האם אתם מקפידים על תזונה נבונה עם הילדים?

האם אתם מקפידים על תזונה נבונה עם הילדים?

למשל יותר ירקות ממתקים? לחם מקמח מלא במקום קמח לבן? אורז מלא במקום אורז לבן? בשר רזה במקום בשר עם שומן? שמן קנולה ושמן זית או בכלל נמנעים מטיגון? ובחוץ? נגיד מקדונלדס במקום שוארמות ושניצילים מטוגנים ופיצות?

מקדונלדס זה תזונה נבונה?../images/Emo13.gif

אם ככה אני ממש מקפידה...
אצלנו המאכל המועדף הוא :"ציפס בחלון"-מקדרייב... ככלל משתדלת לתת אוכל בריא ומזין אבל שמה לב שאני שמחה על כל מה שהוא אוכל,העיקר שיאכל...

תלוי מה מזמינים אבל בגדול בהחלט!

לא חייבים להזמין צ'יפס אפשר להחליף את הצ'יפס בירקות (כבר הרגלתי את שחר ועומר וזה מה שהם מקבלים). הלחמניה היא מקמח מלא, המבורגר רק על גחלים ואני ובן זוגי אלון מזמינים רק סלטים שהם טריים. שתיה תמיד רק דיאט או תפוזים לקטנטנים.

רונית י

New member
ההמבורגר בבסיסו לא ממש בריא...

דוקא אני בעד לאכול מה שרוצים במקדונלדס אבל פשוט ללכת כמה שפחות. ואת האוכל הבריא להשאיר לבית. גם כך בסלט שלהם כבר אין ויטמינים.

אתם מוציאים את כל הכיף ../images/Emo8.gif

אם כבר הולכים למקדונלדס אז שיאכל אוכל טעים - ציפס ומק. זאת בהנחה שלא הולכים כל יום אלא רק פעם ב... ואם שהוא יגדל ולתכו ברחוב והוא יבקש פלאפל אז לא תקני לא? אם זה רק פעם במליון שנה?

בקשר לפלאפל

התכוונתי אוכל שקונים בחוץ כמו מקדונלד, פלאפל, שווארמה וכאלה. לא אוכל שמכינים בבית

ההמבורגר ממש לא בריא

אלה לא החלקים הבריאים של הבשר, ואחוזי השומן שם מרקיעי שחקים. שתיה דיאט לילד?? זה פוגע בהתפתחות המח. כבר עדיף מיצים לא דיאט. בכל אופן עדיף מים. נראה לי שעדיף לאכול פלאפל מאשר מקדונלדס.

tomer2007

New member
כן, זה גם ככה אורח החיים שלנו

בכל מקרה אנחנו לא אנשי ממתקים ואף פעם לא קניתי ממתקים הביתה בכל מקרה אנחנו שונאים מקדולנד וכל מה שקשור באוכל תעשייתי ברור שאצל סבא וסבתא הוא מקבל עוגיות למיניהן ועוד שטויות - וזה סבבה כי אני לא מאמינה בקיצוניות וברור שבאירועי יומהולדת או אפילו סתם בגינה אם מישהו מציע לו במבה אני לא יגיד לו לא אבל אם מסתכלים על החלק ההגדול יותר של היום- הוא אוכל מאוד בריא ומגוון

אכדית

New member
לא מקפידה בכלל

אוכלים אוכל רגיל, לא אורגני, לא מלא ושאר כאלה... ממתקים במידה, חוטאים במק' ושאוורמה לעיתים רחוקות אבל לא מטעמים אידיאולוגיים אלא סתם כי לא ממש יוצא וגם היא לא ממש מתלהבת.

hula1

New member
מודה שזה אחד הנושאים שהבטחתי שאקפיד אבל

האמהות לימדה אותי שלא כל מה שמתכננים בגידול ילדים מתקיים. אבל למשל שוקולד היא עוד לא יודעת מה זה אז אני לא נותנת לה, אבל כל היום היא רוצה: אטיק (ארטיק) גייה (עוגיה) פיתה (פיצה) אין בררה, אז אני נותנת אבל משתדלת להגביל, במתוקים למשל. ירקות היא לא רוצה-אז אין לי מה לעשות חוץ מלבשל הרבה ברוקלי שזה הירק היחידי שהיא מוכנה לאכול.

mom2ia

New member
אם היא רוצה פיצה תחביאי ירקות בפיצה

תכיני פיצה לבד (לניקי ב. יש כמה מתכונים מצויינים לזה). תכיני לבד רוטב עגבניות. תוסיפי לו גם קישואים וגם גזר ופלפלים ובצל. תטחני את הכל לרוטב חלק. מעל את עוד יכולה לשים תירס/פיטריות/זיתים + גבינה והנה פיצה שהיא דווקא די בריאה....

רעיון מצוין. בדיוק ראיתי עכשיו כתבה

שהכותרת שלה היא בריאות או שחיתות (אני הייתי קודם) כל הכבוד לך אני בהחלט בהחלט מאמצת!!!!!!!!!!!!!

רונית י

New member
אצלי הוא יחטט טוב טוב בפיצה וישלוף

משם כל מה שנראה כמו ירק, זה במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב הוא יסרב לאכול את כל הפיצה. ודווקא ירקות בנפרד הוא כבר יותר אוכל. שמתי לב שילדים לא אוהבים מנות מורכבות מדי עם יותר מדי פריטים וטעמים.

למעלה