אכן וועדה חקירה צריכה להמליץ על העמדתו לדין.
אי אפשר להחזיק את המקל מ2 הקצוות - אתה רוצה להפציץ את עזה בתותחים כמו שאני מציע,
אם היה אפשר שבכל השטח בדרום רק אתה והמשפחה שלך היתה גרה שם, אז אולי הייתי שוקל את הרעיון המטומטם שלך.אי אפשר להחזיק את המקל מ2 הקצוות - אתה רוצה להפציץ את עזה בתותחים כמו שאני מציע,
זה רק אם יש להם שם ישות עצמאית לגמרי.
החשכה זה כבר יותר בעייתי כי תיאורטית יכול להרוג יותר,אבל גם אותו דין רק אם יש ניתוק מלא
בין הישות שלנו שלהן.
לגבי לגלח 3000 בתים לצרכים ביטחוניים כבר אומר לך שמבחינת הגויים שגילחנו הרבה יותר בתים
אחרי 7/10 זה כמובן אסור לפי החוק הבינלאומי.
שוב כי זה ישות שהייתה סוג של באחריות ישראל!
למה נתנו לנו לגלח כ"כ הרבה בתים ולהרוג עשרות אלפי אנשים?
לא בגלל 7/10 רק בגלל האמריקאים.
דירה בעוטף היא הרבה יותר זולה מהמרכז גם בגלל עזה עוד הרבה לפני 7/10 הם חטפו טיליםאם היה אפשר שבכל השטח בדרום רק אתה והמשפחה שלך היתה גרה שם, אז אולי הייתי שוקל את הרעיון המטומטם שלך.
כך בדיוק היה לאחר ההתנתקות (בשמה המכובס).אי אפשר להחזיק את המקל מ2 הקצוות - אתה רוצה להפציץ את עזה בתותחים כמו שאני מציע,
ה"החשכה" היא היא "הניתוק המלא בין הישות שלנו לשלהן" למקרה שאינך מבין או יודע מה קורה במציאות. לא מדובר על פגיעה ברשת החשמל הפלסטינית/עזתית, אלא בהפסקת אספקת החשמל הישראלית לרצועת עזה.החשכה זה כבר יותר בעייתי כי תיאורטית יכול להרוג יותר,אבל גם אותו דין רק אם יש ניתוק מלא
בין הישות שלנו שלהן.
ואללה? תוכל להפנות ל"חוק הבינלאומי" שאוסר זאת בנסיבות הענין (טיפ: אל תבזבז זמן על חיפוש, לא תמצא כזה מהטעם הפשוט שלא קיים כזה).לגבי לגלח 3000 בתים לצרכים ביטחוניים כבר אומר לך שמבחינת הגויים שגילחנו הרבה יותר בתים
כך החליט העולם אמנם, אבל במציאות זה לא בדיוק היה המצב. בכל מקרה ככל שקיימת אחריות, היא שותפה בין מצרים לישראל כמובן באשר לשתי המדינות יש גבול עם הרצועה.שוב כי זה ישות שהייתה סוג של באחריות ישראל!
לא שאלנו אף אחד למקרה שלא עודכנת.למה נתנו לנו לגלח כ"כ הרבה בתים ולהרוג עשרות אלפי אנשים?
אז אתה אומר שאפשר להפציץ את לבנון בתותחים על ירי החיזבאללה?אי אפשר להחזיק את המקל מ2 הקצוות - אתה רוצה להפציץ את עזה בתותחים כמו שאני מציע,
החשכה זה כבר יותר בעייתי כי תיאורטית יכול להרוג יותר,אבל גם אותו דין רק אם יש ניתוק מלא
בין הישות שלנו שלהן.
לגבי לגלח 3000 בתים לצרכים ביטחוניים כבר אומר לך שמבחינת הגויים שגילחנו הרבה יותר בתים
בדיוק בגלל זה הייתה התנתקותאי אפשר להחזיק את המקל מ2 הקצוות - אתה רוצה להפציץ את עזה בתותחים כמו שאני מציע,
בין הישות שלנו שלהן.
שרון אמר את זה ומסתבר שהוא שיקר לכולם,בדיוק בגלל זה הייתה התנתקות
שקרני השמאל אמרו לנו שאם הם יתקפו אותנו אחרי ההתנתקות תהיה לנו לגיטימציה להכנס בהם
אתה כמובן מתעלם מזה שההתנקות עברה באצבעות השמאל ורק חצי מהליכוד שתמך.שרון אמר את זה ומסתבר שהוא שיקר לכולם,
כי הקונספט היה חדשני ובדיעבד בלי אמצעי אמיתי להגנה עצמית.
התאוריה הייתה שהם ירגעו עם אוטונומיה - בעצם 1:1 התאוריה של הליכוד - הימין המתון זה עשרות שנים.
זה ניכשל לגמרי כי הם המשיכו לירות בלי שיש לנו דרך לתגובה טובה.
לשרון לא היה פיתרון אבל "מה איכפת לו" כי ניכנס לתרדמת.
ועכשיו מי שקיבל בירושה ניסה לנהל את המצב כי "האמריקאים לחצו" שההתנתקות תצליח.
אחרת היה אפשר לבטל את המצב ולהשתלט מחדש על עזה או להבדיל להתנתק לגמרי ובצורה סופית.
עם ניהול טוב יותר כמו אולמרט(הרעבת החמאס) או פחות טוב כמו של ביבי(שיחוד החמאס).
אתה כמובן מתעלם שביבי היה בעד.אתה כמובן מתעלם מזה שההתנקות עברה באצבעות השמאל ורק חצי מהליכוד שתמך.
הימין עזב או הועזב אז מהממשלה והצביעו נגד
כי הוא לא אמר אני נגד נקודה. הוא אמר שאם לא ינהגו לפי דבריו יהיו צווי מעצרים בהאג ואולי אף איים שינקטו סנצקיות נגד ישראל כמו נגד דרום אפריקה בתקופת האפרטהיד ונגד עיראק כשפלשה לכוויית.למה לא להעמיד לדין את המדינאים שהקשיבו לו וויתרו בכך על פעולות שלדעתם נדרשו למען בטחון ישראל?
אז מה? עדיין באותה תקופה בוודאי, הממשלה יכולה הייתה לקבל החלטה בניגוד לעמדת היועמ"ש. אם אכן הייתה סוברת שרעיונותיה חיוניים לבטחון המדינה, זה לכאורה מה שהיה מצופה מהם לעשות (במצב בו היועמ"ש לא מציע חלופה חוקית, כפי שתפקידו מחייב*). שיואילו בטובם להסתכן בצווי מעצר אישיים אבל לעשות את מה שנדרש, לדעתם, לטובת בטחון המדינה.כי הוא לא אמר אני נגד נקודה. הוא אמר שאם לא ינהגו לפי דבריו יהיו צווי מעצרים בהאג ואולי אף איים שינקטו סנצקיות נגד ישראל כמו נגד דרום אפריקה בתקופת האפרטהיד ונגד עיראק כשפלשה לכוויית.
כי מערכת המשפט קובעת את המילה האחרונה. וזה גם מה שהשמאל אומר היום. אז היא אחראית.למה לא להעמיד לדין את המדינאים שהקשיבו לו וויתרו בכך על פעולות שלדעתם נדרשו למען בטחון ישראל?
מערכת המשפט אולי (וגם זה לא מדויק), אך היועמ"ש בוודאי שלא. כלומר זה תלוי ברמת הקוהונס של הממשלה והעומד בראשה.כי מערכת המשפט קובעת את המילה האחרונה. וזה גם מה שהשמאל אומר היום. אז היא אחראית.
בטח היו עוד מקרים כאלה עם יועצים משפטיים אחרים ואולי גם עם גורמים משפטיים אחרים. ברגע שגורם שלדעת המערכת אומר לך במפורש לא, אז אתה מבין שאי אפשר. אם תתייעץ עם העורך דין שלך לגבי תביעה על משהו והוא יגיד שאין לך שום סיכוי, אתה הרי לא תתבע.מערכת המשפט אולי (וגם זה לא מדויק), אך היועמ"ש בוודאי שלא. כלומר זה תלוי ברמת הקוהונס של הממשלה והעומד בראשה.
איזה חוק? הרי עכשיו עושים בעזה פי 3 לפחות ממה שרצו אז. אז מה השתנה בחוק? כלום לא השתנה. פשוט בשביל גורמי השמאל במערכת המשפט רק אם קורה אסון מותר לפעול כמו שצריך. לפני זה אי אפשר.מזוז עמד על קיום החוק.
אם הכנסת ברמה מביישת,
ולא מצליחה לחוקק חוקים האמורים להגן על המדינה,
היא צריכה לבוא בטענות אך ורק לעצמה.
והחרדים צריכים לבוא בטענות לשופטים,
כי הקהל שלהם מנוון היגיון,
ואוכל כל דבר שטות ושקר, בלי יכולת מחשבה עצמאית
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.