האם זאת הפרעה?

Andy101

New member
האם זאת הפרעה?

אני משתגעת כשאני שומעת אנשים לועסים, שותים, או עושים תנועות עם הפה ככה שאפשר לשמוע את הרוק שלהם.
זה מגעיל אותי ואני לא יכולה להתמודד עם זה.
אני שמה ידיים על האוזניים או לוקחת אוזניות ושומעת מוזיקה בפול ווליום, אחרת אני פשוט מתחרפנת.
אני לא מכירה אף אחד אחר שקולות כאלה מפריעים לו. יכול להיות שמדובר בסוג של הפרעה?

שלום Andy

המילה "הפרעה" היא מאד סטיגמתית ושיפוטית, ומוטב שלא תשימי על עצמך תוית שכזו. השאלה היא האם התופעה מפריעה לניהול אורך חייך התקין. ככלות הכל - העולם מלא באנשים שלועסים, שותים או עושים תנועות עם הפה, והם לא הולכים להיעלם בקרוב. מן הסתם אותה התנהגות בקרב סובבייך גוררת כזו תגובה מצידך מפני שאת מותנה להגיב כך / הפנמת תגובה שכזו. ניתן בטיפול התנהגותי קצר לפתור עצמך מאותה התניה, או בטיפול דינמי ארוך יותר להבין מאין באה תגובה שכזו, וגם תובנה שכזו עשויה לסייע לפתרונה.

שאלה

האם את נגעלת כל כך רק כשאת שומעת רעשים שאנשים עושים עם הפה, או גם רעשים אחרים?
אם כן, אילו עוד רעשים מטרידים אותך ברמה הזאת?

Andy101

New member
לא

גם התעטשויות ושיעולים מפריעים לי, אבל הרבה פחות.
וככל שהבנאדם יותר קרוב אלי (לא פיזית) זה יותר מפריע לי - אבל גם אלה רעשים שאנשים עושים עם הפה.
חוץ מזה שום דבר.

מזדהה!!!

פעם ראשונה אני רואה עוד מישהי שמפריע לה לעיסות ועניינים עם הפה (אצלי זה רק לעיסות מסטיק/אוכל ולפעמים גם כששותים).
כשלמדתי במכללה הייתי יוצאת לפעמים באמצע השיעור כי אוכלים לידי ואין מקום אחר לשבת.. או שהייתי עוברת מקום כמה פעמים בשיעור של שעה וחצי.
כנ"ל סרט עם הפופקורן.. ובאוטובוס אם נתקעתי בלי אוזניות/סוללה בפלאפון אני מעדיפה לעמוד במקום בו לא אוכלים מאשר לשבת.

מחרפן!

מעניין..

אני מטופלת אצל פסיכולוגית ועד לא מזמן גם תרופתית (נוגדי דיכאון) אבל כמעט אף פעם לא ממש התעמקתי על נושא הרעשים..
כלומר כן קצת.. אבל לא התייחסו לזה כאל דבר שאפשר לשנות.

אני תוהה אם בתקופה בה נטלתי כדורים הייתה הפחתה ברגישות לרעש (הכדורים כן מאוד עזרו אבל הדגש היה על עניינים אחרים).. עד עכשיו בכלל לא חשבתי שיכול להיות קשר בין הדברים.

אני גם יכולה להתחרפן מזה.

ויש מאכלים שמציקים במיוחד - למשל תפוח.
יש גם אנשים שיציק לי יותר מאחרים אם הם ילעסו בצורה רעשנית ודוחה - אבא שלי למשל... אני לא מסוגלת לשבת לידו בארוחות

למעלה