האם בעיות כולסטרול הם מאכילת שומן מהחי :

ויוי 25

Well-known member
הרופאים אומרים שלאחר גיל 50 לרוב הנבדקים יש שומנים בדם (טריגליצרידים) וכולסטרול גבוה , זאת כתוצאה
מאכילת מוצרי -השומן שהצטברו כל השנים ,כמו בשר-בקר / בשר כבש , ביצים, חמאה, גבינות שמנות וחלב .
האם זה נכון ?
או האם אכילה מרובה של פרי מתוק היא הגורמת לכמות הגדולה של הסוכרים להפוך לשומנים בדם ?
(שהרי ישנם גם אנשים צמחונים עם כולסטרול גבוה.)
מה דעתכם ?
 
למען הדיוק הרופאים לא אומרים ששומנים בדם הם תוצאה של אכילת שומן רווי (שהוא כמעט רק שומן מן החי), אלא מדברים על העלאת הסיכון לתופעה, וגם על קביעה זאת יש עוררין. מה שמוסכם הוא שבכל מקרה שומן בלתי רווי עדיף.

פירות, כמו כל מזון שמכיל פחמימות, עלולים להפוך לשומן בגוף. כולסטרול נוצר גם בכבד, וטוב שכך, אחרת הטבעונים היו מתים, כי הכולסטרול הוא תרכובת חיונית.
 

ויוי 25

Well-known member
תודה על ההסבר ואתה בהחלט צודק :
הטבעונים לא מספקים שומן רווי לגופם כי התפריט שלהם ללא מוצרי חלב וללא בשר,לכן הכבד מייצר את הכולסטרול בעבורם, ולעיתים מעבר לנדרש ואז גם הכולסטרול שלהם גם גבוה .

במחשבה שנייה ,הרי גם הפרות והכבשים שמספקים לנו בשר ,למרות היותם צמחוניים ,גופם אינו חף מכולסטרול אלא ההיפך ,
בשרם מכיל הרבה שומנים וכולסטרול בכמות מאוד גבוהה,כנראה באופן ייצור עצמי של הכבד שלהם.

לאור כל המסקנות האלה ,האם הכבד של הבקר והעופות אינו בריא למאכל אדם ?
 
למעלה