האם אני תמימה ?

דמבית

New member
האם אני תמימה ? ../images/Emo2.gif

הלכתי היום לטייל עם נויה ופגשתי מישהי שלמדה איתי בתיכון מטיילת עם התינוקת שלה. התחלנו לדבר, סיפרנו כל אחת על עצמה - בעלים, קריירה לימודים וכו' והיא סיפרה לי שבזמנו ניסתה להתקבל למכון ויצמן לתואר שני. "אם היום הייתי מנסה בטוח הייתי מתקבלת", היא אמרה, והסבירה שעם שם משפחה שלה דאז (שם משפחה עיראקי) לא היה לה סיכוי. היום, לעומת זאת, עם שם משפחה אשכנזי, היה לה סיכוי גדול יותר לדעתה. הייתי קצת בשוק...היתכן? בשנים שהייתי בעולם האקדמיה מעולם לא נתקלתי במשהו כזה. לא שהייתי צריכה לקבל או לדחות מישהו, אבל ראיתי את הפרופסורים במחלקה שלנו עושים את זה, ואת השיקולים שלהם, שמעולם לא היו (לפחות לא על פני השטח) כאלה. האם אני חיה בבועה?

אני מקווה שאת לא תמימה

מעולם לא שמעתי על זה, ואני מקושרת לפעילים חברתית ואף פעם לא שמעתי שלא קיבלו מישהי בגלל שם משפחה. היא כנראה מנסה לחפש לעצמה תירוצים...

s h i r i 1

New member
לא יודעת

אבל אחרי ששמעתי שבשביל להתקבל לבי"ס למנהל עסקים בהרווארד צריך שמישהו מבני משפחתך יהיה בוגר או שמישהו מהם יתרום להם סכומי כסף נחמדים, אני כבר לא יודעת מה לחשוב...

בנניטה

New member
שירי

אני מכירה בוגר ביה"ס שהזכרת- ועד כמה שידוע לי הוא הראשון ממשפחתו שלמד שם, ואף מקורב אליו לא תרם כסף. אגב, קיבלת את המסר שלי? הוא קשור בעקיפין לבוגר אותו בי"ס....

s h i r i 1

New member
אני יותר ממקווה שהשמועות האלה לא נכונות...

קיבלתי את המסר, אוטוטו עונה (בינתיים יכולה לומר שאת יכולה לתת לה את המייל שלי, בשמחה. אני אכתוב לך את הטלפון שלי כאן במסר) אני עדיין מתאוששת (אם תראי בשרשור איך חגגתי את ראש השנה תביני למה
)

Champs Elysees

New member
אין לי מושג. אני רק יודע

שיש לנו חברים שהחליפו שם משפחה מלא-אשכנזי (לגמרי במקרה עיראקי) למשהו צברי בדיוק בגלל התלאות הקטנות שהבעל עבר במהלך חייו באוניברסיטה ובעוד מקומות. הם רצו למנוע מהילדים שלהם את הסיפור הזה. הם לא הגיעו לקיצוניות כמו שאת מציגה, אבל הם בהחלט אומרים שהחיים נהיו יותר קלים מאז שהם החליפו את השם. בעיקר בדברים הקטנים. (הוא אמנם 100% עיראקי אבל החברה היא 100% אשכנזיה אבל לא בלונדינית עם עיניים כחולות). סוג של עצוב.

פומפ יה

New member
הכל יכול להיות:

- יכול להיות שאי הקבלה שלה לא קשורה לשם המשפחה, אבל מסיבה כלשהי היא בוחרת בזה כהסבר (רגשי נחיתות, יותר נוח לתת לכישלון הסבר חיצוני לה) - ולמרות שאני בדר"כ חושבת שלא צריך להעיר את השד העדתי לשווא, לא שוללת את ההסבר שלה. בראיונות קבלה, למשל, נכנסים גם גורמים לא רלבנטיים... אגב, היה את הבחור ההוא ששלח שיר לפלייליסט, לא התקבל שוב ושוב.. וכשהוא שינה את השם - הופה, השיר נכנס לרשימה. ישראל 2008 (
מעודכנת שכמותי). עצוב.

galxia

New member
לא נראה לי שאת תמימה.

א. אני מכירה מישהו ששם המשפחה שלו ממש לא "ישראלי" או " אשכנזי" והוא עשה דוקטורט בויצמן. ב. אני מכירה כמה וכמה אנשים שבטוחים ששם המשפחה משפיע על יכולותיך להתקבל לעבודה / לימודים, בדרך כלל יגידו שמשפיע לרעה. לאותם אנשים דרך אגב לא שינו דוגמאות מהבית שהוכיחו אחרת. (וכן אני מכירה את המחקרים והכתבות על זה שקורות חיים עם השם X התקבלו , אבל אותם קורות חיים עם השם Y לא התקבלו.) אני כן חושבת שאפשר ל"התקבל" לאקדמיה על סמך קשרים, כמו הדוגמא של שירי1, ועוד דוגמאות שאני מכירה, אבל לא נראה לי שקיימת אפליה על רקע "עדתי", בקבלה.

Princes Vespa

New member
ספציפית לגבי מכון וייצמן

נשמע לי קלוש מאוד. הסיכוי להתקבל לתואר שני כאן הוא גם ככה נמוך. (תואר שני בביולוגיה מתוך אילו שעומדים בקריטריוני הקבלה מתקבלים בערך 1 מתוך8) ואני מכירה כל כך הרבה אשכנזים שלא התקבלו. הסינון הוא בעיקר לפי ראיון - התרשמות אישית ומקצועית. לא חושבת ששם המשפחה שלה היה משחק תפקיד. אני לא יודעת איך זה בשאר העולם האקדמי, אבל המכון הוא (לפי ידיעתי) אחד ממקומות העבודה והלימודים הכי פחות מפלים בישראל.

אני איתך

ומהיכרות קרובה עם משפחה בעלת שם משפחה עיראקי מובהק יכולה להגיד לך שה"מוצלחים" יותר מקרב בני המשפחה יגידו לך שזה בחיים לא עיכב אותם. הפחות "מוצלחים" טוענים בתוקף שזה בגלל השד העדתי. (מוצלחים במרכאות כי אני לא חושבת שהצלחה בתחום לימודים/קריירה זו האינדיקציה למוצלחות בחיים)

חנול

New member
האנשים האלו נראים לי תמיד "קטנים".

יש מספיק דוגמאות לאנשים שמצליחים ולא צריכים שדים עדתיים כדי שיהיה להם תירוץ. זה נכון שמעולם לא נאלצתי להתמודד עם התופעה, בעודי מתהדרת בשם אשכנזי למהדרין (ועכשיו בכפולה של שניים), אבל גם בחיים לא נתקלתי באפליה על רקע כזה. לי קשה "לקנות" את התירוץ הזה.

נשמע לי קצת הזוי...

בעלי המקסים הוא אדם מחונן ,רצה הגורל [בצחוק] והוא בן למשפחה עירקית משני הצדדים עם שם משפחה עירקי. הוא סיים שני תארים בהצטיינות , עובד במשרה מאוד נחשקת ונמצא בעמדה מאוד בכירה. מעולם לא שמעתי שמישהו עצר ו"הסתכל" על שם המשפחה שלו . מי שעושה את זה [ואני בספק אם זה קיים עוד ואם כן אז עצוב מאוד] הוא אדם קטן... אני חושבת שהבחורה שדיברה איתך חיה קצת ברגיש נחיתות ויכול להיות , כמו שכבר אמרו פה , שהיא לא היתה מתקבלת בכל מקרה וזה רק תירוץ.

למעלה