האם זו בעיה?

נרו2

New member
האם זו בעיה?

כל האנשים שאני מכיר (או לא מכיר) מקשרים את האקט המיני לאהבה. כולם אומרים שאפשר לעשות סקס בלי אהבה אבל בגדול הם אומרים שהאקט המיני הוא הביטוי הפיזי לאהבה. ואני לא רואה את זה ככה. האקט המיני לפי דעתי מגמד את הקונספט של אהבה והאמת אני לא רואה בכלל את הקשר לאהבה כי סקס זה אקט בהמי ולא בא מאהבה. אני פשוט מרגיש כל כך שונה מכולם וזה קצת מתסכל אותי. הייתי שמח לדעת מה דעתכם בעניין...

אתה יכול להיות רגוע

כאן אתה לא שונה מאחרים
וכבר העלת את זה בעבר... אני חושבת שמה שאומרים לך זו צביעות גדולה. אני דווקא השתמשתי בזה כדי להסביר א-מיניות. הייתי שואלת את הגברים בעבודה שלי: אתה מסוגל לשכב עם אישה שאתה בכלל לא מכיר? ואז הוא היה כמובן עונה כן (עוד לא נתקלתי בגבר שלא היה עונה כן, חוץ מאנשים כאן בפורום) ואז הייתי אומרת לו: אז סקס זה בעצם בכל זאת דבר נפרד מאהבה - נכון? ואז היית רואה שמוח שלו מתחיל להבין לאן אני חותרת מתקשה לקבל את זה, אבל בסוף היה יוצא הנהון כלשהו... ואז הייתי אומרת: אז אם אתה יכול לקיים סקס ללא אהבה - למה שלא תוכל ההיפך? עם סקס לא בא קשור לאהבה בעבותות ומחוייב מציאות, למה שלא תהיה אהבה ללא סקס? אם לבן שיחך יש שכל ממוצע, זה אמור להספיק. זה עדיין יהיה קשה לו לעיכול ואולי יקח זמן עד שזה ישקע, אבל זה אמור להספיק. דווקא לפני שהכרתי את מושג הא-מיניות היה לי מאוד קשה להסביר לאנשים למה אהבה וסקס לא בהרכח קשורים ובעצם, כמו שכתבת, אהבה אמיתית לא תבוא בכלל לידי ביטוי בסקס, כי סקס זה משהו מאוד פיזי ובמובן מסויים אגואיסטי - אז מה לזה ולאהבה? באהבה במובן הגבוה ביותר שלה, אתה מעניק בלי לחפש ולבקש תמורה. זה לא משהו שאפשר לומר על סקס שהוא הדדי לחלוטין במקרה הטוב שלו.

Berethor

New member
רק מישהו נורא מיני לא יכול להפריד

כי אם עבור סקס = אהבה סימן שהוא לא באמת אוהב אף אחד(כנראה שהוא אוהב רק תסקס). זאת בערך הסיבה שאני לא מתחבר לביטוי "לעשות אהבה", יש פה איזו זילות של המושג, המקרה היחיד שיש קשר בין סקס לאהבה זה אם זה סקס בין בני זוג שאוהבים זה את זה גם בלי קשר לסקס. לגבי הפיזי אני לא יודע עם אני מסכים, זאת אומרת בכל אופן זוגיות כוללת בתוכה גם דברים פיזיים וגם דברים אגואיסטים, היא אפשר רק להקריב ולסבול כל הזמן, זה לא שווה את זה, אהבה צריכה לעשות אדם מאושר לא אומלל..

לא אמרתי שאהבה צריכה לעשות אדם אומלל

אני ממש נגד זה. לדעתי בקשר זוגי כמו שאמרת צריך להיות שני הדברים יחד. צריכה להיות אהבה גבוה אבל גם אותה 'אהבה' פיזית. כלומר, שיהיה לנו טוב עם הבן-זוג.

Nimrodster

New member
אני לא בטוח

צריך בגרות נפשית ו/או חינוך טוב כדי לעשות את ההפרדה הזו. אתה לא זוכר את כל הסאגות קורעות הלב ממעריב לנוער "אני דליה ואני בת 14, יש לי חבר ואנחנו ביחד כבר שבועיים ואני נורא נורא אוהבת אותו והוא לא לוחץ עלי בכלל אבל הוא אמר שאם לא אשכב איתו אז רינה מוכנה לתת לו. אני נורא אוהבת אותו אבל מתלבטת"? באופן אבסורדי הקטע של "סקס עושים רק מתוך אהבה" הפך אצל בני תשחורת שטופי הורמונים רבים ל"אם לא תשכבי איתי אז את לא אוהבת אותי" ואצל בנות תשחורת שטופות הורמונים רבות ל"אני נורא נורא (נורא) אוהבת אותו, אז לשכב איתו זה בסדר". זה הפך מביטוי אהבה לאמצעי לחץ או לתירוץ. וזה מבאס.

Berethor

New member
אני מסכים עם מה שאתה אומר

ולדעתי הנפגע העיקרי במקרה הזה הוא הצד שעושה משהו רק מתוך לחץ ורק בשביל האחר. ככה שהייתי אומר שילך לרינה, אוליי רינה מוכנה "לתת לו" כי היא אשכרה רוצה את זה ולא כי היא אוהבת אותו וסובלת בשבילו. נראה לי שלגברים נוח לחשוב שאין נשים שמעוניינות, על כן הם מרשים לעצמם לכפות את עצמם פעם אחר פעם, בין אם זה בצורה פיזית ובין אם זה בצורה רגשית.

ענבאך

New member
האם זו בעיה?

כו-לם יודעים שסקס זה הביטוי הכי גדול של אהבה. איך? הם פשוט מרגישים את זה. אבל מי, מי לימד אותם את הדבר הזה? סדרות טלוויזיה, סרטים, ספרים, מלמדים אותנו שנקודת השיא של הסיפור (או הסרט, מה שלא יהיה) הוא בסקס. שזאת הדרך האולטימטיבית להראות אהבה. למה בעצם? אם חושבים על זה אין בכך היגיון צרוף. זה חלק מהנורמות של החברה שלנו, וחלק מהתפקידים של התקשורת זה ללמד אותנו את הנורמות הערכים האלו. יכול להיות שהם צודקים. יכול להיות שעבורם סקס הוא באמת הדרך הפיזית לבטא אהבה. אז יופי להם, שילכו להזדווג.
אבל בשבילך זה לא, האם זאת בעיה? ובכן, למה שזו תהיה בעיה? אתה לא פוגע באף אחד, אתה לא אונס, לא גונב, לא רוצח, ואתה לא פוגע בעצמך. אני לא חושבת שיש בזה משהו רע. אני עצמי לא א-מינית, כמו שכבר אמרתי כמה פעמים, אבל אני לא חושבת שיש רע בלבחון את המשוואה הזאת. להפך, אני חושבת שזה מבורך, ובבוא היום כשזה יהיה רלוונטי אלי גם אני אבחן את זה על עצמי. ויכול להיות שאני אגיע למסקנה שסקס הוא כן ביטוי פיזי לאהבה, ויכול להיות שלא. אבל כל עוד אתה לא פוגע באף אחד, זאת לא צריכה להיות בעיה. בקשר ללהרגיש בודד: אני מכירה את הבדידות הזאת של להתייצב כל הזמן מול אנשים קונפורמיים להחריד שלא מבינים שמותר ואף רצוי לבדוק את הגבולות של עצמך. אבל תזכור שכאן יש אנשים שמבינים אותך, ואני מאמינה שא-מיניים ואנשים פתוחים יש יותר ממה שאנחנו חושבים. אז תמיד לנשום עמוק ולזכור שאי אפשר תמיד להיות מוקף באנשים חכמים, אבל יש מספיק כאלו.

ברומבית

New member
הזכרת לי את הטלנובלות שראיתי ../images/Emo115.gif

שם סקס תמיד היה ביטוי לאהבה. אין משיכה מינית, וסקס עושים בגלל משיכה רומנטית. אח"כ לא לקח לי הרבה זמן להבין שזה בד"כ אחרת

ענבאך

New member
עוד משהו,

תמיד אומרים לנו איך זה מרגיש להימשך מינית או רומנטית, כלומר, פיזית איך זה מרגיש. לפני שבועיים ראיתי תוכנית ממש מזעזעת בערוץ הילדים, אבל הייתה להם יציאה פילוסופית מעניינת: הייתה שם מישהי שהתאהבה במישהו, והיא ידעה את זה כי כל פעם שהיא ראתה אותו הכל היה בהילוך איטי והיא שמעה את המנגינה מטיטאניק. בסוף מה מסתבר? שהוא פשוט זז בהילוך איטי, והרינגטון שלו זה המנגינה של טיטאניק, וככה היא הבינה שהיא לא מאוהבת בו. אפשר להצביע על המון תפישות שמושרשות לנו מסדרות טלוויזיה. אני נגיד (אל תצחקו) לא הבנתי למה תמיד אחרי סקס גברים שוכבים כששמיכה מכסה להם מאזור החלציים ומטה, ונשים שוכבות כשהשמיכה מכסה להן את החזה. לקחו לי שנים להבין שזה עניין של "צניעות" ולא שאשכרה אנשים שוכבים ככה...

Berethor

New member
זה באמת מצחיק

אשכרה חשבת שלשכב זה רק לשכב
. אני מהר מאוד הבנתי שזה רק עניין של צנזורה, מוצדקת יש לומר, מצד שני עלולה ליצור רושם מוטעה.

ענבאך

New member
ברתור, יש גבול../images/Emo6.gif

הבנתי שהם הזדווגו לפני כן, פשוט לא הבנתי למה אחרי הסקס הם שוכבים בצורה לא הגיונית כזאת. נו, זה מסוג הדברים שאני חושבת עליהם><

Berethor

New member
../images/Emo6.gif

אוקיי חשיבה מעניינת, משהו בסגנון מה יש לך להסתיר הוא כבר ראה, אופס שכחתי שיש שם גם מצלמה..

Berethor

New member
זה בהחלט יכול להיות ביטוי פיזי לאהבה

אבל כמובן שסקס לא שווה אהבה ואהבה לא שווה סקס. זה יכול להיות ביטוי פיזי מיני רבים אבל, באותה מידה גם נשיקות ומגע וקרבה ואינטמיות באופן כללי הן ביטויים פיזיים. אני מאמין שהאקט המיני לא מגמד ולא מגדיל תקונספט, הוא פשוט עוד משהו שזוג יכול לעשות ביחד(עדיף כמובן שאם שני הצדדים מעוניינים), ופה לדעתי בא הביטוי. העיקרון הוא שמי שרוצה סקס איתך זה לא סימן שהוא אוהב אותך(ויש הרבה helpless romantic שנופלים פה), אבל מי שאוהב אותך, סביר להניח שלא ידחה ממך, ופה בא החלק שהכי נפגעים ממנו. למעשה אקט מיני הוא גם אקט זוגי, וזה בעצם הקשר, בנוסף זה גם אקט נורא אינטימי, שבו שני האנשים נחשפים זה בפני זה בלי לחשוב איכסה
. ואם שני הצדדים גם נהנים מזה, זה לא מנוגד לאהבה אלא להפך, תחשוב על האם זה רומנטי לתנשק עם מישהו שאדיש לזה..
. איך אני מבין את כל זה? אובכן כי אני 'א-מיני ב' או דימי או אפור או מה שלא יהיה..

Larik

New member
סלחו לי על הצרפתית שלי

אבל כבר כמה אנשים שאני מכיר שאמרו לי ש"יש מושג לז** ויש מושג של לעשות אהבה" בראש של אותם האנשים שני הדברים האלה נפרדים לחלוטין. אז כן, אני בטוח במה שאני אומר, שיש אנשים שאצלם מין נחלק לשני סוגים אחד שמשמש לפורקן, והשני לביטוי אהבה.

זה ברור שיש

אנשים יודעים בקלות לספר שהם עושים סקס ללא אהבה (מז***) ועושים סקס מאהבה. מה שהם לא מסוגלים להבין, זה שכמו שיש סקס ללא אהבה, ככה יש אהבה ללא סקס....

למעלה