האם המורה שלכם הוא הדמות האידיאלית המוסרית בעינכם

ori jkd

New member
האם המורה שלכם הוא הדמות האידיאלית המוסרית בעינכם

רק אם המורה שייך לדוז'ו של מלאכי שרת

ש מים

New member
הניסוח קצת בעייתי לדעתי.

מכיוון שאין אדם מושלם, אני חושב שהתשובה מחייבת את העונה:
  1. להכפיש/להלבין פני מורו ברבים.
  2. להפחית מאוד בערך המורה - בעיני עצמו.
  3. "מושכת" לכיוון של "שחור-לבן".
אני חושב שעדיף ניסוח קצת יותר "רך" (אבל לא מצליח להתפנות לחשיבה כזו עכשיו
)

ש מים

New member
ה-בעיה: הגדרת המושג...

"מוסר", מעבר לכך שגבולותיו סובייקטיביים, כולל בתחומיו היבטים רבים (ואולי "אין-סופיים") בהתנהגות אנושית. ככה שאני מוצא קושי במענה.
למשל: "תרבות נהיגה"? "דאגה לילדים/צאצאים" ועוד... יש אנשים שחשוב להם שהמורה ישמש דוגמא (גם) בתחומים אלה.
אגב, אני בטוח שכבר כתבתי את זה כאן, אבל למען אלה שלא קראו/לא זוכרים: היתה לי פעם שיחה עם חבר (חכם מאוד) בדבר "דוגמא אישית ממורים". הוא אמר שכלל אינו מצפה שמורה יתן לו "דוגמא אישית", אלא רק שיעביר לו את החומר. חומר למחשבה.

BabyOil

New member
Well

I know he is trying his best to be a socially acceptable role model and guide my steps among normal people, so in appreciation of his efforts let's say yes

אני לא יודע אם נכחת בפאנל, אבל פעם...

ישבתי עם גיא וכמה תלמידים בכירים, לנגב חומוס ברח' יורדי הסירה בת"א, וכהרגלנו בקודש: השיח היה... הממ... מאוד לא PC ...
שלב מסויים: קם משלוחן סמוך - בחורצ'יק עם מראה של הייטקיסט
...
כשעשה את דרכו החוצה: עצר לידנו ואמר פחות או יותר משהוא כזה: "מורים לאמנויות לחילמה
צריכים להיות מנומסים
, לא דברנים
ומעוררי השראה
ממה שנאלצתי לשמוע מהשולחן הזה: כאן - אין מורים אמני לחימה
" ...

הסתכלנו אחד על השני ולפני אבל גוטמן היה הכי מהיר כשפנה אלי ושאל: "המורה, עוד מעט כבר חג. מהיכן נשיג השנה דם של תינוקות
נוצרים לאפיית המצות
"

BabyOil

New member
History

It's been more than a decade and I haven't been there, but I still remeber everyone laughing about it. The historic era when Hi-Tech people were frequently attacked by mercyless bursts of spirituality.

Pyongwon

New member
זה נכון - במיוחד לאור...

הי לכולם,
אני כעת התחלתי משהו די חדש - וכן, ראיתי שע"י פרגון אז אנשים כן מגיבים. זה היה לי מאוד מוזר - כי אני שואפת למצויינות. החלק הארה"ב שבי... שכ"א כן חי ועובד לבד. אבל כאן -לאור התחרות האחרונה שהיתה מדהימה, וראיתי איך האנשים כן עוזרים אחד לשני וכן מנסים להריץ קדימה - ראיתי שבארץ זה עובד. בארה"ב - כל אחד לבדו. יושבים לבד. חושבים לבד. מעטים הענינים שעושים ביחד. מה שכן - כאן - יש את התמיכה (שלא ידעתי על קיומה) ובעיקר אצלי בקבוצות - אחד יזרוק משהו ואז אחשוב ואנסה לשבור את הראש לראות איך זה עובד.
מה שכן - מצאתי שזה כן עובד - אם עובדים יחד.

הרבה מהאנשים שאני מכירה - אני מכירה כשהם היו בני 10 או 12. עסקו אך ורק בקרבי. כעת מתעסקים ומעוניינים כן להתחרות, כן להגיע לתאריך מסויים, כן להתכונן לקראת משהו. אז לא לקרבי - כי הגוף לא כ"כ יכול, מסוגל, אחוזי הפציעות די גבוה ואנשים כן צריכים לעבוד. אז אצלי - בטכני.

אז אותם אנשים שמקודם רק רצו ללכת מכות - כעת באים וכן רוצים להתחרות. כן רוצים את האדרנלין, ההישג של לעבוד לקראת מטרה.

זה היה חוויה מעניינת - ועדיין מעניינת.

ויודעים מה? העתיד - לפחות לי - נראה הרבה יותר טוב. כולנו ניסינו לעבוד בנפרד. כעת - מנסים יחד. ולמרבה הפלא - זה עובד:)

אחלה. עד לפעם הבא..:)

ג'ס.

brunoflexe

New member
תודה, אבל מעולם לא עזבתי

אני רואה ואינו נראה, קורא אבל לא נקרא, מצביע אבל לא מוצבע ...
&nbsp

aryeh201444

New member
לא בהכרח

אבל אני מאמין שאי אפשר ללמוד מאדם שאני לא רואה אותו באור חיובי מבחינה מוסרית.

למעלה