תשובההאם יש תחבורה ציבורית לקיבוצים
נחשון,רבדים,כפר מנחם,גת,גלאון?מישהו יודע? תודה
תודהתשובה
בתור אדם המתגורר במושב כפר הרי"ף הסמוך (מאוד) לאותם קיבוצים... אני יכול לתת לך תשובה כמעט מלאה: דבר ראשון, צמת מסמיה (ראם) הסמוכה היא מרכז תחבורתי חשוב לכל האיזור. בהנחה ואתה מגיע מכוון מת"א, אתה מחליף אוטובוס לכוון ירושלים (לא זוכר את הקו...) ומשם הדרך לנחשון ורבדים קלה- הם בצידי הדרך. בנוגע לכפר מנחם (הסמוך מאוד מאוד לכפר הרי"ף, בו אני גר), יש קו (לא זוכר את מספרו, אולי 38, 39) שמגיע פעמיים ביום ונכנס לכל הישובים בכביש 383 (ביניהם שער אברהם, כפר הרי"ף, כפר מנחם, תירוש, גפן, זכריה). הבעיה היא בדיוק שהוא פועל רק פעמיים ביום.... מאוד קשה לתפוס אותו (ואלוהים, כמה שהוא לא רווחי). בנוגע לגת וגלאון.. זה כבר סיפור אחר, אני לא יודע לגביהם.. הם באותה מועצה אזורית אבל מרוחקים מאוד. בטוח שיש אוטובוס שמגיע אליהם, הרי אוטובוס מגיע לפחות פעם ביום לכל ישוב, לא? בכל אופן.. מומלץ לך לברר במודיעין אגד. מה, אגב, יש לך לחפש באיזורנו שכוח האל?
...תודה
אני מחפשת מקום לגור בו,ובחרתי את הקיבוצים שציינתי.שאלה שמתרידה אותי האם אפשר להסתדר בלי רכב אם גרים בקיבוצים הנ"ל.כי אין לי רישיון...
מה התרשמות הכללית שלך...
בתור תושב האיזור.... אמנם אני גר במושב, ולא כל כך מחבב את אורח החיים שם, אבל.. אם כבר, הקיבוצים היותר נורמאלים הם כפר מנחם (שם אני לומד אגב, בתיכון "צפית"), או קיבוץ נחשון. כמו שאמרתי צמת מסמייה (ראם) וצמת קסטינה (מלאכי) הם החשובים באיזור, ומהם ניתן להגיע בקלות לתל אביב, ירוששלים וב"ש או כל מקום אחר בארץ. חוץ מזה שבישובים קטנים, ברגע שמכירים אותך כל אחד "יקפיץ" אותך למסמייה בלי בעיה, ולפעמים גם רחוק יותר.
כפר מנחםמה התרשמות הכללית שלך
מכפר מנחם?איך אפשר להגיע משם לבאר שבע?אני לומדת שםבאוניברסיטה.
רבדים נמצא ליד הכביש הראשיתודה
אני מחפשת מקום לגור בו,ובחרתי את הקיבוצים שציינתי.שאלה שמתרידה אותי האם אפשר להסתדר בלי רכב אם גרים בקיבוצים הנ"ל.כי אין לי רישיון...
עוצרים נכון אבל בצ.מסמיה"ראם"רבדים נמצא ליד הכביש הראשי
כל האוטובוסים בין ירושלים והדרום (באר-שבע, אשדוד, אשקלון) עוצרים שם.
אין ברבדים תחנה לצד הכביש הראשיעוצרים נכון אבל בצ.מסמיה"ראם"
ולא ברבדים.
זה מרחק של 2-3 ק"מאין ברבדים תחנה לצד הכביש הראשי
התחנה הקרובה היא בצומת שערי אברהם (ליד הבסיס הצבאי). אבל בכל שעה תהיה לך דרך להגיע למסמיה. זה מרחק של כמה מאות מטרים מרבדים..
437, 438 עוצרים ברבדיםעוצרים נכון אבל בצ.מסמיה"ראם"
ולא ברבדים.
זכרונות מכפר הרי"ףתשובה
בתור אדם המתגורר במושב כפר הרי"ף הסמוך (מאוד) לאותם קיבוצים... אני יכול לתת לך תשובה כמעט מלאה: דבר ראשון, צמת מסמיה (ראם) הסמוכה היא מרכז תחבורתי חשוב לכל האיזור. בהנחה ואתה מגיע מכוון מת"א, אתה מחליף אוטובוס לכוון ירושלים (לא זוכר את הקו...) ומשם הדרך לנחשון ורבדים קלה- הם בצידי הדרך. בנוגע לכפר מנחם (הסמוך מאוד מאוד לכפר הרי"ף, בו אני גר), יש קו (לא זוכר את מספרו, אולי 38, 39) שמגיע פעמיים ביום ונכנס לכל הישובים בכביש 383 (ביניהם שער אברהם, כפר הרי"ף, כפר מנחם, תירוש, גפן, זכריה). הבעיה היא בדיוק שהוא פועל רק פעמיים ביום.... מאוד קשה לתפוס אותו (ואלוהים, כמה שהוא לא רווחי). בנוגע לגת וגלאון.. זה כבר סיפור אחר, אני לא יודע לגביהם.. הם באותה מועצה אזורית אבל מרוחקים מאוד. בטוח שיש אוטובוס שמגיע אליהם, הרי אוטובוס מגיע לפחות פעם ביום לכל ישוב, לא? בכל אופן.. מומלץ לך לברר במודיעין אגד. מה, אגב, יש לך לחפש באיזורנו שכוח האל?
כפר הרי"ף??זכרונות מכפר הרי"ף
האח, איזה בשר לבן טעים היינו קונים שם...
לא שייך אבל פעם היו עושם שםזכרונות מכפר הרי"ף
חחח... כולכם קורעים אותי מצחוק...זכרונות מכפר הרי"ף
שמידר, אכן - התשובה לדוסיםחחח... כולכם קורעים אותי מצחוק...
הנקניקיות, הפורות הנמוכות, המעושן... הכל עדיין שם, ויותר טוב מפעם. ה- שי"ן בשם המשפחה שלי מסגירה הכל: הכוונה ל- שמידר, במקרה קרובי משפחתי (בעלי אותו שם משפחה) הם אלו אצלם הייתם קונים את הבשרים..
ששש היה אסור לדבר על זה אפילוחחח... כולכם קורעים אותי מצחוק...
הנקניקיות, הפורות הנמוכות, המעושן... הכל עדיין שם, ויותר טוב מפעם. ה- שי"ן בשם המשפחה שלי מסגירה הכל: הכוונה ל- שמידר, במקרה קרובי משפחתי (בעלי אותו שם משפחה) הם אלו אצלם הייתם קונים את הבשרים..
כדאי גם כדאיששש היה אסור לדבר על זה אפילו
האם משהו השתנה שם לטובה? נדמה לי שמי שעסק בזה היה הבן שם? כדאי לשוב לשם אחרי הרבה שנים לעשות רכישה חדשה של כמהות נמוכות?.![]()
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.