האם אפשר...

האם אפשר...

לעשות תארים מקבילים. נניח ללמוד בעתודה משפטים ומדעי המדינה. (כלומר, בלי עתודה אפשר לעשות תאר בכל אחד מהם, גם באותה שנת לימודים, השאלה אם זה ניתן גם בעתודה)

יוסי99

New member
תשובה + תוספת לחתימה

מדור עתודה הוא המקום לברר. אני חושב שאין מניעה מללמוד משפטים + מדעי המדינה, מה שחשוב מבחינתם שתלמד משפטים, מה שאתה עושה מעבר זה לא כ"כ אמור לשנות אלא אם כן הם מחליטים שזה מפריע ללימודים. בכל מקרה, אם לא יאשרו לך, יש בערך 7000 דרכים לעקוף את האיסור. והתוספת המתבקשת לחתימתך היא " אומרים שאנחנו נתנו להם רובים.. - ביום שאחד מהרובים האלה יופנה כלפינו, הסכם אוסלו בטל ומבוטל " (רבין, מתישהו אחרי העברת הנשק לפלשתינים)

פלטרון

New member
טעות

יש לי חבר שלמד פיזיקה חשמל למרות שהיה רשום רק לחשמל (בעתודה ). הקטע הוא שכאשר הוא חזר לשירות, והם שמו לב ( אני מדגיש , לאחר סיום הלימודים בזמן המיועד , והכל כנדרש הן ע"י הצבא והן ע"י הטכניון !!) , הם העמידו אותו למשפט. לא זוכר איך זה נגמר ( בטח ישב באותו התא עם רוצחים ואנסים - חחחחחח LOL ) . הנקודה היא, שהבחור המסכן סיפר לי אחרי זה שהוא לא מבין מה הייתה הבעייה שלהם; הוא למד חשמל וקיבל תואר בחשמל כמו שהם רצו ? - כן ! הוא למד בזמנו החופשי גם פיזיקה - זכותו ? - כן ! אז נכון שמדור עתודה אינו רוצה שיווצרו פאקים רק בגלל ראש גדול של עתודאים , ונכון שהחוזה אומר אחרת ( שאסור !! ) , אבל עדיין, להעניש אותו על משהו שאולי היה קורה , אבל לא קרה . לא משנה עם מי הצדק - הנקודה היא שזו הגישה שלהם לנושא, וזה גם כתוב בחוזה !! ושלא יעבדו עליכם פלטרון

J3di

New member
מה אשכרה

הכניסו אותו לכלא על כזה דבר ? טוב למה אני מתפלא זה צבא... עדיף לדבר עם בלוק בטון הוא יהיה יותר הגיוני...

פלטרון

New member
כלא נאמר בצחוק. לא זוכר מה עשו לו

אבל אני זוכר בוודאות שהוא סיפר לי שהעמידו אותו למשפט צבא על זה. פלטרון

יוסי99

New member
אם אתה מתעקש - הסבר

סביר להניח, שחשמל-פיסיקה זה תואר שדורש אישור, ומשפטים-מדעי המדינה לא. למה? כי משפטים הוא תואר הרבה פחות כבד מחשמל, ומדעי המדינה הוא תואר בדיחה, לעומת פיסיקה שזה חתיכת תואר. לפיכך, יש יותר סיכוי לקבל אישור. והרי לא תספר לי עכשיו שכל העתודאים בארץ לומדים חד-חוגי.. ? שנית, החבר שלך נשפט בגלל שהוא הפר את הוראות הצבא, וכו. אבל כאמור, אם לא מקבלים אישור, יש דרכים לעקוף את זה, ולא בטוחשמן הראוי לציין אותן כאן אבל הן ממש לא דורשות תחכום רב. אגב חלקן יותר ישימות לגבי תואר במדעי המדינה מאשר בפיסיקה, כיוון שמדעי המדינה הוא בעיקר תואר של העשרת הידע הכללי, ובוגריו אינם נזקקים בהכרח לתעודה עצמה, או לכל הפחות אינם נזקקים לה בהקדם. ודיה לחכימא ברמיזה.

למעלה