האם לעבוד עם חברת השקעות?

מצב
הנושא נעול.

יאמי3

New member

אני לא מבינה גדולה בשוק ההון וגם אין לי כ"כ זמן להתעסק בזה. קיבלתי סכו של 500K ש"ח . האם כדאי לי להשקיע את הכסף בעצמי דרך יועץ השקעות בבנק, או לפנות לחברת ניהול תיקים? האם דמי ניהול של 1% שווים את התמורה שמקבלים?

orene5

New member
חברת ניהול תיקים - בהחלט כדאי!

אני לא מבינה גדולה בשוק ההון וגם אין לי כ"כ זמן להתעסק בזה. קיבלתי סכו של 500K ש"ח . האם כדאי לי להשקיע את הכסף בעצמי דרך יועץ השקעות בבנק, או לפנות לחברת ניהול תיקים? האם דמי ניהול של 1% שווים את התמורה שמקבלים?
הם יהיו בשבילך עם האצבע על הדופק, וינהלו לך את התיק לפי הצרכים שלך - סיכון/אורך זמן/הצמדה למט"ח וכו'. בסכום כזה כל בית השקעות ישמח לקבל אותך. בדרך כלל דמי הניהול כדאיים, במיוחד אם יש תנאים טובים בעמלות קניית נ"יע בתיק - אז פחות או יותר מתקזז.

sandbird4

New member
מצד שני האינטרס שלהם הפוך משלה

הם יהיו בשבילך עם האצבע על הדופק, וינהלו לך את התיק לפי הצרכים שלך - סיכון/אורך זמן/הצמדה למט"ח וכו'. בסכום כזה כל בית השקעות ישמח לקבל אותך. בדרך כלל דמי הניהול כדאיים, במיוחד אם יש תנאים טובים בעמלות קניית נ"יע בתיק - אז פחות או יותר מתקזז.
הם קודם כל ידאגו לעשות כמה שיותר פעולות כדי להרויח מהעמלות, ככה שהם יקרעו אותה בעמלות. חוץ מעמלות לא מעניין אותם כלום ככה שהם לא יתאמצו להשקיע את הכסף שלה בשביל תשואה טובה. תמיד יש את התרוץ של "בבורסה לא תמיד מרויחים"... 90 אחוז שהם ישתמו בכסף שלה לקזינו האופציות (מקסימום עמלות, מקסימום סיכויים להפסיד אבל מה אכפת לי, כסף לא שלי, ואת העמלות תמיד אני מקבל). האפשרות הכי טובה בשבילה היא ניהול עצמי + כמה פעולות בודדות בשנה + גידור התיק. גם בטוח יותר, גם לא צריך לעקוב כל שניה, גם רווח סביר (יוצא אפילו יותר בגלל שכמעט לא משלמים עמלות) וגם הרבה פחות עמלות. כן, גם הברוקרים וגם הבנקים לא יהיו מרוצים אבל מי יותר חשוב? אפשרויות השקעה מומלצות: אג"ח (לא זבל!) מניות המעו"ף מעט עמלות, רווח בטוח יותר...

יאמי3

New member
מה הכוונה גידור התיק?

הם קודם כל ידאגו לעשות כמה שיותר פעולות כדי להרויח מהעמלות, ככה שהם יקרעו אותה בעמלות. חוץ מעמלות לא מעניין אותם כלום ככה שהם לא יתאמצו להשקיע את הכסף שלה בשביל תשואה טובה. תמיד יש את התרוץ של "בבורסה לא תמיד מרויחים"... 90 אחוז שהם ישתמו בכסף שלה לקזינו האופציות (מקסימום עמלות, מקסימום סיכויים להפסיד אבל מה אכפת לי, כסף לא שלי, ואת העמלות תמיד אני מקבל). האפשרות הכי טובה בשבילה היא ניהול עצמי + כמה פעולות בודדות בשנה + גידור התיק. גם בטוח יותר, גם לא צריך לעקוב כל שניה, גם רווח סביר (יוצא אפילו יותר בגלל שכמעט לא משלמים עמלות) וגם הרבה פחות עמלות. כן, גם הברוקרים וגם הבנקים לא יהיו מרוצים אבל מי יותר חשוב? אפשרויות השקעה מומלצות: אג"ח (לא זבל!) מניות המעו"ף מעט עמלות, רווח בטוח יותר...
מה הכוונה גידור התיק?

orene5

New member
לא כולם ככה...

לא כולם ככה...
תרגיע.... חלפו הימים האלו.... חברה טובה כן מראה תשואה, כי אחרת יעזבו אותה. גם גדולה - וגם [ובמיוחד] קטנה. החל מכלל/מגדל ועד אינפיניטי/אפסילון [אני חושב שהם קטנים.... לא נורא אם לא...]

יאמי3

New member
שאלה של מתחילה

שאלה של מתחילה
גם אני חשבתי כך אבל איך בוחרים בית השקעות? איך מפקחים על מספר הפעולות שהם עושים?

sandbird4

New member
זאת בדיוק הבעיה

שאלה של מתחילה
גם אני חשבתי כך אבל איך בוחרים בית השקעות? איך מפקחים על מספר הפעולות שהם עושים?
זאת בדיוק הבעיה
את נותנלת להם את החופש להחליט מה לעשות בכסף ובלי אפשרי להוכיח שהם פעלו למען העמלות. היו כבר מספיק משפטים של לקוחות שהפסידו כסף והם לא זכו במשפט. אגב, אני לא אחד מהם. גם אני בדקתי בזמנו כמוך מה לעשות עם הכסף ולמזלי בחרתי לנהל אותו ישירות. בקשר לשאלה שלך על גידור: מדובר בשימוש באופציות (בודדות) למטרת ביטוח ולא כקזינו. אופציה אחת בודדת יכולה לבטח מפני הפסד סכום די גדול ובמחיר האופציה. תחפשי בפורום כי מישהו כתב פה לפני כמה זמן הסבר מקיף על איך לחשב כמה אופציות דרושות לבטח את התיק. בכללי אופציה אחת בודדת מגינה על השקעה של כ-80 אלף שקל (הסכום האמיתי שונה והוא תלוי בכמה פרמטרים) ככה שאם קנית מניה ב-80 אלף שקל ועל פי החישוב האופציה מגינה לך על כל ה-80 אלף שקל אז אם המניה תיפול, אפילו בהרבה אחוזים, אז ההפסד שלך יהיה רק מחיר האופציה ("עלות הביטוח"). זה בדיוק כמו לעשות ביטוח. בדרך כלל מחיר אופציה בודדת נע בסביבות שקלים בודדים ליותר מאלף שקל. נגיד שקנית את האופציה ב-1.5K אז אם המניה תתרסק 30 אחוז הפסדת רק 1.9 אחוז (אותם 1.5K) אבל אם היא תזנק 30 אחוז אז הרווחת 30 אחוז פחות 1.5K (ופחות העמלות כמובן). אגב העמלה של קנית האופציה היא 5 שקלים בברוקרים למי שלא סוחר בהרבה אופציות (כמוך למשל). עוד דבר חשוב לזכור: האופציה פוקעת כל חודש. אגב, אפשר גם אפילו להרויח גם מעליה וגם מירידה! אבל גם פה אפשר להפסיד (אם לא תהיה תזוזה בכלל). ולפני שכל הגאונים מתנפלים עלי: אופציות המעוף מתיחסות ל-25 המניות הגדולות ולא למניה בודדת ככה שהאופציות האלה למעשה הם "ביטוח" של כל מניות המעוף ולא של מניה בודדת. בסך הכל ניסיתי לפשט את ההסבר.

fox in socks

New member
אי היתי הולך על הגדולים

שאלה של מתחילה
אי היתי הולך על הגדולים
מיטב, אקלנס רמקו. אבל היתי שוקל בניית תיק מאוזן באופן עצמאי. 70 אחוז סולידי (ע"י קרן אג"חית + מק"מ) 15 אחוז מניות בארץ (על ידי תעודות סל) 15 אחוז מניות בחול (5% באה"ב 5% בשוק סולידי אחר (גרמניה צרפת אנגליה, ארופה כולה , יפן, אוסטרליה או קנדה) ו 5% בBRIC ) כל האחזקות על ידי תעודות סל

doron30

New member
ניהול תיק השקעות

ניהול תיק השקעות
פנתה אלי חברה בשם LK ניהול תיקי השקעות בהצעה מפתה לנהל את תיק ההשקעות שלי. הם נראים רציניים. האתר שלהם הוא: www.lki.co.il האם מישהו מכיר אותם? האם הם רציניים? אודה על תגובות והמלצות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה