גם לפסטה רוטב טעים ופשוט שאני מכינה לפיצה ופסטה./אילנית12 חומרים: כ8- עגבנית אדומות תמר (לאחרונה התחלתי להשתמש בעגבניות תמר הן מצויינות ופחות נוזליות) חופן בזיליקום טרי-יש בסופרים במגשיות קטנות שום טרי בערך 4 שיניים מלח,קורט סוכר,פלפל שחור,פפריקה מתוקה. הכנת הרוטב: מרתיחים מים בסיר גדול חורצים איקס על העגבנית רק על הקליפה לא לפצוע את העגבניה.כשהמים רותחים להכניס את העגבניות ולהרתיח 10 דקות. לסנן במסננת את העגבניות לקלוף את העגבנית להכניס לבלנדר את כל החומרים ולטחון דק. לטעום אם חסר תיבול. בהצלחה./אילנית12 http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2134679