האם יש מצב שחישוב פיצויי פיטורין

מצב
הנושא נעול.

liatka22

New member

חישוב פיצוי פיטורין יהיה עפ"י ממוצע רב שנתי, כלומר סכום ממוצעי כל שנה? ??. אני אסביר... אני עובדת שכירה במקום עבודה 4 ו7 חודשים. שכר עפ,י שעה, במהלך תקופת העבודה, שונה היקף המשרה, אופן חישוב השכר (שעה, גלובלי,שעה, גלובלי,ושוב שעה) התפקיד שונה באופן משמעותי, לתקופה מסויימת היתה גם משרה מלאה) במשך כל התקופה חלק ניכר היה גם מעמלות 0תיאום פגישות, שירות ומכירות), ידוע לי כי עובד שעתי, חישוב הפחצויים עפ,י שנה אחרונה012 משכורות אחרונות) אבל..... השכר בשנה האחרוה הוא הנמוך ביותר.... בעיקר מפונקציה של מכירות, התפקיד האחרון, ושלא כמו במקום עבודה תקין,,, השכר כל שנה ירד וירד... כך שחישוב ממוצע שנה אחרונה לא משקף את הפיצויים שלדעתי מגיעים לי... ויכול להתבטא בהפרש של כ-5000 ש"ח ויותר מה הדרך לחישוב פיצויים במקרה הזה.???

שיר ורד

New member
תשובה

חישוב פיצוי פיטורין יהיה עפ"י ממוצע רב שנתי, כלומר סכום ממוצעי כל שנה? ??. אני אסביר... אני עובדת שכירה במקום עבודה 4 ו7 חודשים. שכר עפ,י שעה, במהלך תקופת העבודה, שונה היקף המשרה, אופן חישוב השכר (שעה, גלובלי,שעה, גלובלי,ושוב שעה) התפקיד שונה באופן משמעותי, לתקופה מסויימת היתה גם משרה מלאה) במשך כל התקופה חלק ניכר היה גם מעמלות 0תיאום פגישות, שירות ומכירות), ידוע לי כי עובד שעתי, חישוב הפחצויים עפ,י שנה אחרונה012 משכורות אחרונות) אבל..... השכר בשנה האחרוה הוא הנמוך ביותר.... בעיקר מפונקציה של מכירות, התפקיד האחרון, ושלא כמו במקום עבודה תקין,,, השכר כל שנה ירד וירד... כך שחישוב ממוצע שנה אחרונה לא משקף את הפיצויים שלדעתי מגיעים לי... ויכול להתבטא בהפרש של כ-5000 ש"ח ויותר מה הדרך לחישוב פיצויים במקרה הזה.???
תשובה
יש לזהות את נקודות הזמן שבהן היתה ירידה בשכר (שלא נבעה מירידה בהיקף העבודה אלא משכר בסיס נמוך יותר או משיטת חישוב שונה של השכר לפצויים). בגין התקופה שקדמה לאותה ירידת שכר יקבע השכר האחרון לפי השכר האחרון לחיושב פצויי פיטורים שהיה מתקבל לו סיימת את עבודתך באותו מועד. לאחר שחושב השכר האחרון לאותה תקופה יש להכפילו במשך התקופה, אם היו שינויים בהיקף המשרה בתוך אותה תקופה יש לחשב את השכר האחרון ע"י חלוקתו באחוז המשרה באותו חודש ואילו כל תקופת עבודה המחושבת לפיו תוכפל באחוז המשרה לאותה תקופה. במידה ובתקופה מסוימת שולמו עמלות, יש לחשב את העמלות על פי ממוצע של 12 חודשים אחרונים לפני אותו חודש קובע. אם בתקופה זו היו גם שינויים בהיקף המשרה יש כנראה לכפיל את העמלות בהיקף המשרה ולחלק את הסכום המקתבל בהיקף המשרה ממוצע במהלך השנה/תקופה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה