האם ידוע למישהו/י...

מצב
הנושא נעול.

four seasons

New member
האם ידוע למישהו/י...

האם ידוע למישהו/י...
אם הסתיימו העבודות במסוף האוטובוסים בתחנת רכבת האוניבירסיטה, האם קיים או מתוכנן מסוף נוסעים דומה בתחנה אחרת בארץ, מסוף הנוסעים שנבנה בצידה המערבי של התחנה בצד של האוניברסיטה אליו מגיעים ממעבר תת קרקעי הוא ביטוחותי וידידותי והוא נותן תחושה יותר ידידותית ממעבר מהרכבת לאוטובוס הגנה מפני שמש וגשם, אין צורך במעבר של כבישים או צמתים, אני מאוד מקווה שתפיסה דומה תיושם בכל התחנות במיוחד בתחנות כמו ראשונים, אשדוד עד הלום ואשקלון המתוכננת, התחנות מצוייות מחוץ לערים או למרכזי הערים ומעבר תת קרקעי מתחנת רכבת למסוף יהיה ידודותי ויעיל יותר, הנוסע/ת יורדים מהרכבת ועוברים לתחנה מוגננת כמו בתמונה המצורפת (מארכיון הפורום) ובוחרים ממספר תחנות את היעד בעיר אליו מעוניינים, אם מדובר באשדוד אז מספר קווים שעוברים ברובעי העיר.

four seasons

New member
הערה...

האם ידוע למישהו/י...
אם הסתיימו העבודות במסוף האוטובוסים בתחנת רכבת האוניבירסיטה, האם קיים או מתוכנן מסוף נוסעים דומה בתחנה אחרת בארץ, מסוף הנוסעים שנבנה בצידה המערבי של התחנה בצד של האוניברסיטה אליו מגיעים ממעבר תת קרקעי הוא ביטוחותי וידידותי והוא נותן תחושה יותר ידידותית ממעבר מהרכבת לאוטובוס הגנה מפני שמש וגשם, אין צורך במעבר של כבישים או צמתים, אני מאוד מקווה שתפיסה דומה תיושם בכל התחנות במיוחד בתחנות כמו ראשונים, אשדוד עד הלום ואשקלון המתוכננת, התחנות מצוייות מחוץ לערים או למרכזי הערים ומעבר תת קרקעי מתחנת רכבת למסוף יהיה ידודותי ויעיל יותר, הנוסע/ת יורדים מהרכבת ועוברים לתחנה מוגננת כמו בתמונה המצורפת (מארכיון הפורום) ובוחרים ממספר תחנות את היעד בעיר אליו מעוניינים, אם מדובר באשדוד אז מספר קווים שעוברים ברובעי העיר.
הערה...
יציאה תת קרקעית לתחנת אוטובוס סמוכה לתחנת רכבת פרוורית לא מצריכה שטח גדול, ההצעה בהודעה הקודמת מתייחסת לתחנות פרווריות בערים שמרחק תחנת הרכבת ממרכז העיר רחוקה והיא אינה סמוכה עו עוברת במרכז עיר, תחנות כמו פ"ת, כ"ס, הרצליה ולא תחנות כמו השלום, ב"ש, חיפה ונהריה שמגיעות או לתחנה מרכזית או מתחת לגשר שממילה עולים לגשר או עוברים לתחנה מרכזית.

seffic

New member
תחנת חוף הכרמל

האם ידוע למישהו/י...
תחנת חוף הכרמל
עם פתיחתה של המרכזית שם, יהיה מעבר תת קרקעי מהאוטובוסים היישר לרציפי התחנה

sannis

New member
Very interesting site (in russian)

תחנת חוף הכרמל
Very interesting site (in russian)
There are many interesting trolleybus photos from Kharkov Ukraine

עומר M

New member
על סמך מה אתה כותב את זה?

תחנת חוף הכרמל
מאיפה אתה יודע שיהיה מעבר תת קרקעי? אני עובר ליד התחנה פעמיים ביום ולא ראיתי שבונים שם מעבר תת קרקעי. חוץ מזה זה לא הגיוני שיהיה מעבר תת קרקעי היישר לרציפים, שכן הנוסעים חייבים לעבור בפתח התחנה בכדי לרכוש כרטיסים.

omer landau

New member
אולי יהיו שעריים מיוחדים ומכונות או

מאיפה אתה יודע שיהיה מעבר תת קרקעי? אני עובר ליד התחנה פעמיים ביום ולא ראיתי שבונים שם מעבר תת קרקעי. חוץ מזה זה לא הגיוני שיהיה מעבר תת קרקעי היישר לרציפים, שכן הנוסעים חייבים לעבור בפתח התחנה בכדי לרכוש כרטיסים.
אולי יהיו שעריים מיוחדים ומכונות או
אוטומטיות למכירת כרטיסי רכבת בשטח תחנת האוטובוס יכול להיות למרות שלא נראה לי שזה מה שיהיה

מעבר בתחנת חוף הכרמל

מעבר בתחנת חוף הכרמל
הקישור הרגלי בין תחנת הרכבת חיפה חוף הכרמל לתחנת מרכזית חוף הכרמל איננו קשור למעבר התת-קרקעי בתוך תחנת הרכבת, וגם איננו באותו המפלס. המדובר במעבר מתחת לכביש הסמוך שבין שתי התחנות, מעבר שפתחו נמצא בסמוך לפתח תחנת הרכבת, אולם מחוץ לשטח בניינה. כמובן שאין כאן כל בעית כרטוס.

איליה.

New member
אם תעבור את התחנה ותמשיך ללכת

אם תעבור את התחנה ותמשיך ללכת
לאורך הכביש לכיוון החניון של תחנת הרכבת, תראה שבונים שם מעבר מתחת לכביש. כבר כמעט סיימו אותו. המעבר נמצא במפלס הקרקע של תחנת הרכבת. המעבר מוביל היישר לתוך בניין מרכזית חוף הכרמל.

עומר M

New member
ועוד שאלה לספי

תחנת חוף הכרמל
ועוד שאלה לספי
ראיתי בפרטים האישיים שלך שאתה סטודנט לתחבורה בטכניון. לא זכוא לי שיש בטכניון פקולטה לתחבורה. האם זה איזשהו מסלול שקשור לפקולטה לארכיטקטורה או להנדסה אזרחית? מה בדיוק לומדים שם?

seffic

New member
זהו מסלול בהנדסה אזרחית

ועוד שאלה לספי
ראיתי בפרטים האישיים שלך שאתה סטודנט לתחבורה בטכניון. לא זכוא לי שיש בטכניון פקולטה לתחבורה. האם זה איזשהו מסלול שקשור לפקולטה לארכיטקטורה או להנדסה אזרחית? מה בדיוק לומדים שם?
זהו מסלול בהנדסה אזרחית
לומדים שם את כל מה שקשור לתחבורה: מתכנון כבישים עד לתפעול מערכות תחבורה מורכבות. אם אתה מעוניין בעוד פרטים על הקורסים הנלמדים, תיכנס לאתר הבא http://www.undergraduate.technion.ac.il לחץ על קטלוג לימודים, ושם ראה את הקובץ השייך להנדסה אזרחית וסביבתית.

four seasons

New member
תודה...

תחנת חוף הכרמל
תודה...
אני חושב שגם יש גשר עילי בין תחנת עכו לתחנה המרכזית, אגב בתל אביב תחנת ההגנה יש מספר גשרים ומעברים, מעבר בין שני צידי הגשר עם אפשרות שימוש מהגשר בעצמו ומתוך הרציפים. בניית גשר מעבר מהתחנה (בביצוע) לצד השני וממנו מעבר עד לתחנה החדשה (עדיין לא הבנתי עם מדובר בגשר לכל האורך או מעבר תת קרקעי). מדרגות לר"ח השיריון מגשר ההגנה (בביצוע), לדעתי בכדי לאפשר עליה לגשר ולתחנת הרכבת מר"ח השיריון ובעיקר שימוש לסטודנטים מהסכולה, הית ספר לאומנות, אגב בניית המדרגות האלו, העלתה בי את המחשבה על כך שמדובר במעבר תת קרקעי לתחנה החדשה, אבל אין לי מושג, או אליסטורציה לפרוייקט המאוד מעניין שמתבצע לאורך הגשר והתחנה. לגבי ההודעה המקורית כיוונתי יותר לתחנות שאינן סמוכות למרכז העיר, או לתחנה מרכזית ונמצאות במרחק ממרכז העיניינים של העיר ושזה מירב התחנות, מעבר תת קרקעי לתחנת האוטובוס שתהיה מקורה, ממוזגת שתהייה ממש רציף, אפשר שיהיה שם גם עגלת מזון או דוכן נוסף והמימון יכול להיות באמצאות פירסום לאורך המעבר והרציף עצמו.

תחנת עכו

תודה...
אני חושב שגם יש גשר עילי בין תחנת עכו לתחנה המרכזית, אגב בתל אביב תחנת ההגנה יש מספר גשרים ומעברים, מעבר בין שני צידי הגשר עם אפשרות שימוש מהגשר בעצמו ומתוך הרציפים. בניית גשר מעבר מהתחנה (בביצוע) לצד השני וממנו מעבר עד לתחנה החדשה (עדיין לא הבנתי עם מדובר בגשר לכל האורך או מעבר תת קרקעי). מדרגות לר"ח השיריון מגשר ההגנה (בביצוע), לדעתי בכדי לאפשר עליה לגשר ולתחנת הרכבת מר"ח השיריון ובעיקר שימוש לסטודנטים מהסכולה, הית ספר לאומנות, אגב בניית המדרגות האלו, העלתה בי את המחשבה על כך שמדובר במעבר תת קרקעי לתחנה החדשה, אבל אין לי מושג, או אליסטורציה לפרוייקט המאוד מעניין שמתבצע לאורך הגשר והתחנה. לגבי ההודעה המקורית כיוונתי יותר לתחנות שאינן סמוכות למרכז העיר, או לתחנה מרכזית ונמצאות במרחק ממרכז העיניינים של העיר ושזה מירב התחנות, מעבר תת קרקעי לתחנת האוטובוס שתהיה מקורה, ממוזגת שתהייה ממש רציף, אפשר שיהיה שם גם עגלת מזון או דוכן נוסף והמימון יכול להיות באמצאות פירסום לאורך המעבר והרציף עצמו.
תחנת עכו
כיום אין כל קישור מסודר וישיר בין תחנת הרכבת עכו לתחנה המרכזית הסמוכה - לא גשר ולא שביל. המעבר ביניהן מצריך חציית כביש או שניים (תלוי באיזה נתיב בוחרים) וכרוך בהליכה מהירה של כ-10 דקות בשמש/גשם, בלי כל שלטי הכוונה.

cmr

New member
תחנה מרכזית עכו

תחנת עכו
כיום אין כל קישור מסודר וישיר בין תחנת הרכבת עכו לתחנה המרכזית הסמוכה - לא גשר ולא שביל. המעבר ביניהן מצריך חציית כביש או שניים (תלוי באיזה נתיב בוחרים) וכרוך בהליכה מהירה של כ-10 דקות בשמש/גשם, בלי כל שלטי הכוונה.
תחנה מרכזית עכו
כיום התחנה סגורה וכל השירות תנהל מהרציף המשיק (הרציף מחוץ לתחנה)

חן, מה עם עדכון "חדשות הרכבת" ???

תחנת עכו
חן, מה עם עדכון "חדשות הרכבת" ???

במקום לבזבז זמן פה - תעדכן ת'אתר!!!

תחנת עכו
במקום לבזבז זמן פה - תעדכן ת'אתר!!!

danezeq

Member
מתי, לא מזמן כתבת שראית

תודה...
מתי, לא מזמן כתבת שראית
ברציץ המערבי משהו שנראה לך כמו מעין "כרמלית" לאוניברסיטה מה זה היה ואיפה זה היה?

four seasons

New member
נכון...

מתי, לא מזמן כתבת שראית
ברציץ המערבי משהו שנראה לך כמו מעין "כרמלית" לאוניברסיטה מה זה היה ואיפה זה היה?
נכון...
עכשיו לא רואים את זה בגלל שהמסוף בנוי בתחילתו, הגיוני שזה נתיב שצמוד למסוף, יתכן שזה נת"צ (נתיב תחבורה ציבורית), לא ראיתי שום פירסום לגבי מה מכיל הפרוייקט הזה, יכול להיות שאהיה באוניברסיטה שבוע הבא, במידה וכן אכתוב

נוסע99

New member
אין ספק שהתחנה תהיה מפוארת

האם ידוע למישהו/י...
אין ספק שהתחנה תהיה מפוארת
אבל קצב העבודה הוא מוזר באיטיותו. ראשית פיצלו את העבודה לשלב א' ולשלב ב' כאילו מדובר לפחות בהקמתו של נמל אשדוד. אז לא עושים במקביל שום דבר. יצקו בטון על החלק המקורה של תחנת האוטובוסים ועכשיו זזו לאזור החיבור בין התחנה ובין היציאה מן המעבר התת קרקעי. עוד מעט מתחילה שנת הלימודים באוניברסיטה וסטודנטים שראו את תחילת העבודות בשנה א' כנראה לא יהנו מהן גם בשנה ג'.

מצב
הנושא נעול.
למעלה