האם זה החלק הפסול בעם ישראל?

צביקה5311

Well-known member
מזל שהנגע הזה לא דבק בלובשי מדים. עדיין!!
אמר אמיר אוחנה בעבר כשהיה שר לבטחון הפנים על הבלגאן במגזר הערבי ועל אסון מרון. "אחריות אין פרושה אשמה" האמת, לא הבנתי את המשמעות עד היום.
אתה הסמכות, אתה הקובע, אבל אם ההנחיות שנתת הובילו לאסון, אתה לא אשם? אשם הוא זה שמילא את ההוראות? במילים אחרות מר אוחנה, אתה אחראי רק למה שמצליח!

evglev1

Well-known member
מנהל
אמר אמיר אוחנה בעבר כשהיה שר לבטחון הפנים על הבלגאן במגזר הערבי ועל אסון מרון. "אחריות אין פרושה אשמה" האמת, לא הבנתי את המשמעות עד היום.
אתה הסמכות, אתה הקובע, אבל אם ההנחיות שנתת הובילו לאסון, אתה לא אשם? אשם הוא זה שמילא את ההוראות? במילים אחרות מר אוחנה, אתה אחראי רק למה שמצליח!
מנהיגי הימין אמרו זאת במלחמת אוסלו, שהאחריות על כך שהפיגועים נמשכים היא על ראש הממשלה שרון ז"ל, אבל מי שאשם בפיגועים זה ערפאת. וכך שרון ז"ל אחראי אבל לא אשם. ונראה שגם בדין הפלילי אחריות זה גרימת מוות ברשלנות ואשמה זה המתה בקלות דעת.

Harrington

Well-known member
מנהל
בוודאי שאחריות ואשמה אלו שני דברים שונים. אמנם נכון גם שהם יכולים שניהם להתקיים בבת אחת. אבל זה לא מחייב שזה יהיה המצב. אם היה לי לרגע בדל של ספק שאינך מבין זאת בעצמך מצוין, הייתי גם טורח כמו קודמי לנסות להסביר לך :).

DANIAVNI

Well-known member
אני אתן לך דוגמא
מדובר בעצם באחריות סלקטיבית
נניח שאתה מנהל מפעל לייצור נעליים
אחריות פירושה שאתה אחראי רק על זוגות שיצאו תקינים במהלך הייצור .
על מה שלא יצא תקין אינך אחראי .
זאת מכיוון שבמקרה שכזה, נטילת אחריות כמוה כאשמה בייצור הזוגות הפגומים .

evglev1

Well-known member
מנהל
אני אתן לך דוגמא
זאת האחראיות אצל ראש הממשלה שלנו, אבל מנכ"לים אחראים גם על כישלונות.

DANIAVNI

Well-known member
זאת האחראיות אצל ראש הממשלה שלנו, אבל מנכ"לים אחראים גם על כישלונות.
אבל הוא לא מנכ"ל, לא הוא לא
הוא בסדר הזה
הבעל של שרה זוגתו שתחייה (בחול)
אבא של יאירוש (כבר בחול השבח לאל)
משיח צדקנו
נציג מגזר האכלו לי שתו לי
ראש הליכוד
ראש הימין
וזהו
אה שכחתיייי
הוא גם ראש ממשלת ישראל
אגב,
האם לאחר שניפטר ממנו כראש ממשלה
יחזור הזוג תנארדייה למשכן נשיאי ישראל ??
אסון בהתהוות או פאראנויה מיותרת?
ימים יגידו .

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הוא בסדר הזה
משיח צדקנו
ראש הליכוד
ראש הימין
וזהו
אה שכחתיייי
הוא גם ראש ממשלת ישראל
אגב,
ימים יגידו .
אתה הוא זה ש"שכח"?
ומה לגבי אלפי האמירות של הנהנתן במשפטו: "איני זוכר"?

כרמיזן

Active member
סליחה? על מה בדיוק אתה מדבר?

אני מדבר על אחד שלוקח עלילת דם ומפיץ אותה כי הוא שמאלני מסריח.
אני מדבר על אחד שאין לו מושג על הקורה במשפט.
אני מדבר על מטומטם המשפריץ זבל על כל סביבותיו.

evglev1

Well-known member
מנהל
אני מדבר על אחד שלוקח עלילת דם ומפיץ אותה כי הוא שמאלני מסריח.
אני מדבר על אחד שאין לו מושג על הקורה במשפט.
אני מדבר על מטומטם המשפריץ זבל על כל סביבותיו.
אם זאת הייתה עלילת דם, אז כשהתובע היה מזכיר את אלפי הפעמים שנתניהו אמר "אני לא זוכר", השופט היה מעמיד את התובע במקומו והיה אומר שזה לא נכון ושלא ימציא דברים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם זאת הייתה עלילת דם, אז כשהתובע היה מזכיר את אלפי הפעמים שנתניהו אמר "אני לא זוכר", השופט היה מעמיד את התובע במקומו והיה אומר שזה לא נכון ושלא ימציא דברים.
זאת לא תזכורת של התובע לשופטי ההרכב. זאת תזכורת של התובע לציבור הרחב. הרי אין מאומה בעניין מבחינה משפטית. כל נחקר רשאי לחלוטין להשתמש באמירה שאינו זוכר, בין אם היא נכונה ובין אם לאו, וזה חלק בלתי נפרד מההליך הפלילי. בכלל, כל עוד לא מוצג לצד הנתון הזה, ככל שמדויק לכתחילה, כמה שאלות נשאל ראש הממשלה הנבחר בחקירותיו, זה אפילו לא נתון שמלמד שראש הממשלה הנבחר השתמש בו במידה יוצאת דופן.

מכל הנ"ל נלמד מה שידוע ממילא, שהמשפט הזה מתנהל בחלקו בתקשורת ובציבור ולאו דווקא (רק) בין כותלי בית המשפט. בתכל'ס, ללא הנתון הנוסף שהזכרתי אזכור הנתון הנוכחי שווה כקליפת השום מבחינה משפטית, כך שכל מי שבוחר לאזכר אותו שוב ושוב, בין אם הוא תובע במשפט נתניהו ובין אם הוא גולש בפורום 'השמץ את ראש הממשלה הנבחר בכל מחיר' (בעברו 'פורום אקטואליה'), הוא בס"ה עושה קצת צחוק מעצמו.

בכל מקרה גם מעבר לרל"ביותך דבריך שגויים, שכן זה לא תפקידו של הרכב השופטים להגיד לתובע כיצד להתבטא או לבחון את אמיתות דבריו בזמן אמת. כך שממילא השופטים לא יעירו לתובע על אמירה כזאת, בין אם לדעתם היא נכונה ובין אם לדעתם אין בה כל ממש.

evglev1

Well-known member
מנהל
זאת לא תזכורת של התובע לשופטי ההרכב. זאת תזכורת של התובע לציבור הרחב. הרי אין מאומה בעניין מבחינה משפטית. כל נחקר רשאי לחלוטין להשתמש באמירה שאינו זוכר, בין אם היא נכונה ובין אם לאו, וזה חלק בלתי נפרד מההליך הפלילי. בכלל, כל עוד לא מוצג לצד הנתון הזה, ככל שמדויק לכתחילה, כמה שאלות נשאל ראש הממשלה הנבחר בחקירותיו, זה אפילו לא נתון שמלמד שראש הממשלה הנבחר השתמש בו במידה יוצאת דופן.

מכל הנ"ל נלמד מה שידוע ממילא, שהמשפט הזה מתנהל בחלקו בתקשורת ובציבור ולאו דווקא (רק) בין כותלי בית המשפט. בתכל'ס, ללא הנתון הנוסף שהזכרתי אזכור הנתון הנוכחי שווה כקליפת השום מבחינה משפטית, כך שכל מי שבוחר לאזכר אותו שוב ושוב, בין אם הוא תובע במשפט נתניהו ובין אם הוא גולש בפורום 'השמץ את ראש הממשלה הנבחר בכל מחיר' (בעברו 'פורום אקטואליה'), הוא בס"ה עושה קצת צחוק מעצמו.

בכל מקרה גם מעבר לרל"ביותך דבריך שגויים, שכן זה לא תפקידו של הרכב השופטים להגיד לתובע כיצד להתבטא או לבחון את אמיתות דבריו בזמן אמת. כך שממילא השופטים לא יעירו לתובע על אמירה כזאת, בין אם לדעתם היא נכונה ובין אם לדעתם אין בה כל ממש.
בכל מקרה, נגיד שראש הממשלה נשאל 10,000, גם 1,788 תשובות לא זוכר שהם כמעט 20% זה לא יותר מדי?

Harrington

Well-known member
מנהל
בכל מקרה, נגיד שראש הממשלה נשאל 10,000, גם 1,788 תשובות לא זוכר שהם כמעט 20% זה לא יותר מדי?
ואם נשאל 100,000 שאלות ומדובר ב2% (מסתמך על החישוב שלך, לא בדקתי), אז זה גם "יותר מדי"?

בכל מקרה התשובה שלילית. כאמור, זאת פררוגטיבה של כל נחקר להשיב שאינו זוכר משהו. זאת בין אם זה נכון ובין אם הוא משתמש בזה כטקטיקת התחמקות מהשאלה. נזכיר אגב שמדובר בין השאר בשאלות על דברים שהתרחשו 20-30 שנה קודם לכן. כך שהדעת נותנת שגם בעל הזכרון הפנומנלי ביותר היה משיב לא מעט פעמים שאינו זוכר.

evglev1

Well-known member
מנהל
ומה לגבי השקרים הנפשעים והעלילות שאתה מפיץ?
הרי כבר בקדנציה הראשונה הם הסתבכו לאחר שביבי הפסיד לבחירות בגלל האובססיה של שרה לקחת את המתנות המיועדות לראש ממשלה לעצמה. אפשר לחלוק על המעורבות הפלילית אבל לא על האובססיה של הזוג לקבל מתנות ולשמור אותן לעצמם גם אם אלה מיועדות לראש הממשלה ולא אישית לבנימין נתניהו.

כרמיזן

Active member
הרי כבר בקדנציה הראשונה הם הסתבכו לאחר שביבי הפסיד לבחירות בגלל האובססיה של שרה לקחת את המתנות המיועדות לראש ממשלה לעצמה. אפשר לחלוק על המעורבות הפלילית אבל לא על האובססיה של הזוג לקבל מתנות ולשמור אותן לעצמם גם אם אלה מיועדות לראש הממשלה ולא אישית לבנימין נתניהו.

אתה ממשיך להפיץ עלילות דם נאציות....

evglev1

Well-known member
מנהל
אתה הוא זה ש"שכח"?
ומה לגבי אלפי האמירות של הנהנתן במשפטו: "איני זוכר"?
כן שרה ויאיר למדו פטנט חדש, בכל פעם שהם מבקשים או/ו מקבלים מתנה שלא כדין הם לוחצים על כפתור שמוחק את הזיכרון של בנימין נתניהו והוא אף לא זוכר את המתנות שהם מבקשים או/ו מקבלים. אה לא רק מתנות, גם כשהם מבקשים מאתרי חדשות או עיתונים לפרסם כתבות מסוימות הם מיד לוחצים על הכפתור וגם את זה מוחקים מהזיכרון של בנימין.

evglev1

Well-known member
מנהל
הוא בסדר הזה
משיח צדקנו
ראש הליכוד
ראש הימין
וזהו
אה שכחתיייי
הוא גם ראש ממשלת ישראל
אגב,
ימים יגידו .
הוא פשוט אדם כזה שמצד אחד יש לו המזל והברכה כשהכפופים שלו עושים משהו טוב הם ממהרים לדווח לו והוא יודע הכול ומתואם איתם וגם שותקים כשהוא גונב להם קרדיטים ואף מפרגנים לכך. אבל מצד שני יש לו הקללה שכל פעם כשהכפופים שלו עושים משהו רע הם מצליחים לעשות זאת מאחורי גבו, והוא אף פעם לא יודע על מעשים רעים שהכפופים לו עושים.

צביקה5311

Well-known member
אני אתן לך דוגמא
אם הנעליים הפגומות יצאו ללקוח סימן שאבטחת איכות פישלה. מי שיקבל על הראש מהלקוח זה בעל הבית.
אבטחת איכות בארגון, זו בעיה שלו. אני לא רואה מצב שבעל הבית יגיד ללקוח, זה לא אני, זה אבטחת איכות שלי. אני אחראי רק לסחורה תקינה.
אתה מבין שזה מגוחך. כן, אחריות ואשמה הם באותה חבילה

למעלה