האם יש אלוהים? / דרור הלוי

RossieL

Active member
האם יש אלוהים? / דרור הלוי

"בואו נדבר על חשיבה רציונאלית בסביבה שבה רבים מדי מדברים בשם אלוהים.
אז יש אלוהים? אני אתן לכם תשובה זה לא משנה. למה? כי זה לא בתחום הרציונלי אנחנו לא יודעים איפה הוא גר, אנחנו לא יודעים איך הוא נראה , אנחנו לא יכולים לתקשר איתו, בהגדרה."

[מביאה לכם את המאמר כלשונו. בואו נדבר ונדון בשאלה: האם יש אלוהים?]

"האם יש חייזרים? למשל בגלקסיית אנדרומדה? זה לא משנה, למה? כי אם נסתכל במשקפת ונראה יצור חמוד עושה לנו שלום זה קרה לפני מיליוני שנות אור. אבל אפשר לשנות את השאלה? האם יש ביקום, במרחק שמאפשר יצירת קשר, חיים אחרים? השאלה המדויקת הופכת את הסוגיה לרלוונטית.
אז יש אלוהים? אם זו דמות שמסמלת את הלא נודע, את התקווה, את הפנייה לעזרה ברגעי מצוקה זה עניין פרטי של אמונה שאינו טעון הוכחה , אבל האם הוא קובע ושופט את מעשינו בחיי היום יום? האם הוא מביא מחלות על המתגייסים לצה"ל ונותן שוקולד למשתמטים? האם אנשים עובדים ומתפרנסים חיים פחות שנים מאלו שרק לומדים ומתפללים? טיעונים כאלה אפשר וצריך לבדוק.
חשיבה רציונאלית אינה פוסלת אמונה, היא מגדירה את מקומה. מותר לשתות אבל לא כשנוהגים, מותר להוריד בגדים, אבל במרחב הפרטי, לא ברחוב מלא אנשים . צריך לחנך על הזכות לאמונה והזכות להיעדרה ובעיקר על הזכות לחשיבה רציונאלית ובחירה.
אז יש אלוהים? תבחרו אם להאמין, אבל אל תוותרו על עצמכם, תשאלו למשל האם הוא טוב וראוי עבורכם, האם ים האומללות האנושית מצדיק את אמונתכם בו.
חברות שפויות מתקדמות מצליחות הן אלו הבוחנות שאלות שכאלה, חברות פנאטיות אוכלות את הסביבה ואת עצמן, ישראל צריכה לבחור."

אהבתי את מה שהוא אומר

אני לא נותנת לאמונה שבי להפריע לי לחשוב באופן רציונאלי.
אני מאפשר לאמונה שבי לשבח את ימיי מבלי שתפריע להתנהלות ההגיונית שלי ביום יום.

אבל לכל אחד הגיון משלך.

מה שבהיגיון שלך זה לא בהיגיון שלו.
אז מי מבטיח שההתנהלות שלך הגיונית?

לכן אומרים, איש באמונתו יחיה

ואני אומרת,
איש איש לפי שכלו יחיה או ימות...

זה כארטות.

לקחו פסוק ועוותו אותו - כדי שיהיה נוח להם.
דוגמא קיצונית:
"אני האמונה שלי זה שצריך לחתוך לכופרים את הראש. אבל עזבו אותי מה אתם כופים עצמכם עלי?! איש באמונתו יחיה!"
&nbsp
לא. רגע, לא הלך לי.
&nbsp
אנסה שוב:
"מה ששנוא עליך, אל תעשה לחבריך. מוסר טבעי? מוסר טבעי...אז אני רוצה לומר לכם שאני אוהב לעשות לעצמי חתכים בידיים. אז...איך אומרים? ואהבת לרעך כמוך!...
היי, למה אתם כועסים? איש באמונתו יחיה. הקזת דם זה טוב, לא?"
&nbsp
&nbsp

&nbsp
&nbsp
והמשל יובן, יא יחפה

לא, לגמרי לא מובן

איש באמונתו יחיה כמובן במסגרת החוק.
כל אדם רשאי להחזיק באמונה כלשהי ולחיות על פיה.
אמונה שבלב. אמונה שבדת. אמונה באנשים או אמונה במדע וברפואה.
כל אחד בוחר לעצמו במה להאמין ומה הכי טוב בשביל חייו ואיכות חייו.
ממש לא הבנתי את הדוגמאות שהבאת.
הן לא קשורות בכלל למה שאמרתי.

אמונה זה כוח.

מדע.
לב.
אנשים.
&nbsp
מי יושיע אותנו בעת צרה?
מספיק ביקור קצר בבית חולים, כדי להראות לנו זאת.
&nbsp
אין מציאות כזו "איש" באמונתו יחיה. זה עיוות קשה שחילחל לחברה שלנו.
&nbsp

RossieL

Active member
אמונה היא כוח

אין ספק שאמונה היא כוח,
אמונה נותנת תקווה,
אמונה מחזקת גם במקום שנדמה שכלו כל הקיצים.
ולכן, האמור מטה כל כך נכון, כי הוא לא בא לבטל כלום!
"חשיבה רציונאלית אינה פוסלת אמונה, היא מגדירה את מקומה. ... צריך לחנך על הזכות לאמונה והזכות להיעדרה ובעיקר על הזכות לחשיבה רציונאלית ובחירה.
אז יש אלוהים? תבחרו אם להאמין, אבל אל תוותרו על עצמכם"

רק שני פרטים חשובים אינך מציינת.

האמונה מעבר להיותה כוח...
&nbsp
היא:
1. טבועה בכל אדם מרגע שנולד כאן (כך שהבחירה היא או לחזק אותה, או להחליש אותה).
2. האמונה היא שכלית.
&nbsp
לא הבנתי כיצד אני מוותר על עצמי? מה זה שייך לעניין אמונה?

מסכים לגמרי

אחרי מחקר ארוך של כמה שנים בנושא התורה, אין לי שום ספק שהמאמינים בחבר הדמיוני, זהו כישלון אישי מוחלט ונסיון להטיל את האחריות על משהו אחר ולא על עצמך.
זו בדיוק הגומחה אליה נכנסים כל החוזרים בתשובה כביכול, הם מחפשים להפסיק להיות אחראים על עצמם ולהטיל את נטל האחריות על הרב ועל מרעיו.

כמי שגדל בבית אחרי השואה, כאשר האמירה היא "אלוהים מת באוושויץ", גדל כחילוני מוחלט, יש לי אמונה מפוקחת משלי:
1. ראשית לכל אני מאמין בעצמי וביכולותיי , לא מאמין בקיום "החבר הדמיוני" שעד היום אף דתי או חרדי לא הצליח להוכיח לי אפילו במעשה אחד מתוך 5000 שנות קיום העולם לפי היהדות, מעשה אחד שהוא יציר "החבר הדמיוני". שהוא פטנט של פיקחים לשליטה מוחלטת בהמון, ועובדה שהם מצליחים, אז מה זה אומר על ההמון ??? לא סתם הם מוכנים לעשות הכל כדי לדרוס את החילוניים.....

2. אני מאמין בהישגיי המדע שבו אנשים משקיעים יום יום ושעה שעה לגרום לנו להבין שהסנה הבוער זה בסך הכל שיח יבש שעלה באש שנדלקה כשהשמש פגעה בנציץ, ולא איזה נס מומצא.

3. למרות שירות של 30 שנה במלחמה בפשע, אני מאמין בבני אדם כמובן בזהירות הנדרשת, ומי שמועל באמוני אפילו פעם אחת, הוא מחוק.

תראה אדון שיפרא

אני באופן אישי אינני חרדי וגם אינני שומר שבת כפי שאתה רואה
אבל אתה לא יכול לבוא ולפסול את כל היהדות על התורה שלה בת אלפי השנים.
מיליוני חרדים בכל העולם יוצאים בשעה העכשווית לתפילת שחרית
יותר מאוחר הם יקראו בספר התורה ולאחר מכן יקראו את המפטיר
אז מה? כולם מטומטמים? רק אתה חכם.
וה"חבר הדמיוני" אני מציע לך לא "להתעסק" איתו יותר מידי
כי בסוף הוא "יכנס בך"
"יכנס בך" הכוונה יחבק אותך חיבוק טוב או דוב.

תראה אדון אלמוני

שמעת על "אלוהים מת באוושויץ" ?
סוף סוף הבינו שאין דבר כזה, והחרדים הולכים ומחריפים את הבעיה שמכיוון שהאנשים לא היו אדוקים מספיק, הם מתו - אני מבין שזה כולל עשרות אלפי תינוקות בני יומם ומאות אלפי ילדים קטנים.....

ההבדל ביני לבין כל הפרשנים שאף אחד לא הסמיך אותם לפרש ומה שהם מבינים גם אני מבין, ואילו אני מדבר על עובדות, לא על פרשנויות ולא הזיות כפי שאני קורא באלפי מקומות, וכבר נתתי דוגמאות רבות לפרשנויות מטורפות לחלוטין..

גם פינטו הרב כביכול שנכנס לכלא, את ממשנותיו היא לא לשאול יותר מידי שאלות על אלוהים, כי אז הוא יקח אותך אליו לתת לך תשובות.
זה כביכול הרב הגדול שמעורב בפלילים ושעובר על המצווה הגדולה ביותר והיא יישוב ארץ ישראל. ופסק הרמב"מ למי שמקבל פסיקות, שמי שהגיע לישראל אסור לו לעזוב אותה, כי אז הוא נחשב לעובד עבודה זרה.
אז מה ?
פינטו ורבים אחרים מצפצפים יש לו עוד חוקים רבים והזויים במישנתו , אבל מול הקהל הם מעמידים פני צדקנים.

יש בארה"ב לא מליוני חרדים אלא מתוך 5.6 מליון יהודים, 10% הם חרדים, משמע בערך 530.000 חרדים
ומצד שני יש 58% של מתבוללים.
כך שלא הולכים לבית הכנסת מליוני חרדים.

אני לא יודע אם כולם מטומטמים או לא ואף פעם לא אמרתי זאת, אלא שאנשים עברו שטיפת מח על ידי הממסד הדתי ומאמינים למה שאומרים הרבנים כי קשה להם להאמין שהרבנים והדתיים משקרים לציבור כל העת.

הדוגמא הטובה ביותר היא פרשת 10 הדיברות ששם מספרים לאנשים שקרים כי כנראה כולם שוכחים שמשה שבר את הלוחות.
המקום שמכניסים לראש לאנשים את השקר הוא כתה ג', ואין אחד שלא יזכור את המשפט:"ומשה ירד מההר ועור פניו קרן..."

ברשותי תוכנית הלימודים לכתב ג' בנושא התורה, ומצאתי, לא התפלאתי, כיצד לקחו את הפרקים הרלוונטיים ומלמדים את הילדים מתן תורה, אבל את החלק הנקודתי שבו מדובר על 10 דיברות אחרות מהמקובל והן שניתנו לעם, הם מדלגים, ומתחברים לסוף, וכך יוצרים סיפור שיקרי מארץ השקרים.

כששאלתי דתיים על כך, סרבו לענות לי. אני שואל האם ההונאה הזו באה כדי לגרום לציבור לפחד מהעונשים למי שיעבור עבירות אלו כביכול ? הם לא עונים לי.

הבעיה המרכזית היום שכל מי שכביכול לומד, למעשה לא לומד תורה אלא לומד פרשנויות. יש לי חבר שלומד קבלה כבר חמש שנים, אין לו תנ"ך בבית.

אז כן, המערכת הדתית/חרדית מנצלת את בורותם של החילוניים ומוכרים שקרים מוחלטים החל מהשקר של איסור שמיעת שירת נשים שזה כביכול מדאורייתא ועד עשרת הדיברות ועד השקר הקבוע שהם כביכול מכבדים את האשה ומצטטים את הפסוק "וכל כבודה בת מלך פנימה" כביכול האשה היא כמו בת מלך רק שתהיה צנועה וזה שקר מוחלט כיוון שמדובר בשבויה בת מלך צור. נהפוך הוא, התורה מלאה חוקים שמפלים את האשה לרעה שוב ושוב ושוב......

אז מי שרוצה להאמין ב-"בר הדמיוני" זה עניינו, כל זמן שהוא לא מנסה לכפות עלי את האמונות ההבל שלו, אבל הם עושים הכל על מנת להכריע את החילוניים, אל תשכח שעם התעוררות התנועה החילונית שרצתה לא רק משניות ופרשנויות, אלא גם מדע ודעת, קמה תנועת החרדיות במטרה לדכא את החילוניים, וכך הם עושים עד היום הזה.

די מהר אנחנו נהפוך למדינה דתית מכיוון שהדתיים הצליחו להשתלט על כל צומת חשוב בניהול המדינה, ואז לחילוניים לא תהיה ברירה אלא להסתלק לחו"ל כיוון שהם יישארו רק בתפקיד עבדים חוטבי עצים ושואבי מים עבור הבטלנים בישיבות שמבזבזים את זמנם על דברי הבל.

כל זאת בזכות הפוליטיקאים תאבי בצע הכסף ובצע השלטון שמוכרים את המדינה לחרדים תמורת מושב בממשלה, וכך יש לנו עבריין בינו כשר השיכון, עבריין אסיר לשעבר כשר הפנים ועוד כהנה וכהנה.

לשפל המדרגה הגיעו כאשר הצליחו להחדיר לחוק הפלילי עבירה שלפיה, מי שיאמר או יעשה קול כלשהוא וזה יפגע באמונתם של אחרים, דינו שנה מאסר......
הבנת?
אם תאמר ליד דתי "אין אלוהים" אם הוא יתלונן, זו שנה מאסר !!!

RossieL

Active member
שתי תשובות

אם האמונה היא שכלית הרי שיש מקום להפעיל מחשבה, שיקול דעת, מחשבה עצמאית ועדין לא תהיה זו חשיבה רציונאלית שפוסלת אמונה.

לענין הויתור, לעניות דעתי, מתייחס לעובדה שאלו המאמינים באלוהים וברבניהם מבטלים את עצמם, את דעתם ואת רגשותיהם בפני האחד והיחיד, הגדול מכולם. [מתקשר ישירות לפיסקה הראונה בתגובתי].
הרצון להאמין לא אמור לגרום לביטול העצמי ולהתבטלות בפני אחר.
ולכן, המשיכו באמונותיכם, התחזקו בה, היו מאושרים ממנה, רק אל תבטלו את עצמכם, אל תוותרו על ה'אני' שלכם.

חשיבה רציונאלית.

ההפך הוא הנכון - כשיש מקום להפעיל מחשבה ושכל הרי שהרוב (לא כולם) מגיעים למסקנה שאי אפשר לפסול אמונה או קיומו של כוח הכולל (= אלוקים). כל גדולי המדענים אומרים בפה מלא שיש בורא ויש יוצר שקדם לכל.
&nbsp
&nbsp

אם יש או אין אלוהים, זו תגובה זמנית.....

אם קורה למישהו משהו טוב, אז :"יש אלוהים".
אם קרה למישהו משהו רע, אז :"אין אלוהים".

קרה למישהו משהו רע, אז:"הכל מאלוהים".
קרה למישהו משהו טוב, אז:"אני עשיתי".

והמצחיק , שתמיד ברוך אשם.....
והכל מסודר.....

למעלה