האם הסתה לרצח שופט ?????

האם הסתה לרצח שופט ?????../images/Emo15.gif

להלן שרשור שנתקלתי בו בפורום "תעופה קלה" לא התאפקתי והגבתי להתבטאות מה דעתכם ? יש משיהו שסובר שהחמרתי עמו ? להלן הלינק

מבקש מכל מי שאכפת לו שיצטרף למחאתי

בשירשור הנ"ל נגד הכותב הזה הוא לא סתם "סהרורי" משולי החברה...הוא מאלה הנקראים "החברה הטובים" "מלח הארץ" תראו איזה רקורד מרשים הוא כותב לעצמו בכרטיס האישי

לא צ להיסחף!!! ../images/Emo141.gif

מה שקומם אותך הוא הדברים האלה: הבעיה היתה ונותרה השופטים. אני בטוח שעכשיו שרוצח ב"חופשה מהכלא" רצח שופט, בית המשפט יסכים סוף סוף שלא משחררים רוצחים ואנסים לחופשות (החופשות הן תוצאה של החלטת בית המשפט העליון!) אולי אם נרצח שופט או שנים שלא דואגים שפסק הדין יתקיים, ולא טורחים לתת בראש לאנשים שלא מכבדים הסכמים, המצב ישתפר. לחצי הצרות במדינה שלנו אפשר לראות שופט שאחראי להן בעשיה או חוסר עשיה. בפרט בנושא הטייס. אז אמר ... זה לא כמו שרב-הישיבה אומר את הדברים האלה לתלמידו המעריץ-העיוור, בנימה של ציווי (או, לפחות, משאלה, המלצה), אלא מעין השערה של "מה היה קורה אילו". לדעתי זה אפילו לא גבולי, ואם תעמיד אותו לדין, אתה תיתן לו במה עם אמפליפיקציה, אשר יכולה, אולי, להשיג את מה שהוא בכלל לא התכוון לו. תאר לעצמך שמעמידים את שמחה ניר לדין על הסתה-לרצח, בגלל הדבר הזה: http://www.quimka.com/plays/barakill.htm אתה יודע מה יקרה? התקשורת תעשה מזה צימעס, ואם ישנם 1000 איש בארץ אשר היו רוצים, בסתר-לבבם, לעשות את זה, אבל מהססים, יכול להיות שאחד מהאלף היה קם ומנסה. אז, לשמחתי, המימסד הבטחוני שלנו מספיק חכם כדי לתת לדברים האלה להירגע מאליהם, בניגוד לבצק התופח-מאליו.

שמחה |רמק מה אתה משווה ../images/Emo46.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

הוא אמר : "...אם ( אנחנו - מ"מ)נרצח שופט או שנים שלא דואגים שפסק הדין יתקיים, ולא טורחים לתת בראש לאנשים שלא מכבדים הסכמים, המצב ישתפר...". כלומר הוא מציע רעיון לביצוע (רצח שופט) ומבטיח שהמצב ישתפר בעקבות ביצוע הרעיון...מה זה אם לא הסתה ? אין מה להשוות לדוקודרמה שלך ... (חוץ מזה שמחה ...גם לך מותר להזדעזע לפעמים...לא יקרה לתדמיתך הלוחמנית כלום - מבטיח לך)

מוישלה../images/Emo15.gif, תחליט../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo141.gif

מצד אחד אתה אומר לי "אל תקח ללב", ומצד שני אתה אומר לי "גם לך מותר להזדעזע לפעמים". אז תחליט. הבעייה עם ההזדעזעות היא שדבר צפוי יכול להכאיב, אבל לא לזעזע. כך, למשל, 500 הרוגים בשנה בתאונות-דרכים זה נושא מאוד כאוב, אבל לא מזעזע כשמתבוננים ברמה הלאומית, כי זה בגדר הצפוי (אבל זה כן יזעזע את היחיד, או המשפחה, אשר יקירם נספה בתאונה, כי אף אחד לא מצפה שדווקא לו זה יקרה). ואתה יודע מה? אם מחר יקשרו כמה שופטים של ביהמ"ש העליון לרצוח את אהרן ברק, אני לא אזדעזע, כי במדינה המטורפת הזאת שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי. גם כשרבין נרצח לא הזדעזעתי, ועוד פחות מזה הזדעזעתי - אתה בטח היית מזדעזע - כשמשטרת ישראל שלחה ליצחק רבין דוח על עבירת-תעבורה שהוא ביצע ("לכאורה", כמובן) כמה חודשים לאחר מותו. אני מניח שאם יירצח אדם לנגד עיני אני כן אזדעזע, כי זה עוד לא קרה לי, וסטטיסטית זה גם לא בגדר הצפוי. ואני לא רואה כל קשר בין הזעזוע שישנו או איננו לבין התדמית הלוחמנית. ומי ש"מזועזע" מכל דבר (ע"ע גולדה) רק שוחק את המונח "זעזוע", ובסוף איש לא יאמין לו (ע"ע זאב, זאב).

שמחה "לא לקחת ללב" ו "להזדעזע"....

זה ז'אנר ספרותי שלגמרי במקרה גם השופט איזקסון השתמש בו בהחלטה שבשרשור השכן ..הנה תראה מה הוא כותב : "...לפנים בישראל, כאשר אזרח היה מבחין בשוטר, המצוי בסביבתו, היה מיד בודק את עצמו ואת הנוסעים שעימו, שמא אינם חגורים, שמא אין הפנסים דולקים כדבעי, או שמא מסמכי הרכב, אינם תקפים ועוד כיוצא באלה, חששות המתגנבים ללבו של אדם ישר דרך, בראותו שוטר. די היה אז, במראה הבהוב הנורית הסגלגלה, כדי לגרום לעליה בלחץ הדם ולהרפיה מיידית מדוושת הדלקלמרבה הצער, על פי הרושם המתקבל בבתי המשפט, בעת הזאת, מתברר כי המפגש בין נהג לבין שוטר, מתחיל בכך שהנהגים / האזרחים, בודקים תחילה את מסמכיהם וסמכויותיהם, של השוטרים ובמקרים לא מעטים, מודדים את מידת אורך רוחם ואת סבלנותם, זאת עוד לפני, שנתרצו להציג את מסמכי הזיהוי שלהם ואת מסמכי הרכב לשוטרים..." כלומר שם לב :מצד אחד עליה בלחץ הדם ומצד שני הרפייה מיידית (כלומר מצד אחד חשש להתקף לב...ומצד שני האטת מהירות פתאומית מה עדיף ? ובמחשבה שנייה...יוסאריאן צדק...כאן יש בעיה לוגית ...

לפעמים ... ../images/Emo141.gif

לפעמים, כשלשופט אין מה להגיד, אז הוא מורח את זה על עמודים שלמים. הוא עדיין לא שכנע אותי שיש דין שונה למשפטי התעבורה ושונה לאחרים. ואני לא חושב ששופט צריך להכביר בז'אנרים ספרותיים, כי אחרי כן אין לו זמן לדברים אחרים, והוא מחפף בתיקים אחרים.

מ'כפת לי ...אני לא שופט..לי מותר

וחוץ מזה ......דווקא אוהב לקרוא קטעי ספרות ושירה בפסקי דין. היו שופטים דגולים שאינם עוד עמנו שכתבו נפלא .. גם חשין כותב יפה..

טעום טעמתי מעט דבש ...../images/Emo141.gif

מעט דבש זה בסדר גמור, זה מתוק, וזה טעים. אבל כאשר הדבש בא בכמויות כאלה שהוא כבר נשפך מהאזניים, זה מתחיל להגעיל. וכאשר זה בא במקום התייחסות ראוייה ומכובדת לטענות המתדיינים, זה כבר מסליד, במ יוחד כאשר זה בא ממי שדורש משופטים אחרים "אל תצפצפו על בני אדם".

igalgolan

New member
לפחות תצטט

"דבש מצאת אכול דיך פן תשבענו והקיאתו הוקר רגלך מבית רעיך ..." משלי מכיוון שאין לי הקישורים והתוכנה זה לא מנוקד. יגאל גולן

Kiru

New member
לא משפטן, אבל...

לא כל התבטאות סרת טעם היא הסתה לרצח. אני חושב שזה מובן מאליו מהתוכן והניסוח שהאיש התכוון להיות ציני, ולדעתי במהלך השירשור הוא קלט שהוא הגזים ומחפש לרדת מהעץ.

Kiro אם ככה הכל בסדר לדעתך ?

אז למה לדעתך הוא "הגזים" ? ולמה בעצם שיחפש "לרדת מהעץ" ? אם ככה...אני מבין שלדעתך הכל בסדר .

Kiru

New member
לדעתי זה מאוד מאוד לא בסדר,

אבל אני חושב שהליך פלילי הוא לא התשובה לכל דבר לא בסדר שיש בעולם. הוא אמר דבר מגעיל אבל לא הסית לרצח.

igalgolan

New member
כאשר שופט נפגע

כאשר שופט נפגע אישית מהתנהגות מסוימת אין ספק שזה משפיע עליו, ובדרך כלל בכיוון של החמרה. כאשר ילד של שופט נפגע בתאונת דרכים, פסקי הדין של אותו שופט בנושא זה הופכים לחמורים יותר (מכיוון שיש דוגמאות הנהלת בתי המשפט יכולה כמובן לבדוק האם יש או אין התאמה סטטיסטית). חלק גדול מפסקי הדין המקילים בנושא האונס היו נעלמים אילו מי שנתן אותם היה חווה חויות דומות. מזעזע לקרוא פסק דין בו השופט "מזועזע" מאונס של ילדה בת 6 אך העונש אינו כלל שונה מזה שהיה האנס מקבל אילו היה מדובר באשה בת 26. החופש המוגזם שניתן בארץ לשופטים לקבוע את העונש, חסר תקדים. המאבק העיקש של נשיא בית המשפט העליון בכל נסיון לקבוע עונשי מינימום גובל באבסורד לפחות לפי הנסיון בקליפורניה. הלילה עצרה המשטרה בצפון 88 נהגים שנהגו תחת השפעה, בקליפורניה יש עונש חובה של 30 יום בבית הסוהר על העבירה (הדבר גרם לירידה דרסטית במספר השיכורים שנוהגים), מה יהיה העונש הממוצע עצלנו? האם מישהו מבין 88 הנהגים יגיע לכלא? ועכשיו עיצמו את העניים והעלו בדמיונכם את התמונה בה נכדין (אם יש לו איני יודע) של נשיא בית המשפט יפגעו בתאונת דרכים שנגרמה על ידי נהג שיכור. ונסו לתאר לעצמכם מה יקרה במערכת אכיפת החוק, האם היא תשאר כמות שהיא היום, או שמא יהיה מהפך בגישה של ענישה מינימלית? יגאל גולן

stkachov

New member
האיש

עשה שימוש גדול מדיי בציניות ובסרקזם. זהו כל פשעו. אתה באמת חושב שמישהו יושב בבית וחושב לעצמו..."וואלה, אריק מהפורום אמר שצריך להרוג שופטים, בוא נעשה את זה"? הוא התנסח בחריפות, לא יותר.

התפתחות מפתיעה ../images/Emo188.gif../images/Emo88.gif../images/Emo15.gif

מה שהגדתי כהסתה לרצח שופט נמחקה . הנהלת הפורום מכחישה שמחקה זאת ומציינת שהמוחקת היתה הנהלת הפורומים של תפוז (מבטיח לכולם שלי אין יד ורגל במחיקה למעט העלאת הויכוח ). אבל...נראה לי שצדקתי והם ביצעו את המחיקה לאחר שקבלו יעוץ משפטי בסוגייה ...כך שדעתי לא היתה ממש מופרכת. למרות אי הנוחות המסויימת שיש בי כתוצאה "מהצנזורה" אני חש שבעצם העלאת הויכוח (וכתוצאה מכך נמחקה ההתבטאות) תרמתי משהו.

igalgolan

New member
דעתך מופרכת לגמרי

כאשר מתקיים משפט בנושא לשון הרע, יש להביא ציטוט מדויק של הדברים המהוים לשון הרע (כך לפי הפסיקה). הסיבה ברורה, אות אחת או פסיק ששינה את מקומו משנים את כל המשמעות של מה שנאמר (או נכתב). מכיוון שאין לפנינו הדברים שנאמרו בודאי אי אפשר לבדוק האם באמת היתה או לא היתה "הסתה לרצח". נכון הדברים נמחקו (וחבל שכך), אך אם באמת היה מישהו חושב שמדובר בהסתה לרצח (כולל הכותב המכובד משה מעוז), חובתו היתה לפנות למשטרת ישראל ולהגיש תלונה! משה מעוז - האם כך נהגת? אם לא כך נהגת נראה שאינך באמת חושב שהיתה כאן הסתה, אז אולי תרגע ותתנצל לפני שתוגש תביעה נגדך על הוצאת לשון הרע? יגאל גולן

עשית סלט מכל הספור

אני לא מתכוון לענות לך בסגנון שלך ..ולמעשה אין לי חשק לענות לך בכלל

למעלה