האם גם אתם חושבים שזה מוגזם?

האם גם אתם חושבים שזה מוגזם?

נעם 3.9 חזרה היום מהגן ובפיה הסיפור הבא (מצוטט אחד לאחד) "אמא, יום השואה זה אסון נורא שקרה פעם אחת ולא יקרה עוד פעם. היה איש רשע יותר מהמן ואחשורוש ופרעה וקראו לו היטלר. הוא רצה להרוג את כל היהודים 'והפוליןים' והיהודים חשבו שהם הולכים להתקלח אבל הוא פתח גז במקום מים וכולם היו מתים" תגידו זה רק אני או שההסבר הזה לגיל הזה בלתי הולם בעליל?

apk

New member
מסכימה איתך בענק

אמנם אני כבר לא מספרת הרבה על שירילי, אבל היא בהחלט ללא ספק מפותחת בהרבה מכפי גילה. היא בת 3 ו-7 אבל שכלית, חברתית ורגשית היא בוגרת בהרבה. בגלל זה אמנם החלטתי לטפטף לה החל מהשנה על השואה ועל יום השואה ומשמעותו. אבל, עדיין, אני לא חושבת שכבר השנה יהיה נכון בעיני לידע אותו על ההשמדה, גודלה והדרך האיומה בה היא נעשתה. אז לפי הגיל אני מניחה שמבחינת גיל ילדי הגן (הרי שירילי השנה לא בגן) נעם ושירילי משתייכות לאותה הקבוצנה, ובגן של נועם גם ילדים צעירים בהרבה משירילי, ואולי גם מבחינה התפתחותית הם נמצאים עוד יותר מאחור. ממש לא נראה לי נכון לדבר על תאי הגזים עם ילדים כל כך קטנים. לדעתי עליך לשוחח עם הגננת או עם ועד ההורים בגן

אימם

New member
ואותי הכי מדהימה נעם! איזו קליטה../images/Emo12.gif

ילדה מדהימה! ילדה בגיל שלה שקלטה את כל מה שכתבת שם למעלה??? אמנם אני לא חושבת שהיו צריכים להיכנס איתם לפרטים על המקלחות ושזאת הגזמה אבל לנעם שלך יש אנטנות לא רעות בכלל

האמת שבגלל זה אני מודאגת

היא עדיין לא השתחררה לגמרי מסיפור יציאת מצריים (אליו היא נכנסה פיזית ונפשית במלוא מובן המילה) היא ביקשה לבנות תיבה למשה ושאביא לה גומא???!!?? היא הלכה עם מקל בבית והקישה על דלתות החדרים כמסמנת בתים של יהודים להצילם ממכת הבכורות. ועוד כל מני יציאות שהשאירו אותי בפה פעור. אבל כמי שלא חשפה אותה למושג מוות (היא נחשפה אליו בעקבות כלב של בת דודתה שמת)פתאום להכביד עליה עם תאי גזים. אני הזדעזעתי ובהחלט מתכוונת לדבר עם הגננת.

אימם

New member
לפעמים הגננות עושות יותר נזק מתועלת

יום אחד מתן חזר מהגן עם פחד חדש, פחד מחטיפה. הגננת דיברה איתם וסיפרה להם שיש אנשים שחוטפים ילדים בעקבות כתבה בעיתון ובטלויזיה על נסיון חטיפה של ילדה ומאז אין לי רגע דל וכשאנחנו מחוץ לבית מתן לא מסכים שאזוז ממנו מטר. כשדיברתי עם הגננת על זה היא אמרה שמתן ילד חכם ושהוא כנראה הפנים את זה "יותר מידי".

א י ו ש י

New member
אני בשוק!!!!!!!! ../images/Emo31.gifלמי שסיפר להם

אני עוד בלם נכון זה אמת נכון זה הסיפור אבל וזה אבל גדולגם כשמספרים לילדים על השואה לא נכנסים לתאים טכניים של ההשמדה ההמונית (למדנו על זה בקורס ללימוד השואה) לומר שיצא גז במקום מים נו באמת.... אני מזהירה אותך מראש שהילדה עלולה לפחד להתקלח בימים הקרובים. מקווה שיעבור בשלום. זה לא מתאים לגיל שלה וגם לא לכיתה א'. לא נכנסים לאיך הם מתו. ממש לא

apk

New member
לגבי כתה א אני חולקת עליך

אני לט זוכרת במדויק מתי, אבל לי ולחברי הוסבר לראשונה על תאי הגזים ועל רכבות המוות בכתה א או אולי אפילו בגן חובה, וזה כבר לא יצר טראומה מיוחדת לאף אחד. ילד מעל גיל 5 או 6 בהחלט כן בשל לשמוע על זה, אבל לא ילד בן פחות מ-4.

אורית ג.

New member
יש בן 6 לא בשל לשמוע את זה

וגם אין שום סיבה להשמיע לו את זה דווקא בגיל 6 , כל החיים לפניו.

א י ו ש י

New member
מבחינה קוגנטיבית ילד בכיתה א' וילד

בגן נמצאים באותו שלב הנקרא קדם אופרציונלי. על אף שילד בכיתה א' יותר מפותח שכלית הוא עדיין לא ממש בשל מה ששונה בינהם זה ההבטים הרגשיים-חברתיים. אין לי ספק שיש ילדים בכיתה א' שיבינו עניין ויחד עם זה אני אישית לא הייתי מספרת את ההבטים הטכניים על אופי ההריגה , איך זה קרה (מחנות השמדה, גזים, משרפות, מחנות עבודה קברי אחים ועוד יש צורך לפרט? לא!!! זה מספיק נורא) אמרו לנו בפירוש כשלמדנו על זה שילדים לרבות בית ספר יסודי מוקדם (א'ב') לא רצוי להסביר להם את זה.... מכאן זה תלוי אדם. הנה גננת שבחרה להסביר על העובדות היבשות בגיל 3... לכי תביני

../images/Emo5.gif../images/Emo46.gif קצת מוגזם????

איום ונורא בעיני? ומי בדיוק יתמודד עם החרדות בלילה של הילדים או של הילדים שלא ירצו להתקלח? אני המומה!

אורית ג.

New member
ככה גם היה בגן טרום חובה של אחד

מילדי. הילדםי היו מפוחדים עוד שבועות רבים אחרי כן והעיקר שהגננת שפכה עליהם ועל נפשם הרכה את תולדות עם ישראל. למזלי ומכיון שראיתי את הנולד אני לא שולחת לגן בימים הבאים: יום הזיכרון יום השואה יום הזיכרון לרבין יום זהירות בדרכים (אם יש, לא כל שנה) יום המלחמה בסרטן העור (אם יש) שבוע אחרי יום השואה הגננת הסתומה (שיש עוד 1000 כמותה) ניסתהנ לרכך את הטראומה בזה שכל זה קרה כי לא היו לנו חיילים ועכשיו אנחנו בארץ ישראל ולא יהרגו אותנו יותר. בקיצור : אין מילים. שמרו על הילדים לא רק מסוטים שמסתובבים בגנים ציבוריים ומציעים לילדים סוכריה. יש דברים מסוכנים הרבה יותר קרובים.

Tamar b

New member
../images/Emo10.gif ו- ../images/Emo45.gif על ההמלצה פשוט להמנע

מלשלוח לגן בימים כאלה. מעדיפה לגונן על ילדי מהמסרים והעובדות האלה, שאף שאני מכבדת אותם מאד כבוגרת, לא חושבת שצריכים להחשף אליהם בגיל הרך.

בלתי הולם בעליל!

תגידו הגננות האלה לומדות בכלל באיזה סמינר? או שהם מאלה שפותחות גנים כי זה נוח?

עמית@

New member
אוי, יום השואה ויום הזיכרון יחד עם

יום העצמאות הם בהחלט ימי הבכא של מערכת החינוך שלנו

למעלה