האם לומר או לא ??!!?!?

einnnor

New member
האם לומר או לא ??!!?!?

שלום לכולם,
יש לי חבר אירופאי (מפינלנד), אנחנו רוצים למסד את היחסים בינינו ונקבעה לנו פגישה ראשונה במשרד הפנים (בו ביקשו מכתבים המלצות תמונות וכו') על מנת להאריך את ויזת התייר שלו (הוא נכנס לארץ לפני 3 חודשים והדרכון שלו פג תוקף עוד שישה חודשים).
תוך כדי הפקידה במשרד הפנים הסבירה לי שיצטרך תעודות עם חותמת אפוסטיל ממקום הולדתו (קרי : פינלנד) ולפיכך כבר הזמנו טיסה (שמועדה שבוע לאחר הפגישה להארכת הויזה שלו כתייר, באותה הזדמנות שם הוא גם יחדש את דרכונו לעוד 5 שנים) לפינלנד וחזרה לארץ.

ועכשיו לשאלה הגדולה:
האם בכניסתו לארץ, לצייד אותו במכתב המסביר כי הוא התחייב לפני משרד הפנים להביא את המסמכים הנדרשים להם (ולכן יצא וחזר מהארץ תוך זמן קצר של שבוע ?) או להסתיר את העובדה שאנחנו בתהליך מיסוד קשר ?!?!?
בכל מקרה זה יראה מוזר להגירה אם ילך ויחזור תוך שבוע (ועוד ללא כרטיס חזרה לפינלנד).

הרבה תודה על העזרה

stkachov

New member
לפי דעתי

יש לנהוג בסדר הבא:

א. אם לא שואלים - לא לאמר כלום מיוזמתך
ב. אם שואלים - להגיד שמגיע לבקר חברה
ג. אם ממשיכים ושואלים יותר פרטים - להציג מכתב ובו הסבר על הקשר שלכם, על התור במשרד הפנים. במכתב תכתבי את הנייד שלך ותבקשי ליצור איתך קשר בכל שאלה ועניין.

בשום אופן לא לשקר.

בהצלחה

einnnor

New member
מה זאת אומרת כרטיס חזרה ??

כרטיס הלוך -חזור-הלוך ???
הוא יוצא מהארץ - לפינלנד וחוזר.

אני דווקא חשבתי שאם הוא כן יצהיר על העניין הזה ויגיד שמשרד הפנים שלח אותו להביא את המסמכים - לא יעשו לו בעיה להיכנס.
אני טועה ? לי זה דווקא נראה טיעון טוב. לא ?!

alex19833

New member
אהה הוא יוצא מפה....

סיטואציה מעניינת...

מישהו יכול להמליץ?

stkachov

New member
מה יש להמליץ

אין שום בעיה ביציאה מהארץ...

הבעיה אם תהיה היא בכניסה, ועל כך כבר דובר רבות בעשרות שרשורים... אין מה לחדש.

einnnor

New member
ובכן - אם אין לך מה להמליץ אז אל תמליץ

אני ביקשתי ממי שכן יש לו מה להוסיף ולתרום לי.
ולגבי השרשורים הקודמים. קראתי את רובם..עברתי עליהם. לא נתקלתי בבעיה כמו שלי.
בגלל זה אני שואלת את הפורום !! מה לדעת האנשים פה יש לעשות.

stkachov

New member
דווקא המלצתי לך

ומה בדיוק הבעיה כמו שלך? הבעיה והדילמה שלך היא כמו של כל זוג אחר שבן הזוג הזר נכנס לישראל.

bluetartuga

New member
אני חושב שההמלצה שניתנה היא

הגיונית ונכונה - לא אמורות להיות בעיות.
יתרה מכך אם התחלתם תהליך הוא אמור להיות רשום גם כמי שמצוי בתהליך במחשבי רשות ההגירה.
אני ממליץ ת-מ-י-ד להגיע עם הזר לשדה"ת או להמתין לו שם כדי לפתור בעיות שצצות. תמיד יותר קל בעברית ולא בשפה זרה אחרי X שעות טיסה.
אגב בעבר היתה תקופה ששמענו הרבה על בעיות של יוצאים דוקא שניג'זו להם בבידוק וכו' (בעלי ויזות אפילו...) אז שווה לעשות איתו את התהליך וללוות אותו. לא כולם יודעים אבל עד הכניסה לבידוק כבודת היד את יכולה לללוות אותו, ז"א אחרי הכירטוס.
טיסה נעימה

למעלה