ככל שעובר הזמן אני יותר בדיעה של נגד הרשום
למוצרים זולים (מוצרים של מעל 30 דולר זה משהו אחר) - ממספר סיבות.. אני הולך לחפור על הקטע העיסקי, מתנצל מראש אבל אלו נקודות חשובות
וודאי שזה מגיע יותר מהר.. הלקוח לא צריך להגיע לסניף כדי לחתום על החבילה, חוסך לו כאב ראש. החודש יש לי כבר 4 רשומים שחזרו כי הלקוחות לא חתמו עליהם - והלקוחות בינתיים לא עונים למיילים בנושא. למרות שזו לא אשמתי זו סכנה לשלילי או פתיחת קייס. זה גם פוגע ברווחים - אני בד"כ בא לקראתם וסופג את זה ושולח להם מוצר חדש ללא תוספת עלות, גם אם החבילה לא חזרה אלי. יש לי שתי חנויות, בשניה כל עוד מדובר על מתחת ל-20 דולר, שזה כמעט 97% מההזמנות, אני שולח בלא רשום - 116 משלוחים ואף לא תלונה אחת או בעיה, פידבק 100% חיובי של 82 פידבקים. אני מציין שם אופציה של להוסיף 1.5$ ולקבל רשום - עד כה אף לא אחד ביקש את האופציה הזו. ועכשיו הסיבה המרכזית שאני סובל מהרשום - זמן. כרגע אני שכיר שצריך להגיע לעבודה כל בוקר והאטצי הוא עיסוק צד שאין לי את מלוא הזמן בשבילו, זה המצב אצל רובנו. בתור אחד ששולח מעל 100 חבילות בחודש ובכיוון של להפוך את אטצי להכנסה העיקרית שלו - דואר רשום גוזל המון המון זמן. ולא רק במילוי הפרטים בטופס המרוכז בהכנה של החבילות והדבקת המדבקות, אלא דווקא בביול. כל בוקר אני בדואר עובר איתן על הרשימות ומביילים בקבוצות לפי תעריפים. אני מגיע הכי מסודר שיש, ממיין לפי מדינות, הבעיה שהן חייבות להדפיס את הבולים ולסרוק במקום. אין בול שאפשר לקנות מראש בערך נקוב של 10.5 שח (רשום ארה"ב מתחת ל-100 גרם), ו-8.6 ש"ח (שזה רשום אירופה ועוד כמה איזורים). אפילו ביקשתי שידפיסו לי מראש כמות של בולים בתעריפים הללו ולא הסכימו - בגלל התאריך המופיע על הבול. רק על תהליך הביול מתבזבז 10-15 דק' כל בוקר, ורק בגלל שזה רשום. בוא לא נשכח, אחרי ששלחתי אני מעדכן מספרי מעקב ב-PAYPAL, מכיוון שצריך לעשות את זה אחד אחד, זה גם לוקח לי איזה 15-30 דק' כל יום ביחד עם הוצאת החשבוניות (בקרוב אני אייעל לפחות להוצאת חשבוניות אוטומטית). אם אין מספרי מעקב אני חוסך גם את זה. לעומת זאת אם שולחים לא רשום, יש בול לכל תעריף - זה אומר שאני יכול לקנות כמות של נגיד 50 בולים מכל תעריף מראש, ואז אני בא להם עם השקית בבוקר ויכול להשאיר להן בדואר וללכת. זה גם חוסך לי בבלאגן של הנהלת חשבונות - במקום 20 ומשהו קבלות כל חודש מהדואר - יהיו לי אחת או שתיים על סכומים רציניים ולא עשרות סכומים קטנים. עוד נקודה לזכות הלא רשום - ניתן להרוויח יותר כסף. ניתן לחייב את הלקוח 3 דולר למשלוח, זה מחיר יותר מהגיוני, בין אם רשום ובין אם לא.. כשאנחנו מזמינים מארה"ב אנחנו בד"כ משלמים 5 דולר ולא מקבלים רשום. המשלוח לנו עולה בין 4 ל-5.9 שח + חומרי אריזה, זה עוד רווח שעל כמות רבה של עסקאות יכול להצטבר ללא מעט כסף (חישוב מהיר אומר בין 3500-4500 שח בשנה למי ששולח 100 חבילות בחודש). המסקנה המתבקשת היא לעבור ללא רשום, ונראה לי שאני הולך להתחיל ככה את השנה החדשה. לשלוח רשום רק בסכומים גבוהים ומדינות בעייתיות. חוץ מזה להשאיר ללקוחות את האופציה של להוסיף דולר וחצי ולקבל רשום - זה מכסה לך את התחת כאשר יהיו תלונות, אפשר להגיד זה היה רשום בתנאי המשלוח בגדול ואתה לא ביקשת רשום אז קיבלת רגיל. במקרה הכי גרוע אם לקוח בעייתי שולחים לו עוד פעם ברשום - בשביל מספר הפעמים המועט שזה יקרה לעומת החסכון בזמן וכסף - זה שווה את זה.