האם אפשר לתבוע נהג מונית שצופר באזור מגורים

Sami144

New member

בקשות ושאלות (לא בכוונה)
בלי סיבה? אני מתכוון לתביעה אזרחית כי המשטרה לא תעשה שום דבר. ודרך אגב מדובר בנהג שצופר על בסיס קבוע בשביל שהנוסעים שמחכים לו ייצאו מהבית וזה ממש מרגיז

תופעה מטרידה ביותר, מצדיקה טיפול

בלי סיבה? אני מתכוון לתביעה אזרחית כי המשטרה לא תעשה שום דבר. ודרך אגב מדובר בנהג שצופר על בסיס קבוע בשביל שהנוסעים שמחכים לו ייצאו מהבית וזה ממש מרגיז
קודם כל האם פנית אליו וביקשת שיפסיק?
אני לא יודע למה שיערת שמהמשטרה בהכרח לא תעשה שום דבר, כי אם מדובר במטרד קבוע וחוזר יש סיכוי שהם כן יתייחסו ברצינות. לא ציינת אם פנית אליהם כבר. האם פנית? אם מדובר במטרד קבוע וחוזר, רשום את מס' הרישוי שלו, תאר מספר פעמים טובות כולל שעה שזה קורה פלוס כמה פעמים בעבר ופנה למשטרה להגשת תלונה. כשאותו נהג יקבל זימון לתחנה הקרובה תאמין לי שהוא כבר צפוי להירגע עם זה. אם תרצה להגיש תביעה בבימ"ש ובכלל לקבלת מידע קשור יותר בנושא שלך תוכל להסתייע בפורומים דיני תעבורה, נזיקין וחוק ומשפט כאן בתפוז.

luckydude

Active member
אולי כדאי גם לתעד באמצעות צילום אם אפשר

אני לא יודע למה שיערת שמהמשטרה בהכרח לא תעשה שום דבר, כי אם מדובר במטרד קבוע וחוזר יש סיכוי שהם כן יתייחסו ברצינות. לא ציינת אם פנית אליהם כבר. האם פנית? אם מדובר במטרד קבוע וחוזר, רשום את מס' הרישוי שלו, תאר מספר פעמים טובות כולל שעה שזה קורה פלוס כמה פעמים בעבר ופנה למשטרה להגשת תלונה. כשאותו נהג יקבל זימון לתחנה הקרובה תאמין לי שהוא כבר צפוי להירגע עם זה. אם תרצה להגיש תביעה בבימ"ש ובכלל לקבלת מידע קשור יותר בנושא שלך תוכל להסתייע בפורומים דיני תעבורה, נזיקין וחוק ומשפט כאן בתפוז.
אולי כדאי גם לתעד באמצעות צילום אם אפשר
מיכיוון שכל פלאפון היום הוא גם מצלמת וידאו קטנה.

Sami144

New member
לא פניתי אליו. מדובר באופן קבוע ויומיומי

הוא פשוט צופר לנוסעת שלו שתרד בכל יום ב-7 בבוקר (הוא כנראה לוקח אותה לעבודה). חצי שעה אחריו יש נהג מונית אחר שעושה אותו הדבר בדיוק! אם אני רוצה לתבוע אותו איך עושים את זה? הרי אין לי את הפרטים שלו.

וחוץ מהמקרה הזה יש רוכלים שמגיעים עם רכבם ובאמצעות רמקול פונים לכל הרחוב ומודיעים שהם הגיעו. מה אפשר לעשות במקרה כזה? אני לא חושב שהמשטרה תעשה משהו כי יש בכל הארץ מכוניות של חב"ד שמרכיבים רמקולים (שזה לכשעצמו לא חוקי) ומודיעים על כניסת ויציאת השבת וכל מיני הודעות אחרות ואף אחד לא עושה כלום. כנראה יש הגנה בחוק שאני לא יודע ואולי אתם יודעים

cwen

New member
גם הצפירה היא לא חוקית

הוא פשוט צופר לנוסעת שלו שתרד בכל יום ב-7 בבוקר (הוא כנראה לוקח אותה לעבודה). חצי שעה אחריו יש נהג מונית אחר שעושה אותו הדבר בדיוק! אם אני רוצה לתבוע אותו איך עושים את זה? הרי אין לי את הפרטים שלו.

וחוץ מהמקרה הזה יש רוכלים שמגיעים עם רכבם ובאמצעות רמקול פונים לכל הרחוב ומודיעים שהם הגיעו. מה אפשר לעשות במקרה כזה? אני לא חושב שהמשטרה תעשה משהו כי יש בכל הארץ מכוניות של חב"ד שמרכיבים רמקולים (שזה לכשעצמו לא חוקי) ומודיעים על כניסת ויציאת השבת וכל מיני הודעות אחרות ואף אחד לא עושה כלום. כנראה יש הגנה בחוק שאני לא יודע ואולי אתם יודעים
גם הצפירה היא לא חוקית
ואם זה מתבצע בשעה ספציפית, אולי המשטרה כן תשלח שוטר לתת לו דו"ח.

לפי החוק מותר לצפור רק כדי למנוע תאונה. שווה לך לנסות לפנות למשטרה. אם לא יצא כלום, תהיה באותו מצב.

Sami144

New member
אבל פניתי בטלפון והם לא רוצים לשלוח ניידת.

גם הצפירה היא לא חוקית
ואם זה מתבצע בשעה ספציפית, אולי המשטרה כן תשלח שוטר לתת לו דו"ח.

לפי החוק מותר לצפור רק כדי למנוע תאונה. שווה לך לנסות לפנות למשטרה. אם לא יצא כלום, תהיה באותו מצב.
יש פה למישהו מידע לגבי זכות תביעה במקרה כזה? האם אני יכול לעצור אותו ולדרוש את פרטי הנהג? ואם הוא מסרב האם המשטרה חייבת לתת לי את הפרטים שלו?

cwen

New member
אולי יהיו פה אנשים שיודעים

יש פה למישהו מידע לגבי זכות תביעה במקרה כזה? האם אני יכול לעצור אותו ולדרוש את פרטי הנהג? ואם הוא מסרב האם המשטרה חייבת לתת לי את הפרטים שלו?
אבל במקביל כדאי לך גם לנסות לקבל יעוץ משפטי. יש פורומים מתאימים.

dodoronon

New member
עצה (אני לא עורך דין, אז קח בערבון מוגבל)

אבל במקביל כדאי לך גם לנסות לקבל יעוץ משפטי. יש פורומים מתאימים.
עצה (אני לא עורך דין, אז קח בערבון מוגבל)
שלום,
זה נשמע מעצבן למדי!
מה שכדאי לעשות לפי דעתי, זה לא לחכות למשטרה (אין מצב שהיא תעשה עם זה משהו) אלא לרדת יום אחד לרחוב ב6:50 עם מצלמת וידאו ולתעד את הצפצוף, ואת כך שאתה מבקש ממנו שמעתה לא יצפור בשביל לקרוא ללקוח שלו, אלא להתקשר אליו בטלפון...
אין שום סיבה לבוא עם עצבים או משהו כזה, תהיה נינוח ונחמד, ותאחל לו יום טוב. אם הוא שואל לשמך - אתה יכול להמציא שם אם אתה מרגיש לא בנוח לתת את השם האמיתי.
בשביל הנוחות בתחילת הצילום או בסופו תגיד את התאריך ואת השעה.
לעשות את אותו הדבר ב7:30 עם המונית השניה (במידה וזה לא אותו נהג)
חשוב גם לצלם את לוחית הזיהוי של הרכב.
אם הנהג שואל אותך למה אתה מצלם אז תגיד בגלל שאתה כבר הרבה זמן סובל מהצפירות ואתה רוצה שיהיה תיעוד של הבקשה שלך להפסיק.

יש סיכוי גדול שזה יעזור
במידה ולא, והם ממשיכים לצפור מוקדם בבוקר
תצלם שוב את הצפירות (אין אפילו צורך לדבר איתם שוב, רק להיות שם כשהוא צופר ולהגיד את התאריך והשעה וללכת)

אח"כ אתה יכול לכתוב כתב תביעה (יש מלא מדריכים לתביעות קטנות) ולתבוע אותו.
את הפרטים שלו נדמה לי שתוכל לקבל מהמשטרה - בעזרת לוחית הזיהוי.

שיהיה בהצלחה!

מדוע לא להציע לו להוריד אפליקציה שקוראית לנוס

מדוע לא להציע לו להוריד אפליקציה שקוראית לנוס
אפליקציה בסלולרי שקוראית לנוסעים, ואם הוא מסתבך להוריד אותה בשבילו , כך גם אתם וגם הוא ירוויח.

למעלה