האם לבנות יש קרבי בכלל??

michalsky

New member
האם לבנות יש קרבי בכלל??

אני מוצאת את עצמי מבולבלת בימים אלו מהרהרת בשאלה האם יש באמת צבא קרבי לבנות ?? אם את לא מדריכת יח"ש האם באמת יש לוחמה קרבית!!! האם לוחמה התנדבותית לבנות היא באמת לוחמה האם באמת יצא לי להיות קרבית האם לא עדיף פשוט ללכת לדרך קלה יותר? אני לא יודעת מה יש בלוחמה התנדבותית אני חושבת שלהיות לוחמת זה טוב ומועיל וזה מה שאני רוצה לעשות אבל אני לא רוצה להגיע בעצם לצבא לעבור טירונות ובסוף לעשות שמירות!!!! לא רוצה לצאת שחוקה מהצבא כי רק נתנו לי לעשות שמירות! האם בנות עושות באמת שירות קרבי? אני רוצה שתכתובו לי מנסיון ומידע!!!!

טל עדתו

New member
בנות במערך הלחימה

מיכל, דבר ראשון לפי שאני אתחיל לספר לך קצת מהידע שלי וממה שאני יודעת יש לי שאלה לשאול אותך, מה את חושבת שחייל קרבי עושה? תראי, אני יודעת ששמירות זה לא נעים, וכשטוחנים שמירות בקצב זה בכלל לא נעים, אבל יש משהו חשוב שאת צריכה להבין, כל חייל בקרבי טוחן שמירות, בעצם מה שעושים זה שמירות, ופטרולים וכ´ו...ככה שלא תחשבי שלדוגמא חיילים ביחידות מובחרות לא טוחנים שמירות כי זה לא נכון, בסופו של דבר כל חייל קרבי מגיע לקו ושם הוא עושה שמירות, והרבה שמירות!!! ככה שהתשובה היא - כ-ן, את תעשי שמירות והרבה, אבל לא בגלל שאת בת, אלא בגלל שאת קרבית וכמו שחייל קרבי טוחן שמירות אז גם את טטחני. בקשר לשאלתך השניה - האם בסופו של דבר תהיי קרבית, אז - כן. כיום יש לבנות תפקידים במערך הלחימה בכמה מערכים (נ"מ, תותחנים, הנדסה, מג"ב, ונח"ל). כל אותם תפקידים שמוצעים לבנות הם תפקידים שגם בנים עושים אותם וגם הם נקראים לוחמים, ובסוף מסלול כמו שכשהבנים יצאו לקו אימון קו אימון, גם את תצאי. את צריכה להבין שברגע שאת מגיע לקרבי בהכללה אין לך פריווליגיות כי את בת. אני לא יודעת להגיד לך ממש מה קורה בשאר התפקידים אבל אני יודעת להגיד לך לגבי התפקיד שלי, הטירונות שאני עוברת היא 4 חודשים וקצת. אח"כ אימון מתקדם חודש וחצי. אח"כ קו 4 חודשים. סוף מסלול. ואז : יציאה לקורס מ"כים אפרוחים, וחלוקה לפלוגות המבצעיות, ואז שיגרה של קו אימון כאשר יש עוד 2 אפשרויות לאחר פר זמן ליציאה לקורס מ"כים למי שלא יצא למ,כים אפרוחים. כל שגרה של חיל קרבי זה קו אימון קו אימון, ואם את תוהה אם את תהיי חלק מהשגרה הזאת , אז - כן. זה שאת בת לא פוטר אותך מהשגרה הזאת, ואם את עוברת הכשרה להיות לוחמת אז זה לכל דבר. בקיצור, השירות הוא קרבי לכל דבר (ושוב אני אחזור על זה, עם שמירות והרבה! אבל לא רק שמירות!). אם את רוצה לשאול עוד אז את מוזמנת לפנות אלי לאיסיקיו 116350655. טל.

michalsky

New member
אבל

את צריכה להבין שאני כן רוצה לעשות את זה! פשוט דיברתי עם אנשים והם אמרו לי שלא קיים קרבי לנשים!

טל עדתו

New member
אנשים, מה איכפת לך מה אנשים אומרים?

האנשים האלה שדיברת איתם הם בנות בתפקידים קרביים או שזאת אני?! גם אם אני הייתי מקשיבה למה שאנשים אומרים לא הייתי הולכת לתפקיד שהלכתי, אבל העובדה היא שיש הרבה מאוד דברים שלא כולם יודעים, ועד שהם לא יהיו שם הם לא ידעו או לא יאמינו... לא יודעת איך את מגדירה שווה...אם את רוצה את זה מהסיבות הנכונות אז לכי על זה, רק קחי כמה דברים בחשבון: * לא בטוח שתתקבלי במיליון אחוז! לחימה התנדבותית זה מיונים, יש יום "גיבושון" ולא כולן מתקבלות בסופו של דבר... * תחשבי למה את רוצה להגיע לתפקיד לחימה...כי אני כבר אומרת לך שצריך הרבה כוח נפשי, אחת הבנות אצלנו לא באה מהסיבות הנכונות, היא באה רק מסיבה אחת - כי זה תפקיד יוקרתי לבנות, והסיבה הזאת ברור מאליו לא מחזיקה שם, והיה לה קשה מאוד, ולא היה לה מה שיחזיק אותה שם בלי סיבות ברורות ללמה היא באה לשם,והיא כבר לא איתנו,היא יצאה מהטירונות שלנו.

מה את חושבת שזה

שלהיות קרבי זה רק להסתער כמו טמבל על איזה גבעה ????? זה עבודה קשה ושוחקת ופוווול שמירות (רוב השירות זה שמירות )

למעלה