האם השמאל תומך בפורעי חוק?

resh0

New member
האם השמאל תומך בפורעי חוק?

השמאל הקיצוני בישראל מתנהל כאילו אין חוק! סרבנות גיוס, מחאה אלימה שמונגדת לחוק בתאום עם כוחות האויב. השחתת רכוש והפרעה לתנועה. האם מפלגת יחד תומכת, או לא תומכת בפורעי החוק האלו??? ואם היא לא תומכת (ואני אכן כך מקווה), מה היא עושה כדי לעקור את העשבים השוטים האלו מתוך מחנה השמאל?? להזכירכם: אתם באתם בזמנו בטענות למחנה הימין על-כך שלא מצא לנכון לעקור את העשבים השוטים בזמנו. ואם לדעתכם העשבים השוטים האלו הם הגורם העיקרי לרצח הנורא שארע אז, אז למה אתם מחכים??? שגם מהשמאל ייצא רוצח ראש ממשלה (או "שאהיד"...)??

אף אחד לא תמך בפורעי חוק.

ואם סרבנים הם כל כך מסוכנים.. מדוע אינם נשלחים לכלא לכל ימי חייהם?

resh0

New member
סרבני הגיוס הם פורעי חוק.

גם אלו המשתתפים במחאה לא חוקית באתרי הנחת גדרות ההפרדה, הם פורעי חוק. נשאל באופן המפורש ביותר: הסרבנים והמתפרעים בגדרות, הם פורעי חוק!!!!! האם מפלגת יחד תומכת בהתנהלותם של אלו, או שהיא מתכוונת להשכיל ולהקיא את העשבים השוטים האלו מתוך מחנה השמאל בישראל? עברת הסרבנות היא עבירה קשה ביותר!! תחשוב: בגלל הסרבן, חיילים אחרים נאלצים לרוץ יותר, להזיע יותר, לעבור משברים נפשיים יותר, אולי גם לחטוף איזה כדור במקומו... לדעתי התשובה חיובית!!! סרבני גיוס צריכים לקבל מאסר עולם, ללא אפשרות להשתחרר מבלי שיסכימו לבצע שירות צבאי עפ"י צרכי הצבא. לדעתי גם אנסים צריכים לקבל מאסר עולם, ללא אפשרות להשתחרר מבלי שיסכימו לטיפול כימי לדיכוי ייצר האלימות והמין שלו.

להזכירך, אנו חיים במדינה דמוקרטית

לא ניתן לכלוא אדם לתקופה ממושכת ללא סיבה מוצדקת. סירוב להשתמש באלימות? אפילו לא מצדיק את השהייה בכלא צבאי. בכל מדינה דמוקרטית, אפילו בעת גיוס חובה, ישנה האפשרות להשתחרר מטעמי דת ומצפון. פרט למשטרים אפלים שישראל מדמה להם יותר ויותר. מלבד זאת, עפ"י המלצת ועדה צבאית - נגרס כי יש להפוך את צה"ל לצבא מקצועי קטן חכם ויעיל - ולבטל את גיוס החובה, הפוגע בצביון האזרחי במדינה. ולגבי האנרכיסטים - השמאל הרדיקלי, הם אינם חלק ממפלגת יחד, איני רואה את הבעתיות כאן.

resh0

New member
נכון ובמדינה דמוקרטית יש חוק.

ואם החוק אינו מוצא חן בעיניך, עליך לפעול בדרכים חוקיות בכדי לשנות אותו, אבל בנתיים חייבים להתנהל עפ"י החוק!!! סרבן הגיוס לא מתנהל עפ"י הדרך הדמוקרטית, לכן אל לו (או לך) להתלונן ולבקש את עזרתה של הדמוקרטיה. לסיכום עניין זה: עפ"י חוקי ישראל, מחוייבים אזרחי המדינה להתנהל עפ"י חוק גיוס חובה וזה כולל את אלו שאוהבים את החוק הזה וגם את אלו שלא אוהבים! המאבק לשינוי החוק אינו צריך להיות קשור בקיום החוק. תאר לך שאחד יגיד: "במדינות דמוקרטיות פרט למשטרים אפלים שמדינת ישראל מדמה להם יותר ויותר, נהוג לשלם סף מס של כ 40%, ואצלנו בסביבות ה 90%!!! לכן אני לא אשלם מיסים"... לא נכניס אותו לכלא לתקופה ממושכת, לפחות עד שיסכים לשלם את כל מיסיו? גם הכהניסטים מעולם לא היו חלק מהמחנה הלאומי, גם לא אירגונים קיצוניים אחרים. מדוע לאחר רצח רבין באתם בטענות אל מחנה הימין על כך שאינו הקיא מתוכו את האירגונים האלו? את אותה השאלה אני מפנה אליך! זה שאתה אומר שהאנרכיסטים אינם שייכים למפלגת יחד, אין זה מוציא את הנהגת השמאל מידי חובה. המהלך המתבקש הוא הודעה פומבית וחד משמעית שאומרת: "מפלגת יחד מתנגדת לכל מהלך שמנוגד לחוק! זה כולל את הבניה הבלתי חוקית בכל המדינה, זה כולל את סרבני הגיוס, זה כולל גם את המתפרעים באתרי בניית הגדרות". פשוט וקל.

Haemek

New member
דמוקרטיה אינה אנרכיה

וכדאי לכם בשמאל (הקיצוני) להפנים זאת. השירות בצהל נקבע בחוק, אך לכם הםרבנים האמיצים זה לא נוגע. ניתן לכלוא אדם לתקופה ממושכת ככל שבית המשפט יקבע ולא את והמפלגה שאתה מיצג. כשתגור בדנמרק, תוכל לתבוע שיחרור מטעמי טעם האוכל. אם אתה בוחר לחיות כאן, קח חלק בשמירה. אתה כמובן רשאי לנסוע לגור בדנמרק, אבל גם שם לא אוהבים מוגי לב (!) כשהמלצות הועדה הצבאית תתקבלנה (אם תתקבלנה) וזה יהפוך להיות חוק, אז נדבר. בינתיים יש גיוס חובה ואתם משתמטים ופורעי חוק. שום גיבוב יחצני לא יעלים את הסרחון. והסיסמא שלך ("אני חמוד") מסריחה. אני מניח שאתה ילד גאה בן 17, לפני גיוס, הבונה את התיזה על פיה יבקש שחרור מצה"ל. למזלינו לא כולם כמוך, להפך, אתה נמנה על מיעוט (אני מניח גאה). יהיה לך קשה בחיים.

מילותיך רק מראות כמה מעט אתה יודע

גם ההומוסקסואלים לפני שנת 88 היו פורעי חוק. הססמאות שלכם נגד הסרבנים ובהפיכתם לשמאל קיצוני - רק יתרמו לקידום המאבק. עוד ועוד סרבנים מצטרפים מדי יום למאבק.

resh0

New member
כמעט כל מילה אמת.

הדבר ביחיד שאני חלוק עם הכותב הוא ששרון לא הביע כי הוא "תומך" בהקמתה של מדינה פלשתינית לאחר הפסקת אש, אלא אמר כי יאפשר הקמתה של מדינה פלשתינית בגבולות זמניים עפ"י תכנית מפת הדרכים, היה והפלשתינים יממשו את התחיבויותיהם עפ"י תכנית מפת הדרכים. בעניין תופעת הסרבנות, כל הכבוד לכותב.

ronen1981

New member
המלצה לזכוראת שם הכותב.

פרופ אוריאל רייכמן הולך להיות כמינימום ח"כ מטעם שינוי בעתיד הקרוב. (לדעתי הוא זה שצריךלהחליט את טומי לפיד כיו"ר.)

resh0

New member
דמוקרטיה ללא שלטון חוק, לא דמוקרטיה

כל פעולת מחאה שנעשית עפ"י חוק, היא לגיטימית. כל פעולת מחאה שלא נעשית עפ"י חוק, היא לא לגיטימית ואת התופעה הזאת יש למגר! רוצה לתקן עוולות? פעל באמצעות הנהלות חוקית. כאשר אינך פועל באמצעות התנהלות חוקית, אתה בעצמך העיוולת!!! כיצד תוכל אז לטעון כנגד עוולות?

פשוט שטות גמורה!

זה כמו להגיד שהאיסור על יחסי מין הומוסקסואלים עד שנת 88 היה מוצדק, ועל אנשים באמת היה אסור לקיים את האקט הזה. בוא שנינו נחשוב ונראה איפה האיוולת.

לא, זה לא אותו הדבר

זה שאיסור מסויים, חוק במדינה דמוקרטית לצורך העניין, קיים זה לא אומר כמובן שהוא מוצדק. אבל: זה שהאיסור עצמו מוצדק או לא זה לא רלוונטי. ברגע שהוא קיים, אם אתה רוצה לפעול נגדו ולשמור על ערכי הדמוקרטיה אז אתה יכול לפעול רק באופן חוקי. גם אם יש חוק שהוא לא דמוקרטי בעליל, זה לא אומר שאפשר לפעול נגדו באופן לא דמוקרטי. ולענייננו - אני חושב שכל מפלגה במדינה דמוקרטית שמתמודדת לפרלמנט ולכן משתתפת במשחק הדמוקרטי לא יכולה להרשות לעצמה להזדהות באופן רשמי עם פעולה בלתי-חוקית. מי שרוצה להביא את השינוי מבפנים חייב לשחק לפי הכללים, בשביל זה למפלגה יש ח"כים שפועלים נגד הכיבוש בדרכם, בכנסת. יש המון דרכים דמוקרטיות להתנגד לשירות בשטחים. והסרבנים עצמם - כאן כבר מדובר בעניין מצפוני. אני רואה את עצמי כמי שחי עפ"י כללי הדמוקרטיה וגם תומך בסרבנים ואני לא מוצא כאן התנגשות ערכים. אבל יש לשים לב לשאלה שעולה מהסירוב, אם זה עניין מצפוני מוצדק, כיצד יכול אדם לשרת בכלל בצה"ל ולקבל עליו את החוק הזה ללא התנגדות, ולסרב רק לסוג מסויים של פעילות שהיא (באופן עובדתי) חלק בלתי נפרד מהשירות הצבאי? אולי היה דמוקרטי יותר, ראוי יותר, שאנשים היו מסרבים לשרת בצבא באופן כללי ולא רק לשירות בשטחים - אז טיעוניהם היו אמינים יותר בעיני תומכיהם? לא יודע...

ricardo18

New member
די, די. הרי בעתיד יתייחסו אליך, רש,

באותו זלזול שמתייחסים בדיעבד לאמריקאים שטענו בזמנו כי סרבני השירות בוויטנם מסכנים את החברה האמריקאית. הרי כפי שהסרבנים האמריקאים זירזו את הנסיגה הבלתי נמנעת מוויטנאם וצמצמו את קורבנות השווא - כך הסרבנים הישראלים בני זמננו מקרבים את הנסיגה מהשטחים - וימזרעו במידת מה את קורבנות השווא של מלחמת ההתנחלויות האומללה.

למעלה