האם זה נכון...

האם זה נכון...

אני נוהגת לאכול רק בד"ץ אם אני הולכת לבקר משפחה והם מביאים לי אוכל רבנות ואני לא רוצה לפגוע בהם, אז האם זה נכון שמותר לי לאכול? תודה לגבי נשים: האם מותר לשתות מים/תה ביום שבת *אחרי הדלקת נר *בבוקר של יום שבת לפני תפילה *בבוקר של יום שבת לאחר ברכות השחר לפני/אחרי עמידה-ואני נוהגת להתפלל ת.עמידה שחרחת *לפני הבדלה

אופירA

New member
מנהל
רבנות, בד"צ, מים, תה

אכילת רבנות אצל המשפחה - זו שאלה שאי אפשר לענות עליה באופן חד משמעי. זה מאד תלוי מה אוכלים, ובעיקר מאד תלוי במערכת היחסים עם המשפחה. וגם תלוי בדרגה שאוחז בה השואל. לגבי שתיית מים/תה - אחרי הדלקת נרות - אסור (עד כמה שידוע לי) עד הקידוש. בבוקר - לפני התפילה מותר, גם מים וגם תה. אחרי ברכות השחר אסור, ואחרי עמידה גם אסור - עד הקידוש. לפני ההבדלה - מים מותר, ושאר מאכלים ומשקים אסור.

אם אני אוכלת

בורקס, דגים, מקרוני, סלטים, עוף, עוגה שההכשר שלהם רבנות אז האם מותר לאכול כאשר מתארחים אצל משפחה? (אני יודעת שדגים ועוף בהכשר רבנות בכל זאת מותר, האם זה נכון?) תודה רבה!!! תזכו למצוות!!!

אופירA

New member
מנהל
מי אמר שעוף בהכשר רבנות זה מותר?

בעופות ובשר מחמירים. גם בכל המוצרים האחרים יש הרבה בעיות עם הכשר רבנות. ומה בעניין הכלים שבהם הם מבשלים, וכו'. אבל שוב - תלוי מה ההשלכות של ההקפדה הזו. אין מנוס משאלת רב מסודרת, לא דרך הפורום.

האם מותר להשמיץ את הרבנות ?

אני לא מבין מאיפה ההיתר הזה ? מהכרות אישית אני אומר לך, שבגישה הזו, לעשות הכללות ולומר "כל ההכשרים של החרדים - הם טובים, והכשרות של הרבנות - אינו כשר" עוברים על לאו מהתורה של "לא תתגודדו", לא תעשו אגודות אגודות. כל השחיטה של ההכשרים החרדים בחו"ל (להוציא את ההכשר של הרב לנדא) נעשה ע"י שוחטים מה"רבנות". את יודעת את זה ? בקרתי פעם בבית מטבחיים לעופות שיש שם הכשר של גוף חרדי מוכר. קצב השחיטה של השוחטים היה מהיר ביותר. ספרתי ששחטו 54 עופות בדקה, דהיינו בערך שניה לכל עוף. על פי ההלכה השוחט חייב לבדוק אחרי השחיטה באצבעו, אם שחט את רוב הסימנים או לא, ואם לא בדק - העוף נבלה. האם אפשר להספיק בקצב הזה ? נגשתי למנהל הייצור (כפה סרוגה)והערתי לו על כך, אז הוא אמר לי שיש לו מלחמה קבועה עם השוחטים, הוא מאט והם מאיצים כי הם מקבלים משכורת בקבלנות לפי מס' העופות. אז אי אפשר לעשות הכללות !

אופירA

New member
מנהל
צודק בהחלט

אם הייתי אומרת משפט כמו "כל ההכשרים של החרדים הם טובים והכשרות של הרבנות - אינו כשר" - אין לכך שום היתר. וגם אם הייתי אומרת: "כל ההכשרים שאינם רבנות טובים יותר מהכשר הרבנות" - גם הכללה זו היתה אסורה. אלא שאני לא אמרתי לא את המשפטים הללו, ולא משפטים שמכוונים לכוונתם של אלו. שהרי איננו יודעים מי המשגיח ומי הרב בכל מערכת כשרות, ואיננו יכולים להעיד עליו. ומאחר שאין לנו רוח הקודש, כל מה שאנו יכולים זה להשתדל לפי מה שאנו שומעים ויודעים. שמענו מפי רבני הרבנויות המקומיות עצמם, שהם לא ממליצים על הכשרות שהם נותנים, שאין להם אפשרות להשגיח על פרטי ההלכה, וכל מה שהם מצליחים למנוע זה מאכלות אסורים, טריפות ונבלות במזון המגיע לפיות עם ישראל. וזה הרבה מאד! אי אפשר להגיד שהמזון בהכשר הרבנות הוא טרף! זה לא נכון! אבל אי אפשר להגיד שאין בו חשש לאיסורים חמורים חוץ מאיסורי טריפות. וכאן נשאלת השאלה מה נחשב איסור חמור בסדרי העדיפויות של כל אחד ואחד, אל מול הנסיבות של חייו. גם אי אפשר לומר שמזון בהכשר חרדי שאינו רבנות הוא חף לחלוטין מחשש איסור. וכאן נשאלת השאלה האם אנו יכולים להימנע מלסמוך על מערכת כשרות שאינני מכירה את אבא שלה, או שאין לי ברירה אלא לסמוך על מערכת כשרות שהרבנים שאני מכירה והציבור שאני מכירה העידו על מיעוט החששות באופן משביע רצון. אני מעולם לא נתתי את התשובות לשאלות הללו, ומבטיחה לך שלעולם לא אתן אותן, אלא לעצמי בלבד.

למעלה