האם ישראל תהיה טמבלית ותשיב בחיוב? 😒

"מזהים רצון להפסקת אש? לפי גורמי המודיעין בישראל, האיראנים הגיעו למערכה הנוכחית עייפים ושחוקים. הם פועלים כאמור מהישרדות. האיראנים הם חיה פצועה, וישראל נערכת גם לתרחישים שבטהרן ינסו להפתיע ולהסכים להפסקת אש בכל תנאי כמעט, אף על פי שאין לאיראנים כל כוונה למלא את ההסכמים." -

"מזהים רצון להפסקת אש? לפי גורמי המודיעין בישראל, האיראנים הגיעו למערכה הנוכחית עייפים ושחוקים. הם פועלים כאמור מהישרדות. האיראנים הם חיה פצועה, וישראל נערכת גם לתרחישים שבטהרן ינסו להפתיע ולהסכים להפסקת אש בכל תנאי כמעט, אף על פי שאין לאיראנים כל כוונה למלא את ההסכמים." -
אמירה כזאת מפחידה אותי -

כולי תקווה שלא נעשה את הטעות של מבצע עם כלביא שהחזרנו את מטוסנו לדרישת טראמפ במקום להמשיך לתקוף ולהשמיד את הגרעין האיראני עד תום ואת המשטר.

כולי תקווה שלא נעשה את הטעות של מבצע עם כלביא שהחזרנו את מטוסנו לדרישת טראמפ במקום להמשיך לתקוף ולהשמיד את הגרעין האיראני עד תום ואת המשטר.
לא היתה טעות,לא הייתה מספיק תחמושת.

יתכן שגם לא היה מספיק מודיעין.

המבצע היה יותר בדיקת יכולות הגנה של איראן וישראל.

היה הכרחי גם להראות לשאר הגויים שהיו נגד המבצע שעושים הכל

להגיע לפשרה עם המשטר האיראני - כמו שאהוד ברק הפך כל אבן

בניסיון לעשות הסכם עם עראפת.

אחרי זה לשרון היה לגיטמיציה להרוג את עראפת.

Harrington

Well-known member
מנהל
אהוד ברק הפך כל אבן

בניסיון לעשות הסכם עם עראפת.
כמעט כל אבן. אהוד ברח מסר 100% מהשטח שהפלסטינים דרשו (ו/או נתן שטח חלופי לאחוזים הבודדים שהקשה לגביהם) וקיבל באופן חלקי את הטענה לזכות שיבה פלסטינית. הוא עצר בעיר העתיקה בירושלים. לא ברור אם עשה זאת בגלל הנשמה היהודית שבעבעה בו ומנעה את מסירת האגן הקדוש הימנו, או שעשה זאת מתוך הבנה שיותר מכל סנטימטר אחר וטמטום אחר, מסירת העיר העתיקה בירושלים משמעותה מלחמת א(זר)חים ודאית בישראל (שאפילו לא בטוח שהוא עצמו ייצא ממנה בחיים, מעבר לכל שאר ההשלכות).

זה לא "להפוך כל אבן". זה למסור ולמכור את בטחון ישראל ועתידה בשביל כותרת מחבקת בעיתון.
אחרי זה לשרון היה לגיטמיציה להרוג את עראפת.

לא יודע מי כותב המאמר (מוזר מאוד ששמו לא מופיע, אבל זה ענין של אותו אתר), אבל אין לי אלא לקוות שהדברים (הסתפקתי אמנם בקריאת המשפט הראשון בלבד) אכן נכונים. כלומר לא הייתי רוצה לחיות בעולם בו כלב כמו יאסר עראפת ימשו"ז הלך לעולמו בדרך הטבע. אני מעדיף לחיות בעולם בו ישראל חיסלה אותו, בין אם תודה בכך ובין אם לאו (ובלבד שכל אלה שצריכים לדעת יודעים זאת).

evglev1

Well-known member
מנהל
כמעט כל אבן. אהוד ברח מסר 100% מהשטח שהפלסטינים דרשו (ו/או נתן שטח חלופי לאחוזים הבודדים שהקשה לגביהם) וקיבל באופן חלקי את הטענה לזכות שיבה פלסטינית. הוא עצר בעיר העתיקה בירושלים. לא ברור אם עשה זאת בגלל הנשמה היהודית שבעבעה בו ומנעה את מסירת האגן הקדוש הימנו, או שעשה זאת מתוך הבנה שיותר מכל סנטימטר אחר וטמטום אחר, מסירת העיר העתיקה בירושלים משמעותה מלחמת א(זר)חים ודאית בישראל (שאפילו לא בטוח שהוא עצמו ייצא ממנה בחיים, מעבר לכל שאר ההשלכות).

זה לא "להפוך כל אבן". זה למסור ולמכור את בטחון ישראל ועתידה בשביל כותרת מחבקת בעיתון.

לא יודע מי כותב המאמר (מוזר מאוד ששמו לא מופיע, אבל זה ענין של אותו אתר), אבל אין לי אלא לקוות שהדברים (הסתפקתי אמנם בקריאת המשפט הראשון בלבד) אכן נכונים. כלומר לא הייתי רוצה לחיות בעולם בו כלב כמו יאסר עראפת ימשו"ז הלך לעולמו בדרך הטבע. אני מעדיף לחיות בעולם בו ישראל חיסלה אותו, בין אם תודה בכך ובין אם לאו (ובלבד שכל אלה שצריכים לדעת יודעים זאת).
יכול להיות שברק ידע שערפאת לעולם לא יוותר על העיר העתיקה, ולכן היה חשוב לו להראות כמה רחוק הוא הלך וכמה ניסה מתוך ידיעה ברורה שאין שום סיכוי לתשובה חיובית של ערפאת. אבל מצד שני ברק טען שכשיהיה פרטנר והסכם אלה יהיו העקרונות, כך שנראה שהוא כן היה מוכן למקרה שערפאת יסכים והוא יצטרך לעמוד מאחורי הדברים. כי בניגוד לאולטימטום שאם ערפאת לא יגיד כן ההצעה לא תחזור לעצמה, גם ברק וגם קלינטון הציעו לערפאת עוד יותר בשיחות וושינגטון ובטאבה, כך שברק קיבל את הדרישה של ערפאת שהוויתורים שלו יהיה נקודת הפתיחה לסבב הבא. אבל זאת באמת שאלה אם לברק הייתה באמת תקווה שערפאת יסכים או שהוא הבין שאין שום סיכוי וזה ייתן לגיטימציה למלחמה, אבל כאמור את הנזק הוא גרם כי הערבים עומדים בנחישות שהוויתורים של ברק יהיו נקודת הפתיחה של מו"מ עתידי ונראה שגם ממשלים דמוקרטים בארה"ב דורשים ממשלות ישראל להסכים לוויתורים של ברק ואולמרט עוד לפני תחילת המו"מ ובגלל שממשלות ליכוד נוהגות בדרך דמוקרטית ולא מנציחים וויתורים שאין ולא היה להם רוב, הם מואשמים בגרירת רגליים.

נסיך.333

Well-known member

אם "רוצחים" את עארפת, אז אתה שהוא דאג לרצוח, הם "נפטרים"???

Harrington

Well-known member
מנהל
המטוסים שהוחזרו באותו יום לא היו בכלל בדרך "לתקוף ולהשמיד את הגרעין האירני", אלא לבצע פעולות ענישה על מה שישראל ראתה כהפרת הסכם הפסקת האש. הטיפול בתוכנית הגרעין, הטיפול הדחוף שנדרש באותה עת, הגיע לסיומו כבר לפני כן, מה שאיפשר את הסכם הפסקת האש לכתחילה.

המטוסים שהוחזרו באותו יום לא היו בכלל בדרך "לתקוף ולהשמיד את הגרעין האירני", אלא לבצע פעולות ענישה על מה שישראל ראתה כהפרת הסכם הפסקת האש. הטיפול בתוכנית הגרעין, הטיפול הדחוף שנדרש באותה עת, הגיע לסיומו כבר לפני כן, מה שאיפשר את הסכם הפסקת האש לכתחילה.
אכן, אולם פעולת הענישה הייתה מן הסתם לחיסול בכירים שם ולגרימת נזק.

פולגאר

Well-known member
אמירה כזאת מפחידה אותי -

"יכולה להימשך עוד חמישה שבועות":

evglev1

Well-known member
מנהל
טראמפ כבר אמר להם: "איחרתם את הרכבת", אם ישראל תגיד אחרת, זאת תהיה לא פחות מבגידה.

דיברגנט חדש

Well-known member

האם ישראל תהיה טמבלית ותשיב בחיוב? 😒

מאז 10/23, נתניהו למד ערבית, כך שכנראה, ישראל לא תענה בחיוב |הלוואי|
אותי יותר מפחיד שהאמריקאים ינסו לכפות זאת אם תהיה הצעה כזאת, כי הם סובלים אבידות שלא ציפו להם, כמו הפלת מטוסים "בטעות" בכווית, 6 הרוגים ועוד ...

ביטניקט

Well-known member
הם כבר ביקשו לחזור לשיחות המו"מ וטראמפ ענה להם שמאוחר מדי.

למעלה