האם אני היחידה שמעוניינת בניתוח קיסרי?

ירדן2201

New member
האם אני היחידה שמעוניינת בניתוח קיסרי?

בכל מקום כותבות נשים עד כמה שהן רוצות לידות רגילות וכמה הן פוחדות מקיסרי נוסף..
אני מבינה אותן במידה מסויימת, גם אני הייתי רוצה בתוך תוכי שההריון יהיה לי נעים ובסופו אלד באופן טבעי.
אבל לא כך הדבר, ההריונות שלי קשים, בקודם עברתי קיסרי אלקטיבי בשבוע 39, ותודה למקסימונת שלי על כך שלא התהפכה,
כי כל כך היה קשה לי, שהיה לי קשה לסחוב אפילו עוד יום אחד.
וכן, גם בהריון הנוכחי, אני רוצה שוב ניתוח בשבוע 39 בע"ה ולא לפניי ולא אחריי.
,,

ט ו ש ה

New member
אם זה מה שאת רוצה - לכי על זה

מה שחשוב זה שאת בוחרת בניתוח קיסרי מתוך הבנה של המשמעויות של הניתוח הזה ומוכנות אליו.
ניתוח קיסרי מבחירה הוא דבר מקובל, והעובדה שיש לך כבר ניתוח קיסרי אחד ברקע תעזור לך לקבל את מבוקשך בקלות יחסית.

דינה881

New member
גם אני רוצה קיסרי האמת....

אני מפחדת מאוד מלידה, אבל לצערי מפחדת מאוד גם מניתוח...
אין לי סיבה לקיסרי ואני לא בטוחה שיאשרו לי בקלות... אבל בהחלט חושבת על זה...

hallo kitti

New member
גם אני פחדתי מהלידה אבל אחריה גיליתי שזה ממש

לא מפחיד.
במידה ואת מקבלת אפידורל הקושי היחיד הוא העייפות מהלחיצות, לא מרגישים כלל כאב...ממש אין ממה לפחד. (דמייני שאת בשירותים, סליחה על ההקבלה
)

anna70

New member
בתור מי שעברה את שתי האופציות...

הייתי ממליצה, אם יורשה לי
, לגמרי מהחוויה האישית שלי, על לידה רגילה.
נכון כואב, אולם הכאבים שאחרי הניתוח היו לי נוראיים פי כמה ונמשכו המון זמן.

שלא לדבר על הבדלי ההתאוששות משתי האופציות, שזה שמיים וארץ!

אז אני, באופן לגמרי אישי, ממליצה לוותר על הניתוח אם את לא חייבת. (אם חייבים - אז אין ברירה).

אני יודעת שיש נשים שעברו ניתוח ומספרות שההתאוששות לא היתה להם כ"כ קשה... זה כמובן תלוי בכל אחת אישית.
(אולי את אחת מהן? ואולי את כמוני?
? )

בהצלחה בכל החלטה אשר תקחי !

לידה קלה ובריאות לכולן!

hallo kitti

New member
מה זה משנה? העיקר מה שאת רוצה!

בקיסרי יכולים להיות סיבוכים כמו בכל ניתוח, אבל כבר עברת אחד ולא צריך להסביר לך על כך אז אם זה רצונך לכי על זה.
הרבה נשים רוצות דולה וקורס הכנה ללידה ואני לא...וזה ממש לא מטריד אותי.

mitmit11

New member
לא היחידה

גם גיסתי פזלה לאופציה הזו ובסוף התברכה בעכוז שני ולא עשתה מאמצים להיפוך

רק חשוב לזכור שקיסרי הוא ניתוח על כל המשתמע מכך.

אגב, לידה וגינלית יכולה להיות מדהימה עם התאוששות קלילה או סיוט ארוך וכואב. נורא תלוי מקרה, התמודדות של האישה וכמובן שלא ניתן לצפות מראש.

בעצם הסיבה היחידה לניתוח היא כדי לא "למשוך"?

לא שאני מזלזלת, אני שואלת כי עבורי ההתאוששות מהניתוח היתה מאד מאד קשה. בשבילי הסיבה העיקרית לנסות ויב"ק (מלבד ההשלכות הרפואיות) היא כל השלב של אחרי הלידה. אני מאד רוצה לראות את התינוק איך שהוא יוצא (פעם קודמת היתה בהרדמה מלאה), להרגיש אותו יוצא, להניק בחדר לידה, להשתחרר מבי"ח אחרי 36 שעות ולהיות כמו בנאדם נורמלי אחרי לידה ולא כמו נכה במשך כמעט חודש. עכשיו זה אפילו עוד יותר מטריד אותי כי מלבד תינוק חדש תהיה לי גם ילדה שצריך לטפל בה ולהרים אותה ואחרי ניתוח זה נורא קשה.

ירדן2201

New member
הסיבה העיקרית היא לא למשוך

תודה לאל אומנם כאבתי מאד מאד אחרי הניתוח (נכנסתי מצוננת עם שיעול וליחה כבדים) ולכן כל שיעול חשבתי שאני מתה ועדיין היה לי קל יותר מאשר בהריון עצמו...הלוואי שהייתי מאותן נשים, שנהנות מהעוברון שמתפתח בתוכן, בלי טיפת ציניות - אני שונאת כל רגע ורגע מההריון ועדיין תודה לאל שנתן לי אותו...

למעלה