האם יש לי מה לעשות בנידון?

האם יש לי מה לעשות בנידון?

היום גיליתי בטעות שבזמן שהקטנוע שלי עמד במוסך לצורך טיפולים בעל המוסך אישר לכמה ח'ברה(כרגע שניים ידועים...)לקחת סיבוב. הקטנוע אכן אטרקציה...אבל לא אישרתי לאף אחד לרכב עליו בשום צורה שהיא(למעט כמובן בעל המוסך..). יש לו סימנים מזהים שאין בכל מקום(שיפורים מאד יחודיים...צבעים מיוחדים ועוד קוסמיטקה כזו או אחרת)..ושני הח'ברה זיהו אותו בלי להכיר אותי או בלי שאי פעם אלו לרשת פרטים מזהים. התקשרתי לבעל המוסך והוא טוען שהכל שקר או שמישהו עובד עלי ושאני אבוא לראות אצלו במוסך איך יש עוד קטנוע כזה,הייתי אצלו במוסך כשלשות רבעי שעה אחרי שדיברתי איתו בטלפון(הכל עניין של השעות האחרונות)וכמובן שהוא סגר. אם שני הח'ברה האלה אכן מסכימים להעיד באיזה שהיא צורה,יש על מה להתלונן או אל מי לפנות? אם הם לא מסכימים להעיד ואני מפרסם את העניין בכל פורום מוטוריקה אפשרי,אני חשוף לתביעה מצד בעל המוסך? אני מצרף קישור לפורום אחר כדי שתוכלו לראות את השתלשלות העינינים(שימו לב שבהתחלה עוד הייתי תמים וחשבתי שאולי מדובר על קטנוע אחר..). בתודה מראש לעוזרים.

מדובר גם בעבירה פלילית

במשטרה זה נקרא שבל"ר (שמוש ברכב ללא רשות בעליו) הגשת התלונה במשטרה לא תפגע בך בנסיבות אלה גם אם השמועה תתברר בסופו של דבר כלא נכונה. אם תפרסם טענה שתוכח כשיקרית ..הרי שאתה עלול לההיות חשוף לתביעה בגין לשון הרע. ניתן אולי להתלונן במשרד התחבורה, איגוד המוסכים, והאגודה להגנת הצרכן ניתן גם לתבוע תביעה אזרחית אם נגרם נזק..אבל נראה לי שלא נגרם נזק משמעותי אז חבל על הזמן מה עוד שיש לי עדיין רושם שאתה לא בטוח שהשמועה שהגיע לאזניך נכונה ואכן אולי עבדו עליך. בגדול...לא נראה לי שכדאי לך לעשות ספור מכל העניין כולל לא תלונה במשטרה. אבל שאלת מה לעשות אז ..עניתי

../images/Emo45.gif זה בערך גם מה שציפיתי לשמוע.

לא נגרם נזק בכלל(בכל אופן לא כזה שאפשר להוכיח)מלבד עצבים. אבל העניין הוא שזה לא הגיוני שאותו מוסכניק גם ימשיך לעשות מה שהוא רוצה בלי לתת דין וחשבון על העניין. ואין לי שום בעיה עם עוד דעות בגדר: "שב ותאכל את הלב". הרי בשביל זה אני כאן...להתייעץ.

לפעמים לא כדאי לאכול את הלב

כך אתה ממשיך להיות ניזוק ואם לא נגרם נזק ..מה הטוב. אני הייתי מפסיק להשתמש בשרותיו של המוסכניק הזה וזהו...

המשפט האחרון ברור לי...

אבל איך עושים שגם אחרים לא יפגעו? חייבת להיות איזה דרך(ובאמת שאני לא מצפה לאיזה פיצוי...בסך הכל זה די מגוחך,מאד מעצבן אבל מגוחך להגיע עם זה לבית משפט)לפרסם את המקרה(בהנחה ושני הח'ברה שכתבו שהם רכבו על הקטנוע יעמדו מאחורי מה שהם כותבים)?

ואם זה לא נכון ?

אולי מדובר בספורי בדים והכל ערבא פרח...עלול להגרם למוסכניק עוול נוראי אם זה נכון פשוט הייתי מייעץ לכל ידידי לא להכנס אליו אם זו תופעה סידרתית יש הרבה כלים לאו דווקא משפטיים (למשל אמנון לוי או כלבוטק ...למרות שגם לגבי הבוטות של התחקירים שלהם יש לי הסתייגות)

משה..זו בדיוק הסיבה שאני לא רץ

לפרסם. אני ב99% בטוח ולא ב100% בטוח. רק שתבין. כמה זה לא הגיוני שמדובר על קטנוע אחר. יש לי קיט שמורכב עליו,יש אולי 4-5 כאלה בארץ(ואני מכיר שניים מהם אישית). מתוכם,הקטנוע שלי הוא היחיד שטופל לאחרונה במוסך. שלי היחידי שמופיע בשני צבעים(חצי אדום חצי כחול בגלל פלסטיקה שהוחלפה ועדיין לא נצבעה). שלי היחידי שיש לו בולם מיוחד(מופיע שם בשירשור). שלי היחידי בעל פנסים מיוחדים(גם מופיע שם בשירשור). ושלי היחידי שנתפס לו מנוע תוך שבוע מסיום הטיפול(גם מופיע בשירשור). שים לב שגם לא משכתי אותם בלשונם...נתתי לח'ברה לזרוק את הפרטים האלה לבד. אבל אני עדיין לא בטוח ב100%. ואני דיי בטוח שאת אמנון או רפי לא ממש מעניין אותו מוסך... השאלה האם המועצה לצרכנות יודעת לעשות משהו?

אמנון לוי וכלבוטק?

לדעתי אם יתברר שמדובר בבעל מוסך שמשתמש באופן סדרתי בכלי רכב שקיבל מלקוח לטיפול לנסיעות פרטיות .... הם יקפצו על הצמיאה ...מה עוד שקל מאוד לעקוב במצלמה נסתרת אחרי התופעה ...

למעלה