בשנת 2000 וב2002 הודיעו לי בעל פה שמורידים לי כ15% משכרי התווכחתי איתם שאני לא מסכימה הם אמרו לי שזה אין לי ברירה ושאם אני לא ירצה אני יכולה ללכת. נשארתי כי לא מצאתי שום דבר אחר, כפיצויי על ה15% הבוס שלי הוריד לי שעה עבודה ביום. אחרי כמה חודשים החברה נמכרה לחברה גדולה מאוד והעבירו אותי לאחד הסניפים של החברה ושוב פעם הוסיפו לי שעת עבודה, שוב פעם הלכתי לפגוש את המנכ"ל החדש הסברתי לא את כל העניין, הוא לא הסכים על השעה הזאת הנוספת. לסיכום גם הורידו לי 15% משכרי, הבטיחו לי להוריד לי שעה ביום ורק הוסיפו לי. אני רוצה לדעת עם מותר לי לתבוע אותם על הרעת תנאיים גם אם זה קרה לפני 3 שנים? האם כדי לי?

מרילו14

New member
דבר נוסף

האם מותר לי לתבוע ?
שלום עבדתי כ5 שנים בחברה, פיטרו אותי לפני חודש. התחלתי לעבוד בשנת 2000 וב2002 הודיעו לי בעל פה שמורידים לי כ15% משכרי התווכחתי איתם שאני לא מסכימה הם אמרו לי שזה אין לי ברירה ושאם אני לא ירצה אני יכולה ללכת. נשארתי כי לא מצאתי שום דבר אחר, כפיצויי על ה15% הבוס שלי הוריד לי שעה עבודה ביום. אחרי כמה חודשים החברה נמכרה לחברה גדולה מאוד והעבירו אותי לאחד הסניפים של החברה ושוב פעם הוסיפו לי שעת עבודה, שוב פעם הלכתי לפגוש את המנכ"ל החדש הסברתי לא את כל העניין, הוא לא הסכים על השעה הזאת הנוספת. לסיכום גם הורידו לי 15% משכרי, הבטיחו לי להוריד לי שעה ביום ורק הוסיפו לי. אני רוצה לדעת עם מותר לי לתבוע אותם על הרעת תנאיים גם אם זה קרה לפני 3 שנים? האם כדי לי?
דבר נוסף
היום אחרון שלי בעבודה היה ב04/09/2005 ובתירוץ ש"עבדתי 4 ימים בספתמבר" הם לא מוכנים להעביר לי כספי פיצויים אלה רק ב01/10/2005 מוכנים לעשות את העברת המסמכים עבורי ואז אני אצטרך לחכות עוד 30 יום? לסיכום פיטורים : 04/09 זה לא אומר שאני צריכה לקבל כספים ב19/09?

שיר ורד

New member
אם יחסי עובד מעביד מסתיימים ב

דבר נוסף
היום אחרון שלי בעבודה היה ב04/09/2005 ובתירוץ ש"עבדתי 4 ימים בספתמבר" הם לא מוכנים להעביר לי כספי פיצויים אלה רק ב01/10/2005 מוכנים לעשות את העברת המסמכים עבורי ואז אני אצטרך לחכות עוד 30 יום? לסיכום פיטורים : 04/09 זה לא אומר שאני צריכה לקבל כספים ב19/09?
אם יחסי עובד מעביד מסתיימים ב
4/9 הפצויים צריכים להשתלם באותו יום. אם הם לא משולמים עד ל19/9 זה נחשב הלנת פצויי פיטורים וניתן לתבוע פיצוי על כך. מתן כתב שחרור לקרן פנסיה או ביטוח מנהלים יחשב כאלו הפצויים שולמו באותו יום. הפצויים לתקופה שלפני השכר המופחת צריכים להנתן על פי השכר הגבוה ורק בגין התקופה שלאחר ההפחתה לפי השכר המופחת.

בשביל מה לתבוע? אין טעם.

האם מותר לי לתבוע ?
בשביל מה לתבוע? אין טעם.
הרעת תנאים מזכה את העובד באפשרות להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לפיצויי פיטורים. מעבר לשיהוי שיצרת בכך שלא ניצלת את האופציה הזו כאשר כל הסיפור קרה, אני לא רואה מה תתן לך תביעה. בסופו של דבר את מקבלת את הפיצויים עכשיו ותביעה לא תתן לך מעבר לזה. הסעד על הרעת תנאים הוא פיצויי הפיטורים וכאמור, אותם את מקבלת ממילא.

מצב
הנושא נעול.
למעלה