האם אנו זכאים לגננת נוספת בגן?

• פותח הנושא noh1
  • פורסם בתאריך

noh1

New member
האם אנו זכאים לגננת נוספת בגן?

בגן טרום חובה של ביתי יהייו בשנה הבאה 32 ילדים עם גננת אחת וסייעת אחת. האם יש לנו זכות לדרוש עוד סייעת? אם כן למי פונים? אם לא, האם יש לנו זכות להתארגן ולהכניס גננת סייעת הממומנת ע"י ההורים? מה עושים במקרה כזה?

פלגיה

New member
צר לי לומר לך

אבל 32 ילדים עם סייעת וגננת זה התקן. באחד הגנים של הילדים שלי היו 39 ילדים ואז המועצה הסכימה להכניס "כוח עזר" אבל רק לחלק משעות הגן. לא יודעת מה אפשר לעשות אם ההורים מוכנים לשלם תמורת סייעת נוספת.

לאה_מ

New member
למיטב ידיעתי בגנים העירוניים

הסטנדרט הוא 35 ילדים עם גננת וסייעת. שמעתי כבר על גנים שהיו בהם 36 ילדים עם אותו כח אדם. לא יודעת מה קורה אם ההורים רוצים לממן סייעת נוספת - אולי כדאי לשאול במחלקת גנים ברשות המקומית שלכם.

ב נ ה

New member
למיטב ידיעתי יש עם זה בעיה

לגבי ביטוח,ומבחינת מי אחראי עליה. אני יודעת שהיו תקדימיםאבל שווה לבדוק בעיריה.

במידה והגן הוא גן איזורי

דהיינו גן שמשרת שני ישובים- הגן זכאי לסייעת נוספת מעל 32 ילד בהשתתפות הרשות המקומית וההורים. במידה והגן הוא תלת גילאי- חובה, טרום חובה, וטרום- טרום יש זכאות לסייעת נוספת מעל 32 ילדים.

אם הסייעת ממומנת בלעדית על ידי

ההורים (כיוון שאין זכאות הנובעת משני הגורמים שציינתי קודם) ניתן להכניס סייעת נוספת במימון מלא של ההורים. התשלומים יעברו דרך מחלקת החינוך והגביה של הרשות המקומית והרשות גם תנפיק תלוש משכורת, תבטח את הסייעת, וכו. מציעה לכם לבחור שניים שלושה נציגים ולהיפגש עם מנהלת מדור גנים ברשות המקומית.

צימעס

New member
מה, בכל כתה בה ההורים מוכנים לממן

סיעת, זה אפשרי? לזה קוראים חינוך אפור? > מציצה מהבועה <

לורליי43

New member
בהחלט אפור

אנחנו בחרנו בתוספת עזרה של כ15-10 שעות שבועיות, כדי לכסות את השעות בהן צריך יותר עזרה. בשאר השעות, אפשר להסתדר עם מורה אחת.

פלגיה

New member
אצלנו קוראים לזה "קרן חינוך"

וזה חצי ממוסד. כל ההורים משלמים (חוץ מאלה שלא
) לפעמים זה עוד שעות, לפעמים עוד סייעת, לפעמים פיצול כיתה.

למעלה