האם אני זקאית לדמי אבטלה?

מצב
הנושא נעול.

אני (בת 53) עובדת מזה 5 שנים בבי"ס פרטי, הבעיה שאני לא מקבלת את המשכורות בזמן וכבר למשל 4 חודשים לא קיבלנו משכורת. אני רוצה להתפטר ולחפש עבודה חדשה. האם עצם העובדה שאני אתפטר בעצמי אני לא אוכל לקבל דמי אבטלה? במידה ואני כן זקאית לאבטלה, לכמה זמן? תודה

שיר ורד

New member
תשובות

אני (בת 53) עובדת מזה 5 שנים בבי"ס פרטי, הבעיה שאני לא מקבלת את המשכורות בזמן וכבר למשל 4 חודשים לא קיבלנו משכורת. אני רוצה להתפטר ולחפש עבודה חדשה. האם עצם העובדה שאני אתפטר בעצמי אני לא אוכל לקבל דמי אבטלה? במידה ואני כן זקאית לאבטלה, לכמה זמן? תודה
תשובות
אם תתפטרי תצטרכי להמתין 90 יום בטרם תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה, אבל אם תתפטרי בגלל סיבות שבגינן אין לצפות מהעובד שימשיך לעבוד, ובמקרה שלך אי קבלת משכורת במשך תקופה ארוכה, תוכלי לערער על החלטת הביטוח הלאומי על תקופת המתנה של 90 יום שניתנת אוטומטית ורוב הסכויים שהערעור יתקבל (ואם לא, תוכלי לתבוע גם בבית הדין לעבודה). תקופת האבטלה תלויה בגיל ובמספר התלויים, פרטים נוספים תוכלי למצוא באתר הביטוח הלאומי. שימי לב שקבלת דמי אבטלה דורשת תקופת אכשרה, אם עבדת במשרה מלאה בשנה+ האחרונה אז אין לך בעיה, אך אם עבדת במשרה חלקית (כלומר רק בחלק מימי העבודה בשבוע יתכן שלא צברת את תקופת האכשרה הנדרשת).

תודה רבה

תשובות
אם תתפטרי תצטרכי להמתין 90 יום בטרם תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה, אבל אם תתפטרי בגלל סיבות שבגינן אין לצפות מהעובד שימשיך לעבוד, ובמקרה שלך אי קבלת משכורת במשך תקופה ארוכה, תוכלי לערער על החלטת הביטוח הלאומי על תקופת המתנה של 90 יום שניתנת אוטומטית ורוב הסכויים שהערעור יתקבל (ואם לא, תוכלי לתבוע גם בבית הדין לעבודה). תקופת האבטלה תלויה בגיל ובמספר התלויים, פרטים נוספים תוכלי למצוא באתר הביטוח הלאומי. שימי לב שקבלת דמי אבטלה דורשת תקופת אכשרה, אם עבדת במשרה מלאה בשנה+ האחרונה אז אין לך בעיה, אך אם עבדת במשרה חלקית (כלומר רק בחלק מימי העבודה בשבוע יתכן שלא צברת את תקופת האכשרה הנדרשת).
תודה רבה
ובמידה ואני כן אהיה זקאית לדמי אבטלה, האם זה לחצי שנה או שנה? תודה

ומה לגבי תביעה משפטית?

ומה לגבי תביעה משפטית?
כל הזמן שעבדתי שם (חמש שנים) המשכורות ניתנו באיחור (באיחור של חודשים), וגם כרגע המשכורת האחרונה שקיבלתי הייתה לפני 4 חודשים על חודש מאי, אני אגב שמרתי את כל תלושי השכר, האם רצוי להגיש תביעה משפטית? אם כן כיצד אני עושה זאת? האם מומלץ לעשות זאת לבד? האם יש סיכוי כי סכום התביעה יעלה על 50,000 ש"ח (תביעות קטנות)? או שמומלץ לעשות זאת דרך עו"ד? תודה רבה

שיר ורד

New member
תביעה משפטית

ומה לגבי תביעה משפטית?
כל הזמן שעבדתי שם (חמש שנים) המשכורות ניתנו באיחור (באיחור של חודשים), וגם כרגע המשכורת האחרונה שקיבלתי הייתה לפני 4 חודשים על חודש מאי, אני אגב שמרתי את כל תלושי השכר, האם רצוי להגיש תביעה משפטית? אם כן כיצד אני עושה זאת? האם מומלץ לעשות זאת לבד? האם יש סיכוי כי סכום התביעה יעלה על 50,000 ש"ח (תביעות קטנות)? או שמומלץ לעשות זאת דרך עו"ד? תודה רבה
תביעה משפטית
תביעה משפטית בעניני עבודה ניתן להגיש רק בבית ההדין לעבודה. את יכולה להגיש תביעה לפצויי הלנת שכר בגין 12 חודשי העבודה אחרונים בלבד. כאשר לגבי משכורות ששולמו באיחור יש לציין את מועד התשלום המקורי ואת מועד התשלום בפועל , לגבי משכורות שטרם שולמו יש לדרוש פצויי הלנה עד למועד התשלום כפי שיהיה בפועל. אין צורך בעו"ד לבתיעה בבית הדין לעבודה. במקרה שאת מחליטה לתבוע פצויי הלנה ואת רוצה לקחת עו"ד, קחי עו"ד שמוכן להסתפק בתשלום לפי אחוזים על הצלחה. בתי הדין די קמצנים בפסיקת פצויי הלנה (למרות שבמקרה שלך יש סיכוי גדול שיבינו שמדובר במעביד המלין שכר באופן קבוע וינהגו אחרת). אם את מחליטה להתפטר, שימי לב שאת תהיי זכאית לפצויי פיטורים, רק אם תתריעי בפני המעביד שאינך מוכנה להמשיך ולעבוד בתנאים אלו ולדרוש ממנו לתקן מיידית את התנהגותו, כלומר לשלם מיידית (נניח תוך 7 ימים) את המשכורות שהוא חייב, ולא להלין את שכרך ומכאן ולהבא. תצייני במכתב שאת מוסרת לו, כי כל הלנת שכר חוזרת, תהווה מבחינתך, חזרה להתנהגותו הקודמת ותראי בכך עילה להתפטרות בתנאי פיטורים בגין נסיבות ביחסי עבודה שהעובד איננו חייב להמשיך ולעבוד על פיהם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה