האם מגיע לי תשלום על ימי חופש?

מצב
הנושא נעול.

Taco

New member

עבדתי במוקד טלפוני 9 חודשים בערך, רובם היו 3 משמרות בשבוע. בתלוש המשכורת שלי מצויינים מס' ימי חופש המגיעים לי, האם ניתן לדרוש עבורם תשלום? לפי מה יש לחשבו? תודה מראש...

שיר ורד

New member
יש שתי דרכים לקבל תשלום על ימי חופש

עבדתי במוקד טלפוני 9 חודשים בערך, רובם היו 3 משמרות בשבוע. בתלוש המשכורת שלי מצויינים מס' ימי חופש המגיעים לי, האם ניתן לדרוש עבורם תשלום? לפי מה יש לחשבו? תודה מראש...
1. לצאת ליום חופש שיחשב כאלו עבדת באותו יום. 2. פדיון חופשה , תשלום בשווי יום חופש. על פי החוק המעסיק מחויב בפדיון חופשה רק בסיום יחסי עובד מעביד.

Taco

New member
השאלה היא מה מוגדר יום חופש?

1. לצאת ליום חופש שיחשב כאלו עבדת באותו יום. 2. פדיון חופשה , תשלום בשווי יום חופש. על פי החוק המעסיק מחויב בפדיון חופשה רק בסיום יחסי עובד מעביד.
בתלוש האחרון מופיעים לי 4.22 ימי חופשה. לפי איזה ערך אמורים הם לחשב ימים אלו? האם יכולים לדוגמא לפרוש את 3 המשמרות על שבוע ואז לתת לי 4.22 ימי חופש לפי שעתיים עבודה ליום? אני פשוט רוצה לדעת מה אני אמור לדרוש... מודה על תגובותייך.

שיר ורד

New member
כך מגדיר החוק את שוויה של יום חופשה

בתלוש האחרון מופיעים לי 4.22 ימי חופשה. לפי איזה ערך אמורים הם לחשב ימים אלו? האם יכולים לדוגמא לפרוש את 3 המשמרות על שבוע ואז לתת לי 4.22 ימי חופש לפי שעתיים עבודה ליום? אני פשוט רוצה לדעת מה אני אמור לדרוש... מודה על תגובותייך.
כך מגדיר החוק את שוויה של יום חופשה
לגבי עובד בשכר - שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חודשי עבודה לא-מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים-עשר החודשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד

Taco

New member
ועוד נקודה...

ועוד נקודה...
סיימתי לעבוד בדיוק בסוף החודש שעליו שילמו לי כבר ככה שאין לי משכורת להוסיף לה את פדיון הימים, אז האם הם יכולים או צריכים להוציא לי משכורת במיוחד בשביל זה? ההתראה על התפטרות הייתה כמה ימים לאחר אותו סוף חודש במהלך שבוע שבו גם ככה לא הייתה עבודה ככה שהייתה התראה מראש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה