האם אתם מקפידים על תזונה נבונה עם הילדים?

בוליפלג

New member
בהחלט כן, עבור כולנו, לא רק הקטנה...אבל

יש לציין שבתקופות 'גרועות', כגון זו של האשפוז בבית החולים, אפשרתי לה לאכול הכל, בעיקר דברים שלא נכנסים אפילו הביתה, כמו במבה....וכו'..

ireshef

New member
הכל במידה

האמת ששמעתי וקראתי בכמה מקומות שדווקא בגיל הרך, עדיף לתת קמח לבן רגיל ולאו דווקא מוצרים מחיטה מלאה מכיוון שזה גורם לכיבה לעבוד יותר (לכן, למשל, זה כן מומלץ למבוגרים שבדיאטה). כל אחד מאיתנו אוכל לחם אחר ושותה חלב אחר. אני-לחם מלא, בעלי-קל, והבנות-לבן. בחלב - בעלי-1%, הבנות-עיזים או 3% ואני דל לקטוז.... לילדה הקטנה שלי (בת שנה וחצי) שסובלת מהרבה נזלות וכו' אני כמעט ולא נותנת מוצרים מחבל פרה ולשמחתי היא מאוד אוהבת לשתות חלב עיזים. גם במבה לא להיט אצלנו. יותר בכיוון של קרקרים וביסקוויטים. אה, כן - החולשה של הבנות שלי זה חמשושים ושלוקים.... הגדולה מאוד אוהבת בשר ופחות בענייני מוצרי חלב. יוגורטים ומעדנים, למשל, פחות אהובים אצלנו. אני מקפידה לבשל בשר בבית, ולקנות אותו טרי אצל קצב טוב. מרקים אנחנו מאוד אוהבים והבנות פחות. בקיצור - אני יכולה לפתוח מסעדה

זה משהו שמעצבן אותי..אוכל לילדים../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif../images/Emo67.gif

ירקות תומר לא אוהב,עושה טובה אם אוכל ירק מבושל..(מסכים גזר גמדי,לפעמים קישואים וקצת דלעת..וממש מעט מלפפון-וגם זה רק בגן...) ממתקים הוא לא מקבל-למעט פעם ב..במבה,פתי בר וקורנפלס/שוגי וצ'יריוס. אלא אם כן נימצאים אצל חברים ואז יש חגיגת שטויות עוגיות עם מילוי ותומר ניכנס לאטרף..(שונאת שאנשים מציעים שטיויות במקום פרי או פתי בר..
ותומר כבר לא בגיל שאפשר לא לתת לו כשאחרים אוכלים,הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה..) אורז רגיל(אומרת תודה שאוהב אורז בכלל) בעיקרון שניצל וקציצות בקר/הודו רגיל לא שמן ולא רזה. שמן קנולה בטיגון ובסלט שמן זית(זה כלל אצלינו בבית-משהו אחר לא ניכנס) אמממ למזלי תומר הדגש|לא אוהב|סדגש ג'אנק פוד,שונא פיצות(אלא אם כן מישהו אחר אוכל...וגם אז מעדיף שלא),שונא צ'יפס ופלאפל... וכל השאר פשוט לא טעם,שוקולד הוא לא יודע מה זה..

mevav1

New member
אני שמה דגש על אוכל בריא, לא ממתקים

בטח שלא סוכריות ומסטיקים, אם כי כשאין ברירה ונותנים לה, אז אני לא אעשה מזה סיפור אבל היא יודעת שזו רק פעם אחת וזהו... משתדלת לבשל לפחות 4 פעמים בשבוע מזון מבושל ובריא...אם לא יוצא לבשל והיא לא אוכלת אצל סבתה, אז אני אקנה פיצה או שתאכל המבורגר וצ'יפב, אבל זה לא קורה כל יום ולא כל שבוע. אצלי אוכל בריא גם זה שלא תאכל חטיפים עם מונסודיום גלטומט והיא מודעת לכך ושואלת אותי מגיל צעיר מאוד, אם יש בזה מונסודיום ואם אני מרשה לה ואותו כנ"ל, אבקת מרק ללא מונסודיום. אם אני אראה ירק שנראה יותר טוב מירק רגיל וזה אורגני, אני אקנה ובכל אופן, שעועית ואפונה, זה תמיד אורגני. אורז מלא אני לא אוהבת וזה נראה לי דוחה וחבל לי שלא תאכל, אז אני לא מכניסה אליי הביתה, אבל קמח מלא אני משתדלת שתאכל ומנסה כמה שפחות קמח לבן ושמרים פרט בלחם/לחמניות, אני לא נותנת לה. ירקות ופירות היא אוכלת הרבה ובכלל, למזלי היא מאוד מודעת לתזונה בריאה ויודעת כמה בריא לאכול אוכל בריא ומזין ולכן היא משתפת פעולה

מיכלי MP3

New member
נייטנייט את אמא לתפארת../images/Emo45.gif - רק שהוא לא יגלה

את הכמויות של הממתקים שאת טוחנת בסתר

גם אצלי איתן לא אוהב ציפס ../images/Emo6.gif

ובשניצל הוא מוריד את הציפוי ואוכל רק את הבשר
ואפילו מסרב לעוגיות ולעוגות מידי פעם
יודע לאכול בריא הקטן הזה

אכדית

New member
תעשי לו שניצל בתנור ../images/Emo91.gif

בשביל מה לטרוח לצפות ולטגן, זרקי לתנור וסלאמאת
אני מתה על שניצל עם ציפוי ומטוגן, למרות שבעלי אומר שבתנור יותר טעים, אבל מאחר ואני מבשלת אז אוכלים את זה בדרך שלי

ממש שניצל עם ציפוי?

איך את עושה? אני עושה בשבילינו חזה עוף בתנור עם תיבול וזה יוצא נהדר איתן מאוד מאוד בררן באוכל והוא גם אנמי אז אני מעדיפה להכין לו בשר בקר שבמקרה שהוא יסכים קצת לאכול אז לפחות שיש משהו עם ברזל

אכדית

New member
רגע רגע!

הציפוי הולך רק לטיגון! בתנור זה תבלין גריל בלבד, וכן לשמן את נייר האפייה שלא יידבק.

אוקי, עכשיו יותר הגיוני

חשבתי שגיליתי משהו חדש שניצל מטוגן אני כמובן יודעת איך לעשות אבל נמנעת מטעמי דיאטה ועושה בגריל עם תיבול גריל, פפריקה, שום וכו... תודה בכל מקרה

POOH*

New member
משתדלים בהחלט..

אין אצלנו ממתקים בבית בד"כ. ואצל הסבתות ביגגלה ולפעמים שוקולד. אנחנו בהחלט משתדלים לאכול מלא [קמח מלא, אורז מלא וכד']. מקדונלד'ס לא חושבת שהילדים שלי יודעים מה זה. אבל האמת שחוץ מזה שהאוכל חשוב לדעתי גם הרגלי אכילה חשובים - אפילו יותר ממה אוכלים. ועל זה אנחנו מאד מקפידים מגיל צעיר. POOH

א ג מ י ם

New member
משתדלת מאוד

לא מטגנת חוץ משניצלים בתיים כלום
ממתקים אגם לא אוהבת {בחג זזלתי לה ת'שוקולדים} בכל ארוחה יש סלט ואחרי הארוחה פרי
לא אוכלים אצלנו בשר שמן בכלל
ויחד עם זאת לא אוהבים אורז מקמח מלא אבל לחם כן

טליולי

New member
משתדלים...

איפה שניתן מנסה להחליף במשהו בריא יותר כמו: לחם מקמח מלא, תמיד מוסיפה ירק לצלחת (גם אם לא תמיד היא אוכלת אותו), רק שמן זית, ממרח חרובים / תמרים במקום שוקולד, פרי במקום נישנוש\ משתדלת להמנע מג'אנק פוד וכו'.
אבל באמת בגבול הטעם הטוב, אנחנו לא מההורים שלא מרשים לילד לאכול ממתקים וכשכל הילדים בגן מקבלים לחם עם שוקולד מתעקשים שהיא תאכל עם גבינה או כשכולם אוכלים ממתקים נותנים לילד קורנפלקס (ויש כאלו בגן שלה!!!). משתדלים בעיקר לא לעשות מאוכל עניין גדול, כדי למנוע "תסביכים" למיניהם במה שקשור לאוכל. משתדלים לזרום איתה.

אני מאוד מתחברת לעניין של לא לעשות עניין

מאוכל בכדי להימנע מתסביכים שקשורים לאוכל. אני למשל סובלת לצערי מהמון תסביכים שקשורים לאוכל, למרות שיאמר לזכותה של אימי, שהיא מעולם לא עשתה עניין מאוכל (טוב היא לא פולניה), אבל בגלל שהיא סובלת ממשקל גוף עצום התסביכים שלה השפיעו גם עליי.

kseniali

New member
כן

מנסים. אמנם בגן אין אפשרות להשפיע על המאכלים יותר מדי, אבל בבית בהחלט כן. קודם כל משתדלים לאכול אורגני, לא להכניס הביתה שתיה ממותקת גם לא מיצים טבעיים בד"כ. אין מבחר של ממתקים, ב"כ קרקרים פשוטים ובמבה שניתנת רק מחוץ לבית כשאין ברירה (וגם בכמות מאוד קטנה). אין פיצות, מקדונלדס, גלידות, ביסלי, שניצלים מוכנים או דברים בסגנון הזה. אנחנו אוכלים בבית: הרבה דגנים מלאים, קטניות, ירקות, עשבים, פירות, ביצים, דגים ועוף. בבוקר אוכלים דגני בוקר מלאים אורגניים עם קצת משקה סויה או דייסה מבושלת, אם היה זמן להכין ובערב לחם עם ממרח אבוקדו, מרקים, סלט עם טחינה וסלמון, אורז מלא (או פסטה ממנו) עם רוטב וכו'. הקטן רגיל לזה, למרות שיש לנו לפעמים התקפי ממתקים, וכולנו מחליטים לקנות משהו ולאכול אותו - נגיד עוגה עם הרבה קרם, קורה. ואגב - שלום, ראיתי הודעה שהפורום הזה נפתח, אז אני מצטרפץ חדשה-ישנה מפורום הורים לתינוקות...

למעלה