האם אני חייב להגיע לבית המשפט

אולג 700

New member
האם אני חייב להגיע לבית המשפט

שלום,
לפני חצי שנה חתמתי אצל עורך דין של חבר על תצהיר,ולא הבנתי שהם מעוניינים שאני אגיע לבית המשפט
לפני שבוע צלצל אלי החבר והזכיר לי על התאריך ושאני צריך להגיע להעיד.
אני לא אוהב בתי משפט ובתצהיר שחתמתי בדקתי שאין שם התחיבות שאגיע להעיד ולא מוזכר שם בכלל בית משפט

האם אפשר לחייב אותי להגיע אם זה לא משפט על אלימות או פשע ?
זה משפט על תאונת דרכים

Harrington

Well-known member
מנהל
משמעותו של הגשת תצהיר היא אכן זימון כמעט

אוטומטי לבית המשפט.

אם תסרב, הדבר העיקרי שיקרה הוא שהצד שכנגד ידרוש להוציא את תצהירך מהתיק. כלומר הפגיעה תהיה בחברך.

במקביל, אם עוה"ד של החבר רוצה, הוא יכול לבקש מביהמ"ש לזמן אותך על אף התנגדותך להגיע, אולם זה בדרך כלל לא קורה בתיקים כאלו.

באפשרותך לפנות לעוה"ד של חברך (זה שבפניו חתמת בזמנו על התצהיר), ולשאול עד כמה עדותך חשובה. אולי הוא יכול להגיע להסכמה עם הצד השני לגבי האמור בו. אולם אם הוא יתעקש, הבחירך בידך היא אם להתייצב בביהמ"ש (לחקירה נגדית על תצהירך, תוך שתקבל פיצוי על הגעתך) או לפגוע בחברך.

אולג 700

New member
למה אתה מתכוון בזימון כמעט אוטומטי?

אני חושב שאין קשר בין חתימה על תצהיר להתחיבות לבוא להעיד,ושאין חוק שמחייב.
לא חתמתי שאני יודע שאני חייב להגיע לבית משפט.

Harrington

Well-known member
מנהל
הסבר בפנים

תצהיר מהווה למעשה עדות של המצהיר. כלומר הגשת התצהיר נחשב מבחינת ההליך כאילו המצהיר עמד בבית המשפט והצהיר שם על הדברים בחקירה ראשית (חקירה שנעשית ע"י בעל הדין שזימן את העד).

על-פי הדין, ברגע שהעד העיד מטעם הצד שזימן אותו, הצד השני רשאי לחקור אותו חקירה נגדית. יש לכך חריגים מסוימים, כמו למשל תעודת עובד ציבור, או מקרים בהם הצד השני מסכים לאמור בתצהיר. אבל ככלל, ברגע שהוגש תצהיר על-ידי עד כזה או אחר, הצד השני רשאי לחקור את אותו עד חקירה נגדית.
היה והעד המצהיר לא יתייצב לדיון, הצד שכנגד רשאי לבקש להסיר את תצהירו מהתיק. כלומר התוצאה של אי-התייצבות היא, שמאחר והצד שכנגד לא יכול לחקור את העד בחקירה נגדית, בית המשפט לא יאפשר את עדותו הראשית.

התוצאה היא, בדרך כלל, פגיעה בצד שביקש את העדות (תצהיר), שהרי הוא לא היה מבקש זאת אלמלא זה היה פועל לטובתו.

העובדה שלא חתמת על הסכמה להתייצב בבית המשפט לא משנה מאומה מכל הנ"ל. זה עניין שבמישור בינך לבין עוה"ד של חברך, שהיה צריך להסביר לך את משמעות חתימתך על תצהיר.

אולג 700

New member
אין לי מושג למה

אבל החבר שלי זימן עוד חבר שנתן תצהיר כמעט זהה.
מקווה שלא יחייבו אותי להגיע.
תודה

Harrington

Well-known member
מנהל
כפי שהוסבר קודם, כל מי שהגיש תצהיר יזומן

להופיע בבית המשפט, ללא יוצא מן הכלל (בתיק שגרתי).

אם אתה רוצה להימנע מכך, עליך ליצור קשר עם חברך ו/או עורך דינו, ולנסות לשכנעם שעדותך (לרבות התצהיר) מיותרת.

שילה1

New member
לא מדויק.לפני שץעיד.תבדוק אם התובע הפקיד שכר

יום עבודתך בגזברות בית המשפט.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
במדה ולא הפקיד

השופט רשאי להכניס בפסק הדין את גובה שכר העד ולפסוק שישולם ע"י התובע.

למעלה