האם מותר להכנס למקווה עם צפורניים

Mורני

New member
מותר ../images/Emo13.gif

אסור להכנס עם לק אבל עם בנייה אני יודעת שכן יום נעים

animi

New member
למה עם הדבקה לא?

אם מטעמי דת- איך הבלנית בודקת את זה בדיוק? אם מטעמי חוזק- אז מה עושים? חייבים לעשות את ההדבקה ביום החתונה?

ט ו ש ה

New member
ANIMI

אני חושבת שמטעמי חוזק לא תהיה לך בעיה. מטעמי דת - אני חושבת, בלי להיות מומחית גדולה לציפורניים, שאפשר לראות בעין את ההבדל בין הדבקה לבניה. עכשיו, וזה כבר שאלה של המקום - יכול להיות שהבלנית תגיד על זה משהו ויכול להיות שלא, אבל אם כן - אני בספק את בלנית שמקפידה על הדברים האלה תיתן לך לטבול כשהיא יודעת שהטבילה שלך למעשה לא "כשרה". אחד הדברים שבלניות בודקות לפעמים (למרות שאצל כלות חילוניות באופן די גורף מקפידים כנראה פחות) זה ניקיון מתחת לציפורניים ככה שיש לה הזדמנות די טובה לראות את הידיים שלך די מקרוב...

אגם גם

New member
אולי שמישהו יסביר לי פעם אחת לגבי

המקווה? מה מותר ומה אסור? עגילים באזניים? פירסינג בפופיק? להוריד? שיער? ג'ל בשיער וכו'? אסור? מותר? ועוד דברים שלא חשבתי עליהם?

ט ו ש ה

New member
אסור כל מה שמהוו חציצה....

כל מה שאת יכולה להוריד מהגוף שלך (עגילים, פירסינג, לק מהציפורניים, ג'ל מהשיער, קרם גוף, עדשות) את כל אלה אסור להשאיר כשטובלים. דברים שאת לא יכולה להוריד - כמו עקוע, זה כמובן בסדר. הבלנית תבדוק למשל אם לא נדבקו לך שערות שנשרו מהראש לגב, אפילו זה מהווה חציצה....

ט ו ש ה

New member
את לא צריכה לראות ../images/Emo13.gif

את רק צריכה לדחוף את הראש יפה מתחת למים...

NIKITA25

New member
הסבר לפי דברי הרבנית

הדבקה יורדת באצטון ובניה מורכבת אם חומר שנקרא סילר שלא יורד אלא רק בשיוף לכן כל מה שלא ניתן להורדה באצטון מותר מקוה שעזרתי

למעלה