האם אנחנו משונות?

הילהל

New member
האם אנחנו משונות?

אני מסתובבת כבר כמה ימים עם תחושה שאני משונה/משוגעת/פאנטית. מכיוון שאני לא משתחררת מזה החלטתי לחלור איתכן. יצא לי לשבת עם כמה אמהות צעירות ולדבר על הנקה במסגרת קבוצת מיקוד למחקר של מישהי כאן באוניברסיטה. הרוב כמעט לא הניקו או הניקו מעט, רק עוד אחת חוץ ממני גם שאבה ולא "שילבה" עם תמ"ל, ורק אני אמרתי שאני מקווה להניק עד שימאס לו. לא יודעת למה, הרגשתי שככל שהזמן עבר ואמרתי עוד ועוד דברים התחילו להסתכל עלי כעל מין "פריקי", ילדת טבע משוגעת. ומה שמבדר הוא שאני ממש לא עונה להגדרה (לצערי). אני כמובן ממשיכה בשלי כמו ענקית, אבל התחושה של איזה "פריק שואו" בקרקס לא עוזבת אותי. קורה גם לכן?

כן../images/Emo70.gif ../images/Emo8.gif אז מה?

ככל שתדברי על זה עם יותר אנשים תגלי דברים מתפיעים יותר. לדוגמא - אמא של תלמיד שלי סיפרה לי שהיא הניקה אותו עד גיל שנתיים. בחיים לא הייתי מנחשת! לדעתי האישית יש מוזרויות גרועות יותר ומזיקות יותר מהנקה, והכי חשוב - כאן את אף פעם לא מוזרה או לבד (אולי זה לא מעודד כל כך...
)

לאה_מ

New member
שוני תלוי גם בקבוצה

אולי בקרב אותה קבוצת מיקוד את היית שונה, אבל כאן את ממש נורמלית

ציפי ג

New member
האמת, זה מענג אותי

אני באה זורקת את הרעיונות שלי, ומשאירה את כולם פעורי פה. אבל אח"כ באה מישהי ושואלת אותי, אם את מיניקה אולי תעזרי לבת שלי. מה את אומרת על זה ועל זה, ומתגלה שבעצם יש הרבה רצון לדעת וחוסר העזה לשאול, או חוסר ידע את מי לשאול.

לי יש מזל שסביבתי הקרובה

מאוד תומכת, וגם אחותי הגדולה, עם ילדון שגדול מעידו בחודש וחצי מניקה מלא. זה עוזר לי להרגיש שלמה עם החלטותי, וגם אני מרגישה מיוחדת, וקצת יותר טובה לבן שלי על גישתי בהקשר של הנקה

Shellylove

New member
אני משונה? למה אף-אחד לא אמר לי?

אני לא מרגישה משונה בכל אופן.

נו באמת...! מה זו התמימות הזו!

מה חשבת שאת? עם השפריצים של החלב לכל הכיוונים, הקרנים והזנב? רגילה?
ככה זה כשאת בבית - אומרים פה הכל חומד.. פה לא יעבדו עליך.. את משונה!

אצלנו ההנקה היא הנורמל ולא להיפך

בבית התינוקות של עידו כל התינוקות יונקים כאשר הגדול בין שנה וחצי והקטן קרוב לחצי שנה. כל יום כשאנחנו באות לקחת את הילדים אנחנו מתיישבות במעגל על הרצפה ומקשקשות כאשר כל הזאטוטים יונקים להנאתם - אין כאן דבר כזה לא להניק!!! אני מקווה שהן לא משפיעות עליך ושתמשיכי ללכת עם האינטואציה שלך לגבי מה טוב לכם בהצלחה בהמשך

../images/Emo13.gif

אני תמיד היתי משונה וממש בלי קשר להנקה. אז התרגלתי כל כך ועד שהתחלתי להניק כבר לא הפריע לי להיות משונה(הי אובססיבית אני בטוחה שאת מתה להגיב עכשיו נהנהנהנה ואת לא יכולה נהנהנהנהנה
) יחי המשונות

הילהל

New member
ירוקה מקנאה../images/Emo153.gif

כאן הנורמה זה לא ללדת (לפחות לא לפני גיל 35). ואם כבר, אז לשים את הילד אצל מטפלת, לתת בקבוק ולהמשיך כרגיל. מישהי אמרה כמה טוב לה שלמרות שהיא אמא היא בחורה צעירה "כמו קודם". אין סיכוי!!! האמהות עושה שינוי ענק, למה להתכחש לו. בקיצר, נראה לי שעל עיניינים תינוקות והנקות אני אתקשקש רק כאן, משונה בין משונות, כמה נוח.

הילהל

New member
הבעיה היא לא מקום המגורים

אלא העבודה/לימודים. באוניברסיטה, מסתבר, סדר עדיפות של "ילד לפני דוקטורט" נחשב ממש לא תקין. אם העזת לעשות את זה, כנראה שכבר לא תגיעי לשום מקום... אני מקווה לא להיות מן "נבואה שמגשימה את עצמה".

ממה מיה

New member
אצלנו בשבדיה זה דווקא ההיפך ../images/Emo22.gif

כפי שסיפרתי בעבר הממשלה מעודדת הנקה עד כי לפעמים זה נראה לי גובל בדיקטטורה, יש לי חברה ישראלית כאן בהריון שלא תכננה להניק אבל אחרי כמה מפגשים עם האחות המלווה את ההריון שלה הבינה שלא תהיה לה ברירה... בכל מקום כולן מניקות, בכל ההיסטוריה שלי בלפגוש אמהות פגשתי פעם מישהי עם בקבוק (הפעם היחידה) והיא מייד הרגישה צורך להתנצל ולספר שאושפזה לאחר הלידה בגלל דלקת חריפה בשד... בקיצור, אם בא לי למרוד בממסד ולהרגיש מיוחדת אני פשוט צריכה לעבור לתמ"ל

למעלה