האם אנחנו מכורים לאינטרנט

h a b i b

New member
האם אנחנו מכורים לאינטרנט ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

כידוע יש אנשים שמכורים לאכוהול, לעישון, לסקס, .....וכד' אבל האם גלישתנו באינטרנט היא התמכרות
האם זה
או
תביעו דיעה ......................

הבדואי

New member
סבאחק דבס יא עזיז חביב ../images/Emo13.gif

אני בעצמי לא מכור לאינטרנט, כי אם לפעמים אני מרגיש את עצמי נוגע בגבול ההתמכרות.. כמובן.. וזה עובדות בשטח... התמכרות היא תופעה שאתה נגרר אחרי צורך מסויים בלי יכולת להתנגד, כאשר הצורך הזה לגלוש באינטרנט הוא בלתי נשלט, בצורה כזו שאתה מעלה רמת העדיפות והדחיפות שלו מעל ובמקום דברים אחרים חיוניים ובסיסיים להמשך חיים תקינים. אני יודע שכבר כמה ימים אני צריך לכנס למשל בצט בערב, ואני לא יכול, ולא מצליח, כי יש לי דברים אחרים יותר חשובים לעשות, כמו לקרוא ספר, לשבת עם המשפחה, לנוח.. לקחת פסק זמן... התמכרות, היא מילה מאוד שלילית.. טוב, אני מודה, התופעה היא באותה מידה קשה... אבל, איך תקרא לבן אדם, שעצם העבודה שלו היא כתיבת תוכניות לאינטרנט? או עבודה עם אינטרנט.. ? אני מבלה 12 שעות לערך מדי יום מול מחשב... ולפעמים קרובות הרבה יותר מזה מול המחשב, גולש באינטרנט... האם אני מכור? כמובן שלא... כי כאן מה שחשוב זה לא כמה זמן אתה גולש, אלא, האם אתה יכול לנהל חיי יום יום תקניים בלי להרגיש מועקה וקושי או להרגיש שחסר לך משהו.... אינטרנט! להבדיל.. אולי אני מכור למשהו אחר מהרשימה שהעלית.. אבל לא אדון בזה מאחר ולא זה הנושא
יום טוב לכם ידידיי

טשאפק

New member
היתה תקופה בה זה הפך לבעיה אצלי

לא יודע אם "התמכרות" זו המילה, אבל גלשתי יותר ממה שרציתי וזה בא על חשבון עבודה ודברים אחרים. הפתרון היה הפסקה מוחלטת של כל גלישה מלבד בדיקת דואר.

גם אצלי זה הפך לבעייה בתקופה

מסויימת.. אבל לא עשיתי קאט מלא..כי 1. לא היה בי מספיק רצון, ו2. אני לא מאמינה בלהתגרות בשכל ובגוף.. צריך להבין את ההתמכרות אם התחילה..ולמתן אותה לאט לאט.. קאטים חדים גורמים לפעמים טראומות מסויימות דרך קווי התנהגות אחרים.. זה מאוד דומה לדיאטה חדה וחריפה שמנסים בה לא לאכול אחרי מנהגי אוכל עשירים ועסיסיים..אז או שמפתחים אנרוקסיה או שנשברים ומוסיפים פי שתיים במשקל אז.. להתבונן במעשינו..לזרום עם רצון הנפש..אך לדעת לסייג מדי פעם.. עם התמכרויות יותר מסוכנות..כמו סמים ואלכוהול לא נתקלתי..אך ולי מאחר ושם יש סכנת חיים לפעמים..יש צורך בטיפול פחות רצוני ויותר אכיף..

שנסון

New member
שוקלאטה......

עומרק אטול מן עומרי.......לקחת לי את המילים מהפה....יש אפשרות לצרף את השם שלי להודעה ???

טשאפק

New member
זה עניין אישי

אם היית מסוגלת לרדת בהדרגה בכמות – אחלה. אני עשיתי להיפך – חתכתי ל 0 לזמן מה, ואחר כך עליתי בהדרגה עד המצב האידאלי שזה משהו כמו שעה ביום.

h a b i b

New member
נראה לי שהפסקת גלישה

היא כמו הפסקת עישון זה צריך להיות בהדרגה. כל פעם פחות זמן

uoli13

New member
האינטרניט ../images/Emo9.gif

אני חושבת שזו המצאה נפלאה ,מספק לנו מידע תקשורת עם כל העולם, אנחנו יכולים להתכתב,לקבל יעוץ ,להביע דיעה בנושאים שהם על סדר היום, להתווכיח, להתידד, עם מי שאנחנו רוצים ,הדמיון שלנו מצייר לנו דמיות חביבות, ...בלי להיות מושפעים משפת הגוף של האדם האחר, או מהמראה או הליבוש ... אני לא חושבת שזו התמכרות אלא זו דרך חיים שונה..כי אנחנו ממשכים ללכת לעבודה,וממשכים לבציע את המטלות וההתחיביות שלנו...הוא ממלא לנו את הזמן הפנוי...ולכן אנחנו עסוקים כל הזמן...וחסרה לנו שינה...קצת עייפים ....לא נורא מתגברים.....

h a b i b

New member
זה אכן התמכרות

וזה מאוד מסוכן כשזה מתחיל לפגוע באחרים. וכשזה בא על חשבון אחרים כמו אב משפחה שאין לו זמן לבניו, הם קוראים לו לעזרה, והוא רק מושיט יד להרחיקם מבלי שישנה כיוון ראשו אליהם, ראשו עומד במקומו ועיניו פקוחות ומתמלאות מהמסך, רק קרינה אל עיניו הוא מקבל, רק עייפות . ולמשפחתו לא הותיר זמן ותאמינו לי זה פוגע בהם. אני חס וחלילה לא נגד אינטרנט אבל שזה לא יפגע באחרים.

אמור 1

New member
אכן כן../images/Emo68.gif

אין לי ספק שהאינטרנט הוא ההמצאה הנפלאה שמספקת לנו את כל המידע הנדרש בכל התחומים, אבל העובדה שאנו גולשים שעות על גבי שעות היא בעצם ההתמכרות וזאת עובדה .

אמור 1

New member
הערה שהיא בעצם שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

מי מאיתנו לא הולך לעבודה עם עינים אדומות ועיפות בלתי נפסקת וזה רק גורם לאי ניחות וחוסר יעילות וזה אכן משפיע ולצערי לרעה . וזה רק יאיט את קצב חיינו ויפגע בדפוקה שלנו .

שולטתתת

New member
אכן כן מכורים ועוד איך../images/Emo140.gif

אינטרנט זה באמת כמו סם אבל לפחות לסם יש גמילה ולטינטרנט ממש לא

למעלה