האם יש כאן מישהו שלומד מדעי המחשב וקוגניציה?

EnchantedS

New member
האם יש כאן מישהו שלומד מדעי המחשב וקוגניציה?

אני נרשמתי ל2 החוגיםהאלו, והיום ניסיתי לסדר את המערכת (כמובן בלי להירשם עוד). ראיתי שיש עומס פשוט מטורף! לימודים מ10 בבוקר עד 8 בערב 2-3 ימים בשבוע, 3 ימים מעבר בין קמפוסים (לפעמים פעמיים), ואי אפשר לסדר את זה אחרת כי אז יש התנגשויות. שילבתי קוגניציה כי זה מעניין אותי ואני רוצה ללמוד גם דברים חוץ ממתמטיקה, אבל.. האם זה בכלל זה בר ביצוע? האם נשאר זמן ללמוד בבית עם מערכת כזו? והרי למדמ"ח צריך הרבה זמן למידה בבית...

MelodicTruth

New member
תלמידים רבים במסלול הנ"ל דוחים חלק מהקורסים

לשנה ב'. ניתן לדחות קורסים כמו "היסודות הפילוסופיים של מדעי הקוגניציה" ללא פגיעה משמעותית במסלול הלימודים התקין.

EnchantedS

New member
אני דחיתי כמה קורסים ובכל זאת זה כך:

סידרתי מערכת ללא יסודות פילוסופיים וללא מתמטיקה דיסקרטית, ועדיין לומדים יומיים שלושה מ10 עד 8. זה הגיוני?

Ne Plus Ultra

New member
לא שילבתי עם מדמ"ח

אבל זה לא נשמע בלתי-הגיוני. שנה א' היא די עמוסה. בכל מקרה, מומלץ לא להילחץ. לקורסים כמו יסודות ביולוגיים, או תהליכים קוגניטיביים לא באמת חייבים להגיע, ואם יש לחץ מצד חובות של מדמ"ח - כמו אינטרו - מומלץ לא להגיע.

MelodicTruth

New member
אני לא חושב שניתן לבצע מניפולציה

שתהפוך את שנה א' ללא-עמוסה (בהנחה שאת מתכוונת לסיים את התואר בשלוש שנים). בכל אופן, קיימים עוד קורסים שניתן לשחק איתם: אולי להחליף את אינפי 2 במת"פ, או אפילו לדחות לשנה ב'. כנ"ל לגבי "מבוא לחקר השפה" ואולי גם לגבי לוגיקה. כמובן, אם את מתכוונת לעשות משהו בנידון, כדאי מאוד לתכנן את זה עם יועץ החוג(ים).

nomad21

New member
../images/Emo45.gif להחליף אינפי במת"פ ולקחת אינפי למהנדסים

בסמסטר ב' (תבדוק אם מאשרים את זה) זה יקל על העומס, ולא תצטרך לקחת אינפי 2 (מתפ 1 הרבה הרבה יותר קל מאינפי 2)

EnchantedS

New member
האמת שיותר הפחיד אותי

סמסטר א, כי שם יש הרבה שעות. בסמסטר ב יש רק קורס אחד של קוגניציה (שפה) אז זה מקל. בציעו לי לדחות את לוגיקה במקום את דיסקטית. המערכת ניראית הרבה יותר טוב, ונשאר באמת זמן ללמוד בבית.. בנוגע להחלפת אינפי במת"פ (מה זה? באיזה סמסטר זה אמור להיות?)- למה שיאשרו את זה אם זה באמת כ"כ יותר קל? ומה זה אינפי למהנדסים? זה יותר קל מאינפי 2 למדמ"ח?

W12X

New member
אינפי ומתפ

אינפי מהנדסים מחליף את אינפי 1 למתמטיקה ומדמח - לא בטוח שהוא הרבה יותר קל אבל עושים אותו בסמסטר ב' והממוצע אמור להיות בו גבוה יותר מתפ זה מתמטיקה שימושית לפיזיקאים 1 - קורס עם מרצה מעולה ( מרים בנק) רו טובה (רות-לורנס) - זה לא קורס כל כך פשוט אבל הוא אמור להיות קל משמעותית מאינפי 2 ( לא עשיתי אינפי 2 אבל כך הבנתי) - ההבדל הוא שמת"פ יותר מתרכז בטכניקה ואינפי 2 בתיאוריה שמאחור - זה 2 דברים שונים ולרוב האנשים מת"פ קל יותר. דיסקרטית הוא קורס יחסית קל ולוגיקה לא .

nomad21

New member
לא אמרתי שאינפי למהנדסים יותר קל

פשוט יהיה יותר נוח לא לקחת אינפי 1 ומתפ 1 באותו סמסטר. בנוסף לא מסכים לגבי לוגיקה (לפחות של מדמח) זה די קל, ממוצע 82 השנה. (קל יחסית לקורסים מתמטיים, גם ממוצע גבוה יחסית לקורס מתמטי חובה)

EnchantedS

New member
אה, אז אם אני מחליפה את אינפי 2 במת"פ, אני

אצטרך לקחת אותו בסמסטר הראשון, ולכן לדחות את אינפי? ד"א, בנוגע לבחירת מרצים: באינפי1, האם אתם ממליצים על צליל סלע או על צביק? ואלגברה 2: סטרחוב או ורשבסקי? בנוגע לאלגברה 1, אם אני בוחרת את צביק, אני לא יכולה לבחור את איליה ריפס שהבנתי שהוא מצויין, במקומו לבחור את ענר שלו. אשמח אם תייעצו לי, קיבלתי תשובות שונות מאנשים שונים. תודה על הכל:)

nomad21

New member
אין כל כך חשיבות לאיזו קבוצת הרצאה את בוחרת

(מה גם, יש תקופת שינויים במהלך הסמסטר) תנסי את שניהם ותראי למי את מתחברת, סה"כ שניהם טובים. לא יודע להמליץ בקשר לאלגברה לא מכיר את ענר שלו.

EnchantedS

New member
לפי מה שאמרו לי:

2 אנשים המליצו מאוד על צביק ואמרו בשום אופן לא לקחת את סלע, והוא די מניאק (מילים שלהם), מישהי אחרת אמרה לי לא לקחת את צביק כי רוב מי שלמד אותה לא הבין אותו, ולעומת זאת סלע קשוח אך מסביר טוב, והוא משפיע יותר על המבחן. אני יודעת שאפשר להחליף, אבל אני כן מעדיפה שהמערכת תסדר לי כמה שאפשר. והרי לא ניתן לקחת את ריפס לאלגברה וצביק ביחד, ואני בטוחה שיש עוד הרבה התנגשויות כאלו.

EnchantedS

New member
אינפי2 מול מת"פ

דיברתי עם היועצת של מדמ"ח היא אמרה שניתן להחליף (את אינפי 1 היא לא ממליצה כי אז הבסיס הרבה פחות טוב להמשך) השאלה אם במדמ"ח, שצריך בו חשיבה כל כך מתמטית, עדיף באמת לעשות קורס שהוא יותר מתמטיקה שימושית מאשר תיאוריה? ומעניין אותי אם הקורסים כ"כ שונים, ואחד קל משמעותית מהשני, למה שיאשרו את ההחלפה? ודבר נוסף, אני לא יודעת אם זה קשור, אבל פיזיקה תמיד היה אחד הנושאים שהייתי פחות טובה בהם. האם זה צריך להשפיע על הבחירה בין אינפי למת"פ?

MelodicTruth

New member
דעתי בנושא:

אינפי (של המתמטיקאים) מהווה סוג של טבילת אש בכל הנוגע לפיתוח יכולות אנליטיות. אמנם אפשר להסתדר בלעדיו במסלול שלך, אבל לדעתי מדובר בהפסד לא קטן. דרך אגב, אני לא יודע עד כמה מת"פ קל ביחס לאינפי. באופן אישי, אני מסתדר עם הוכחות הרבה יותר טוב מאשר עם חישובים. בסופו של דבר, אני מניח שזה משתנה מאדם לאדם.

W12X

New member
את החשיבה המתמטית דיסקרטית נותן

ומת"פ כשעשיתי אותו היה לי קשה יותר מאשר אינפי 1 (אבל אני מסתדר יותר עם דברים מופשטים מאשר חישובים...) בכל מקרה , כנראה שלקוגניציה דווקא יתאים יותר השלוב כמו הנדסה (אינפי למהנדסים + מתפ 1 ) מאשר למתמטיקה , שכן אין צורך אמיתי בקורסים אלה במדמח. (בלינארית לעומת זאת יש שימוש רב) בהצלחה.

MelodicTruth

New member
וגם לינארית מועיל לחשיבה המתמטית

וגם אלגוריתמים וחישוביות.
אבל זו לא הפואנטה. הנקודה שלי היא שאם כבר הלכת על תואר במדמ"ח וקוגניציה, חבל לסיים אותו מתוך שאיפה של "להזיע כמה שפחות". כל עוד ניתן לעמוד באתגר (וסך הכל מדובר באינפי, לא בזכיה במדליית פילדס), זה בהחלט שווה את המאמץ.

nomad21

New member
אני לא ממש רואה איך זה שווה את המאמץ

את הקניית החשיבה היא תשיג בכל מקרה, השאלה אם לעשות אינפי 2 ולעבוד יותר קשה בשביל האתגר (?) שבדבר.. או לעשות את התואר עם קורס חליפי. בתור מדמחניק בסוף הלימודים אני חושב שהייתי לוקח מתפ ואינפי מהנדסים. (אבל הייתי נשאר עם ליניארית 1 ו2)

MelodicTruth

New member
זו דעתי.

אני לא טוען שזה יעבוד לכולם, אבל זה עבד טוב מאוד בשבילי. העקרון המנחה שלי בתואר הראשון היה תמיד לקחת את הקורסים שנחשבים ליותר מאתגרים ומתקדמים, ואני מאמין שזו היתה החלטה נבונה, שהפכה את התואר שלי להרבה יותר מעניין ומהנה. גם כעת, לאחר שכבר עברתי לתואר השני, אני לא חושב שהייתי משנה את האסטרטגיה שלי.

W12X

New member
גם אני תומך באסטרטגיה הזו , אבל

כל עוד אינפי 1 מתנהל כקורס מסנן (על כל היתרונות והחסרונות שבכך) אין סיבה למי שלא לומד מתמטיקה לקחת אותו - לא יהיה הבדל משמעותי לרוב הסטודנטים בידע של אינפי בשנים מתקדמות (מהסיבה הפשוטה שאנשים , ברובם , לא משתמשים בו מעבר לדברים הבסיסים שנלמדים גם כן במתפ ודומיו , בנוסף למיטב הבנתי אינפי 1 ואינפי להנדסה זהים בתוכן וההבדל הוא רק בכמות העומס ובסמסטר , לעומת מתפ 1 ואינפי 2 שמתעסקים בחומרים מעט שונים ובגישות שונות לחלוטין) קורסים מתקדמים בתחום זה מאד מומלץ ואף מהנה (למרות שבד"כ המעניינים ביותר הם הקשים ביותר ... [ מודלים גרפיים...] ) בנוסף , בלמידת דו-חוגי עמוס כזה , עדיף לקלוט גם מהתחום השני ולא רק ממדמ"ח , כי הרי זו המטרה שבאים ללמוד אותו... יום טוב

W12X

New member
ושאלה קטנה,

האם למדת בעברית את הקורס הזה (אינפי 1) ? אם כן , היית מבין את הבעיה בהתנהלות בו. - לא כך צריך להתנהל קורס מבוא...

למעלה